Ασπράδια Αυγών: Μειώνουν Την Πίεση, Βοηθούν Στην Απώλεια Βάρους Και Όχι Μόνο! 6 Πολύτιμα Οφέλη Για Την Υγεία

Ασπράδια Αυγών

Ασπράδια Αυγών: Μειώνουν Την Πίεση, Βοηθούν Στην Απώλεια Βάρους Και Όχι Μόνο! 6 Πολύτιμα Οφέλη Για Την Υγεία

Τα αυγά αποτελούν σημαντικό μέρος της διατροφής μας και είναι πολύ ωφέλιμα για την υγεία.
Ωστόσο, υπάρχει μια συνεχής διαμάχη σχετικά με τον τρόπο που τα αυγά συμβάλλουν στην αύξηση του επιπέδου χοληστερόλης, που απαντάται γενικά στον κρόκο τους. Γι’αυτό και οι περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν για τη διατροφή τους μόνο τα ασπράδια. Η κατανάλωση του αυγού χωρίς τον κρόκο μπορεί να μειώσει σημαντικά την ποσότητα θερμίδων, λίπους και κορεσμένων λιπαρών που καταναλώνετε.
Ας αποκαλύψουμε κάποια οφέλη που έχουν τα πολύ «παραμελημένα» ασπράδια των αυγών:


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

1. Χωρίς χοληστερόλη
Μόλις αφαιρέσετε τον κρόκο, το αυγό παραμένει ελεύθερο από χοληστερόλη. Επομένως, όσοι έχουν υψηλά επίπεδα χοληστερίνης μπορούν να καταναλώνουν μόνο το ασπράδι, αφήνοντας λιγότερες πιθανότητες ανάπτυξης καρδιακών παθήσεων ή ανόδου των επιπέδων χοληστερόλης.
2. Πλούσια σε πρωτεΐνες
Ένα ολόκληρο αυγό έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, κυρίως χάρη στον κρόκο. Ωστόσο, το ασπράδι του αυγού έχει μια επίσης γενναιόδωρη ποσότητα πρωτεϊνών χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, που είναι ευεργετική για τον οργανισμό. Η υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη βοηθάει στην ενδυνάμωση των μυών και τη μείωση της έντονης επιθυμίας για φαγητό, διατηρώντας σας χορτάτους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
3. Χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες
Το αυγό δεν είναι μια τροφή υψηλής θερμιδικής αξίας. Ως εκ τούτου, η αφαίρεση του κρόκου από ένα γεύμα θα σήμαινε ότι προσθέτετε ακόμη λιγότερες θερμίδες. Έτσι, εάν θέλετε να χάσετε βάρος, βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει μόνο το ασπράδι και όχι ολόκληρο το αυγό.
4. Ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης
Η παρουσία καλίου στο ασπράδι του αυγού μπορεί να συμβάλλει στη μείωση και τη διατήρηση των επιπέδων της αρτηριακής πίεσης. Το κάλιο είναι ένα μέταλλο και ηλεκτρολύτης που σχετίζεται με την υγεία της καρδιάς και των οστών, παράλληλα με την καλή λειτουργία του σώματος. Σύμφωνα με μια μελέτη της American Chemical Society, το ασπράδι περιέχει ένα πεπτίδιο που ονομάζεται RVPSL, το οποίο αποτελεί συστατικό της πρωτεΐνης που βοηθά στη μείωση των επιπέδων της αρτηριακής πίεσης.

  Λιονταράκι μεγαλώνει με μαμά μια σκυλίτσα επειδή η βιολογική του μητέρα το απέρριψε


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

5. Μείωση του κινδύνου καρδιαγγειακών παθήσεων
Το κάλιο βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, η οποία με τη σειρά της μπορεί να αποτρέψει οποιεσδήποτε καρδιαγγειακές παθήσεις. Λειτουργεί με την προώθηση της αγγειοδιαστολής, μιας διαδικασίας κατά την οποία τα αιμοφόρα αγγεία διαστέλονται – κάτι που επιτρέπει την ομαλή ροή του αίματος και αποτρέπει τυχόν πιθανότητες θρόμβωσης.
6. Βασικές βιταμίνες
Τα ασπράδια των αυγών περιέχουν βασικές βιταμίνες όπως Α, Β12 και D. Μία από τις σημαντικότερες βιταμίνες είναι η ριβοφλαβίνη, γνωστή και ως βιταμίνη Β2, απαραίτητη για την πρόληψη διάφορων παθήσεων όπως ο εκφυλισμός της ωχράς κηλίδας, ο καταρράκτης και οι ημικρανίες.
Προσθέστε ασπράδια αυγών σε σαλάτες ή φτιάξτε μια ομελέτα. Καταναλώστε τα άφοβα με όποιον τρόπο σας ευχαριστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *