Ο συμβολισμός του τριαντάφυλλου (ανάλογα το χρώμα του)

Ο συμβολισμός του τριαντάφυλλου (ανάλογα το χρώμα του)

Ο συμβολισμός του τριαντάφυλλου

 

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί πριν προσφέρετε τριαντάφυλλα στους αγαπημένους σας τι συμβολίζει αυτή η χειρονομία;

Τα τριαντάφυλλα εδώ και αιώνες έχουν εμπνεύσει τους ανθρώπους να δημιουργήσουν μια ιδιαίτερη γλώσσα, μια σημειολογία, που ερμηνεύεται ανάλογα με το χρώμα τους, την ποικιλία και τον αριθμό τους.

Το τριαντάφυλλο είναι το κατεξοχήν λουλούδι του Έρωτα. Αυτό αποδεικνύεται έμπρακτα την πιο χαρακτηριστική μέρα Αγάπης, την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, που καμία άλλη χειρονομία δεν μπορεί να ξεπεράσει το μήνυμα της αγάπης που στέλνουν τα τριαντάφυλλα.

Είναι λοιπόν, χρήσιμο να γνωρίζουμε τους ιδιαίτερους συμβολισμούς των τριαντάφυλλων πριν τα προσφέρουμε σε κάποιον, γιατί όταν επιλέγουμε συνειδητά το χρώμα, την ποικιλία και την ποσότητά τους η χειρονομία μας αποκτά μεγαλύτερο βάθος και νόημα.

 

Ο συμβολισμός του τριαντάφυλλου (ανάλογα το χρώμα του)

Red Rose:

Τα κόκκινα τριαντάφυλλα εκφράζουν την αληθινή αγάπη, τον σεβασμό, την δύναμη και το πάθος. Το κόκκινο χρώμα υποδηλώνει έντονα συναισθήματα όπως η αγάπη και η επιθυμία. Το σκούρο χρώμα σε κάποιες περιπτώσεις, συμβολίζει την λύπη και τη θλίψη. Θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στην επιλογή του αριθμού των κόκκινων τριαντάφυλλων, ιδιαίτερα όταν συνοδεύουν τρυφερά συναισθήματα προς το άλλο φύλο.

Pink Rose:

Τα ροζ τριαντάφυλλα αντιπροσωπεύουν τρυφερά συναισθήματα, όπως η χαρά, η ευχαρίστηση, ο θαυμασμός. Το ανοιχτόχρωμα ροζ μπουμπούκια είναι σύμβολο της αθωότητας. Επειδή συνδέονται με την χάρη και τη γλυκύτητα είναι ιδανικό δώρο για κορίτσια. Το σκούρο ροζ συμβολίζει βαθιά ευγνωμοσύνη και εκτίμηση. Επίσης, τα ροζ τριαντάφυλλα εκφράζουν κομψότητα και ευτυχία.

White Rose:

Το λευκό τριαντάφυλλο αντιπροσωπεύει την αθωότητα. Συντροφεύουν ιδανικά μια νύφη γιατί συνδέονται επίσης, με μία καινούρια αρχη, με την πνευματικότητα, την εντιμότητα, την κατανόηση. Είναι ιδανική επιλογή και ως επίσημη χειρονομία λόγω της κομψότητας και της απλότητάς τους.

  Το μυστικό της μακροζωίας: Τι τρώνε οι μοναχοί του Αγίου Όρους
Yellow Rose:

Τα κίτρινα τριαντάφυλλα θυμίζουν τον ήλιο και μεταφέρουν το μήνυμα της αφθονίας. Συμβολίζουν την ζεστασιά, την φιλία και τρυφερότητα ενώ είναι το μόνο χρώμα τριαντάφυλλων που δεν εκφράζει τον ρομαντισμό και τον έρωτα. Στη βικτωριανή εποχή τα κίτρινα τριαντάφυλλα συνδέονταν με το φθόνο και την εμπάθεια, κάτι που στις μέρες έχει ξεπεραστεί.

Orange Rose:

Τα πορτοκαλί τριαντάφυλλα θυμίζουν τη φωτιά και γι’αυτό συμβολίζουν το πάθος, την ενέργεια και ενθουσιασμό. Εκφράζουν περηφάνια κι επιθυμία και συναγωνίζονται τα κόκκινα τριαντάφυλλα ως αγγελιοφόροι ενός δυνατού έρωτα.

Lavender Rose:

Τα ανοιχτά μωβ τριαντάφυλλα συνδέονται με τη γοητεία και τον “έρωτα με την πρώτη ματιά”. Τα σκούρα μωβ τριαντάφυλλα είναι δείγματα ευημερίας και ευζωίας. Γενικότερα χρησιμοποιούνται για να δηλώσουν λατρεία.

Blue Rose:

Ένα τέλειο μπλε τριαντάφυλλο αγγίζει την τελειότητα και μπορεί να συγκριθεί με το μαύρο τριαντάφυλλο. Επειδή παράγονται μόνο με τεχνητό τρόπο συμβολίζουν την επιθυμία για το ανεκπλήρωτο. Ιδανικά για να δηλώσουν “Μπορεί να μην σε έχω, αλλά δεν θα σταματήσω να σε σκέφτομαι”.

Green Rose:

Τα πράσινα τριαντάφυλλα είναι σύμβολα της αρμονίας και γονιμότητας. Είναι συνήθως μπεζ τριαντάφυλλά με πράσινες αντάυγειες. Ακόμη, είναι αγγελιοφόροι της ειρήνης και την ηρεμίας και δηλώνουν τις καλύτερες ευχές μας για ευημερία ή για γρήγορη ανάρρωση.

Black Rose:

Τα μαύρα τριαντάφυλλα συμβολίζουν το τέλος και τον αποχαιρετισμό. Στην πραγματικότητα είναι πολύ σκούρα κόκκινα τριαντάφυλλα. Ιδανικά να δηλώσουν το τέλος μιας σχέσης.

Mixed Roses:

Διαλέγοντας διάφορα χρώματα τριαντάφυλλων μπορείς να δημιουργήσεις ένα μπουκέτο με πολλά συναισθήματα! Για παράδειγμα, μια ανθοδέσμη με κόκκινα και λευκά τριαντάφυλλα δηλώνει έρωτα με σοβαρές προθέσεις. Η πολυχρωμία πάλι, μπορεί να μην δείχνει ξεκάθαρα συναισθήματα αλλά σίγουρα εκλαμβάνεται ως ενδιαφέρον από κάποιον που έχουμε γοητεύσει τόσο πολύ ώστε να μας στείλει ένα ιδιάτερο μπουκέτο!

  4 θεραπείες με μαγειρική σόδα και λεμόνι που κάνουν...θαύματα!

 

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *