Τα μεγάλα οφέλη του μικροσκοπικού παπαρουνόσπoρου

σπόρος παπαρούνας
παπαρουνόσπορος

Ο σπόρος παπαρούνας ή κοινώς παπαρουνόσπορος (poppy seed), είναι ένας ελαιούχος σπόρος, ο οποίος προέρχεται από την οπιούχα παπαρούνα (Μήκων η υπνοφόρος (Papaver somniferum)).


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Οι μικροσκοπικοί σπόροι σχήματος νεφρού, έχουν συγκομισθεί από τους αποξηραμένους λοβούς του σπόρου, από διάφορους πολιτισμούς, εδώ και χιλιάδες έτη. Οι σπόροι χρησιμοποιούνται είτε ολόκληροι είτε αλεσμένοι, ως συστατικό πολλών τροφίμων και πιέζονται για να αποδώσουν το έλαιο παπαρουνόσπορου.

Οι σπόροι παπαρούνας είναι θρεπτικά πυκνό μπαχαρικό, με υψηλά επίπεδα βασικών μετάλλων ασβεστίου, σιδήρου, μαγνησίου, φωσφόρου και κάλιου.

Έχουν αντιοξειδωτική δράση, ενώ ο εξωτερικός φλοιός των σπόρων της παπαρούνας είναι μια καλή πηγή φυτικών ινών.

Είναι πλούσια πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β όπως η θειαμίνη, το παντοθενικό οξύ, η πυριδοξίνη, η ριβοφλαβίνη, η νιασίνη και το φολικό οξύ όπως επίσης Οι σπόροι παπαρούνας περιέχουν σε ικανοποιητικές ποσότητες ανόργανα στοιχεία όπως σίδηρο, χαλκό, ασβέστιο, κάλιο, μαγγάνιο, ψευδάργυρο και μαγνήσιο.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Είναι ευρέα διαδεδομένο στην Ευρώπη χρησιμοποιώντας το στην αρτοποιία και τη ζαχαροπλαστική, πάνω σε ψωμιά, κουλούρια και μέσα σε διάφορα γλυκά, όπως το κεντροευρωπαϊκό στρούντελ παπαρουνόσπορου –και το γερμανικό τσιζ κέικ με παπαρουνόσπορο.

  Πύργος: Η 13χρονη μηχανικός αυτοκινήτων που βάζει τα… γυαλιά σε αγόρια και άνδρες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *