10 πανέξυπνα κόλπα για να έχετε το σπίτι σας ΠΑΝΤΑ καθαρό

10 πανέξυπνα κόλπα για να έχετε το σπίτι σας ΠΑΝΤΑ καθαρό

10 πανέξυπνα κόλπα για να έχετε το σπίτι σας ΠΑΝΤΑ καθαρό για μεγάλο χρονικό διάστημα

 

Πολύ λίγοι άνθρωποι πραγματικά απολαμβάνουν να κάνουν τις δουλειές του σπιτιού, ενώ οι περισσότεροι προσπαθούν να τις ξεπετάξουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Σας παρουσιάζουμε λοιπόν 10 κόλπα για να κάνετε το καθάρισμα του σπιτιού λίγο πιο γρήγορο και σίγουρα πιο ευχάριστο! 

1. Λαδόκολλα στο ψυγείο

Τοποθετήστε μία λαδόκολλα στα ράφια του ψυγείου σας πριν τοποθετήσετε οτιδήποτε μέσα. Οποιοδήποτε κολλώδες υγρό, είτε είναι κέτσαπ ή κάτι άλλο, θα καταλήξει στο λαδόχαρτο, το οποίο μπορείτε εύκολα να αντικαταστήσετε. Αυτό κρατά τα ράφια σας καθαρά.

 

2. Οργανώστε τα μικροπράγματα σε ένα κρεμαστό ράφι για παπούτσια

Ένα κρεμαστό ράφι μπορεί να χρησιμεύσει και για την αποθήκευση αντικειμένων που βρίσκονται συνήθως διασκορπισμένα στο διαμέρισμά σας. Υπάρχει αρκετός χώρος για τα πορτοφόλια, τα κλειδιά, τα ακουστικά, τους φορτιστές τηλεφώνου, κ.λπ.

 

3. Αυτοκαθαριζόμενο μίξερ

Την επόμενη φορά που θα χρειαστεί να καθαρίσετε το μίξερ σας, απλά προσθέστε λίγο υγρό σαπούνι πιάτων με το νερό στο εσωτερικό του. Αν το ενεργοποιήσετε για μια στιγμή θα καθαρίσει πολύ πιο καλά απ” ό,τι θα το κάνατε με το χέρι. Απλά ξεπλύνετε το νερό στο τέλος και τελειώσατε.

 

4. Τα πάντα στο σωστό μέρος

Θα εξοικονομήσετε πολύ χρόνο, αν μπορείτε να αποθηκεύσετε όλα τα καθαριστικά σας σε ένα καλάθι. Έτσι, την επόμενη φορά που θα πάτε να καθαρίσετε το μπάνιο, δεν θα χρειαστεί να ψάχνετε.

 

5. Εύκολος τρόπος να πλύνετε τα πιάτα

Για να πλύνετε πιο εύκολα τα πιάτα σας στο χέρι, μπορείτε να φτιάξετε ένα σπρέι. Προσθέστε ένα φλιτζάνι νερό μαζί με μια κουταλιά της σούπας υγρό απορρυπαντικό πιάτων σε ένα μπουκάλι ψεκασμού.

  Φτιάξτε μόνοι σας αυτό το εύκολο αντικουνουπικό και διώξτε τα κουνούπια μακρυά!

 

6. Πάντα να έχετε φρέσκα ρούχα πριν τα απλώσετε

Αν θέλετε να βάλετε πλυντήριο, αλλά ξέρετε ότι δεν μπορείτε να απλώσετε τα ρούχα σας αμέσως μόλις τελειώσει, αυτό το κόλπο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να τα διατηρήσετε φρέσκα ακόμα και όταν είναι βρεγμένα.

Απλά προσθέστε μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας πριν τη πλύση. Το έλαιο έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες και εμποδίζει το σχηματισμό μύκητων και βοηθάει τα ρούχα σας να μυρίζουν ωραία. Επειδή το έλαιο μπορεί να αφήσει σημάδια, είναι καλύτερα να ρίξετε τις σταγόνες σε σκούρες κάλτσες ή σε ένα ξεχωριστό πανί.

 

7. Γρήγορα και καθαρά

Ένα άλλο κόλπο για το πλυντήριό σας: δοκιμάστε το πρόγραμμα γρήγορης πλύσης. Συχνά λειτουργεί εξίσου καλά όπως και το κανονικό και εξοικονομείτε χρόνο και νερό.

8. Αφήστε το σαπούνι να κάνει τη δουλειά

Πολλοί άνθρωποι τρίβουν για ώρα τον νεροχύτη για να απαλλαγούν από τα άλατα και τους δύσκολους λεκέδες. Μπορείτε όμως να γλυτώσετε από την χρονοβόρα αυτή διαδικασία, αν ψεκάσετε με το υγρό πιάτων τις περιοχές που πρέπει να καθαρίσετε και το αφήσετε να μουλιάσει για λίγα λεπτά. Συχνά είναι αρκετό απλώς να το σκουπίσετε, χωρίς να χρειάζεται να τρίβετε για ώρες.

 

9. Να βγάζετε τα παπούτσια σας

Συνηθίστε να βγάζετε τα παπούτσια σας και να τα αφήνετε στην πόρτα. Εάν φοράτε τα παπούτσια σας μέσα στο σπίτι, θα φέρετε περισσότερη βρωμιά που θα πρέπει να καθαριστεί αργότερα.

 

10. Χρησιμοποιήστε την ψυχολογία για να γίνετε ιδιοφυΐα στο καθάρισμα

Χρησιμοποιήστε ένα χρονόμετρο όταν καθαρίζετε. Ρυθμίστε το χρονοδιακόπτη στα 5 λεπτά και θα εντυπωσιαστείτε πόσο γρήγορα θα τελειώσετε υπό την πίεση του χρόνου.

  28 έξυπνα κόλπα που θα κάνουν την καθαριότητα του σπιτιού να μοιάζει παιχνιδάκι

 

10 πανέξυπνα κόλπα για να έχετε το σπίτι σας ΠΑΝΤΑ καθαρό

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *