Πώς αντιδρά το σώμα στη γέννα; Δείτε το βίντεο με το μπαλόνι και το μπαλάκι του πινγκ-πονγκ

Η γέννηση ενός μωρού είναι ίσως από τις πιο δύσκολες, τρομακτικές, εξαντλητικές και εκπληκτικές εμπειρίες που μια γυναίκα μπορεί να ζήσει.Υπάρχουν όμως ακόμα ορισμένες πτυχές του τοκετού που παραμένουν μυστηριώδεις γιατί απλά δεν μπορούμε να τις ερμηνεύσουμε.



Για παράδειγμα έχουμε ακούσει για συσπάσεις, διαστολή, εξώθηση αλλά είναι δύσκολο να κατανοήσουμε πλήρως το πώς όλα αυτά λειτουργούν, ειδικά επειδή δεν μπορούμε να δούμε τι συμβαίνει μέσα μας κατά τη διάρκεια της γέννας.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Η Liz Chalmers, επαγγελματίας εκπαιδευτής σε θέματα τοκετού (childbirth educator), τα τελευταία 12 χρόνια, αποφάσισε αξιοποιώντας την εμπειρία της να φτιάξει ένα βίντεο που να εξηγεί παραστατικά όσα συμβαίνουν στο σώμα της γυναίκας την ώρα της γέννας. Αφορμή στάθηκε η απόφαση της ανιψιάς της ν’ ακολουθήσει τα επαγγελματικά βήματα της θείας της. Με τη βοήθεια ενός μπαλονιού και μιας μικρής μπάλας του πινγκ-πονγκ η Liz Chalmers, παρουσιάζει όλα τα στάδια του τοκετού.
Το μωρό αρχίζει σταδιακά να παίρνει θέση και να κατεβαίνει μέχρι τη στιγμή της γέννησης
«Από τα αγαπημένα μου μάντρα για τη γέννηση είναι ότι« μπορώ να κάνω οτιδήποτε για ένα λεπτό», λέει η Liz Chalmers. «Αφήστε τη μήτρα σας να συμπιεστεί και χαλαρώστε. Στη συνέχεια πιέστε και αναπνεύστε. Ένα λεπτό κάθε φορά, με ένα διάλειμμα στο ενδιάμεσο. Μπορούμε να κάνουμε οτιδήποτε για ένα λεπτό».
Η Chalmers είναι ευτυχής που το βίντεο της έγινε viral λόγω του μηνύματος που περνάει: Η γυναίκα τη στιγμή του τοκετού έχει ανάγκη την ηρεμία και το θετικό τρόπο σκέψης και όλοι όσοι είναι δίπλα της θα πρέπει να φροντίσουν γι΄αυτό.
Δείτε το βίντεο που ακολουθεί.

Μία σκέψη στο “Πώς αντιδρά το σώμα στη γέννα; Δείτε το βίντεο με το μπαλόνι και το μπαλάκι του πινγκ-πονγκ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *