Αληθινή αγάπη σημαίνει προσφορά ηρεμίας και σταθερότητας

Κάποιος που σας αγαπά αληθινά θα σας κάνει να γελάτε, να μοιράζεστε μαζί του τις χαρές, θα σας προσφέρει ασφάλεια και σιγουριά σε σχέση με τους φόβους, τις ανησυχίες και τις στενοχώριες σας.

 Η αληθινή αγάπη συνεπάγεται προσφορά ηρεμίας και σταθερότητας. Αυτές είναι οι βασικές αρχές μιας υγιούς σχέσης αγάπης.

Όλοι γνωρίζουμε πως δεν είναι πάντα εύκολο να βρεθεί ένα συναισθηματικά ώριμο άτομο που να συγκεντρώνει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά. Είναι δύσκολο να βρεθεί κάποιος που θα μας προσφέρει πραγματικό αίσθημα ασφάλειας, τη στιγμή που δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για μισόλογα ή εξαπατήσεις.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Αλλά υπάρχει κάτι το οποίο πρέπει να έχουμε ξεκαθαρίσει από την αρχή σε σχέση με την προσφορά ηρεμίας και σταθερότητας σε μια σχέση. Δεν χωρά διαπραγμάτευση πως πρέπει να δίνουμε με τη σειρά μας στους άλλους όσα απαιτούμε για τους εαυτούς μας. Σε αντάλλαγμα, πρέπει πάντα να είμαστε ξεκάθαροι για αυτά που πιστεύουμε πως αξίζουμε. Αυτό συνεπάγεται ειλικρίνεια τόσο με τους άλλους όσο και με τον ίδιο μας τον εαυτό.
Φυσικά, δεν υπάρχει αμφιβολία πως οι συναισθηματικές ή διαπροσωπικές σχέσεις μπορούν να αποδειχτούν εξαιρετικά πολύπλοκες ως προς την αέναη προσφορά ηρεμίας και σταθερότητας.
Απαιτούν ένα σημαντικό μερίδιο προσωπικής επένδυσης. Περιλαμβάνουν την επιθυμία να εξελιχθούμε όπως και την ικανότητα να προσφέρουμε σεβασμό και ευτυχία στο αγαπημένο μας πρόσωπο χωρίς παράλληλα να εγκαταλείπουμε τον εαυτό μας. Δεν είναι μια καθόλου εύκολη συνταγή!
Οι σχέσεις που ξεχωρίζουν είναι αυτές στις οποίες και τα δύο μέρη νιώθουν ηρεμία και άνεση να είναι ο πραγματικός τους εαυτός. Αυτό μπορεί να αποδειχτεί μια συναρπαστική και μαγική πραγματικότητα που μας προσφέρει σημαντική ικανοποίηση και ενισχύει την προσωπική μας ευτυχία.
Αφού είναι, λοιπόν, ένα τόσο πολύπλοκο θέμα, αξίζει να το αναλύσουμε λιγάκι παραπάνω.

ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ

Το να αφουγκράζεσαι τον άλλον διαφέρει πολύ από απλώς να τον ακούς. Το τελευταίο είναι κάτι που το κάνουμε όλοι εξάλλου. Στην αγάπη, πάνω από όλα έχουμε την ανάγκη να νιώσουμε πως κάποιος μας ακούει πραγματικά και πως μας καταλαβαίνει.
Σε μια ερωτική σχέση έχουμε την ανάγκη να νιώσουμε πως ό,τι πιστεύουμε και όσα προσπαθούμε να δώσουμε στον άλλον να καταλάβει γίνονται όντως αντιληπτά και λαμβάνονται υπόψη.

  Πως να κάνετε τα πλακάκια σας να γυαλίζουν


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

  • Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει πως πρέπει να συμφωνείτε με το σύντροφό σας για καθετί -αυτό θα ήταν πρακτικά σχεδόν αδύνατο! Αυτό που, ωστόσο, είναι σημαντικό είναι να γνωρίζετε πώς να κάνετε τον άλλον να νιώθει πως τον ακούτε πραγματικά. Ο στόχος είναι να καταλήγουμε σε κάποιου είδους συμφωνία στο τέλος, ακόμα και αν δεν έχουμε εντελώς υιοθετήσει την άποψή του.
  • Γι’ αυτόν το λόγο η γνώση των μηχανισμών της επικοινωνίας είναι τόσο σημαντική. Αυτό που μερικές φορές φαντάζει ως πολύπλοκο εγχείρημα είναι να καταφέρει κανείς να ξετυλίξει με λέξεις όλο εκείνο το μπλεγμένο συναισθηματικό κουβάρι που κρύβει μέσα του.
Όταν δεν είμαστε καλοί στην επικοινωνία, για παράδειγμα, είναι συχνό να καταπνίγουμε μέσα μας τα μικρά πράγματα που μας ενοχλούν. Δυστυχώς, περιμένουμε απλώς από τον άλλον να μαντέψει ή να τα διαισθανθεί σχεδόν με τρόπο μαγικό.
Αυτή η απαίτηση δεν έχει κανένα νόημα. Αντίθετα, πρέπει να μάθουμε να λέμε στους άλλους όσα μας ενοχλούν. Όλα όσα μας ανησυχούν τη στιγμή που μας ανησυχούν ή μας ενοχλούν και όχι να περιμένουμε μέχρι να είναι πλέον πολύ αργά.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *