«Το 43% των καρκίνων μπορούν να αποφευχθούν»

Το 43% των καρκίνων μπορούν να αποφευχθούν

Το 43% των καρκίνων μπορούν να αποφευχθούν 

εφόσον διασφαλιστούν περιβάλλον χωρίς τσιγάρο για τα παιδιά και τους νέους, φυσική άσκηση, ισορροπημένη διατροφή, υγιεινή δίαιτα και αποφυγή παχυσαρκίας, αποφυγή υπερβολικής έκθεσης στον ήλιο και πληροφόρηση για τα εμβόλια που προλαμβάνουν μορφές καρκίνου, σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Διαιτολόγων Κύπρου, ο οποίος μετέχει στην παγκύπρια εκστρατεία διαφώτισης για την πρόληψη του καρκίνου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου που δίνει έμφαση στην πρόληψη.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Σε ανακοίνωση, ο Σύνδεσμος προσθέτει ότι εάν η διατροφή των ανθρώπων ερχόταν σε συμφωνία με τις συστάσεις για ισορροπημένη διατροφή, θα είχαμε μείωση κατά 60-70% στον καρκίνο του μαστού, του παχέως εντέρου και του προστάτη, και μείωση κατά 40-50% στον καρκίνου του πνεύμονα και σε άλλη μέρη του σώματος.

Μία σωστή διατροφή συμβάλλει όχι μόνο στην πρόληψη από τον καρκίνο, αλλά παίζει σημαντικό ρόλο και στη θεραπεία, συνεχίζει ο Σύνδεσμος, ο οποίος συστήνει υγιεινό τρόπο ζωής, διατήρηση καλού και υγιούς βάρους, κατανάλωση πολλών φρούτων και λαχανικών.

Ο Σύνδεσμος αναφέρει ακόμα ότι πρέπει να υπάρχει ποικιλία στη διατροφή των ανθρώπων ώστε να παίρνουν όσες βιταμίνες και ιχνοστοιχεία χρειάζεται, να αποφεύγουν τα τρόφιμα που περιέχουν πολύ αλάτι, τα τηγανητά και τις τροφές που περιέχουν πολλά κορεσμένα λιπαρά (π.χ. κόκκινα κρέατα, σοκολάτες, βούτυρο, γάλα πλήρες σε λιπαρά) κτλ, να γυμνάζονται συστηματικά.

Οι ενήλικες πρέπει να γυμνάζονται τουλάχιστον 150 λεπτά με άσκηση μέτριας έντασης ή 75 λεπτά έντονης έντασης κάθε εβδομάδα (ή συνδυασμό αυτών), κατά προτίμηση κατά την διάρκεια όλη της εβδομάδας, συνεχίζει, προσθέτοντας ότι τα παιδιά και οι έφηβοι πρέπει να γυμνάζονται τουλάχιστον 1 ώρα μέτριας ή έντονης έντασης δραστηριότητας κάθε μέρα, με έντονη δραστηριότητα για τουλάχιστον 3 ημέρες κάθε εβδομάδα.

  Ελληνίδα γιατρός νικά τον καρκίνο με τη χρήση ιού της ιλαράς


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Πηγή: ΚΥΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *