7 Τρόφιμα Που Καταπολεμούν Τις Ρυτίδες Και Σας Κάνουν Να Φαίνεστε Νεότερες!

7 Τρόφιμα Που Καταπολεμούν Τις Ρυτίδες Και Σας Κάνουν Να Φαίνεστε Νεότερες!

 

7 Τρόφιμα Που Καταπολεμούν Τις Ρυτίδες Και Σας Κάνουν Να Φαίνεστε Νεότερες!

 

Οι ρυτίδες είναι αναπόσπαστο μέρος της γήρανσης.

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, η σωστή διατροφή αποτελεί την καλύτερη λύση αντιγήρανσης. Εδώ είναι 7 τρόφιμα για να κάνετε το δέρμα σας να δείχνει και πάλι νέο.

 

7 Τρόφιμα Που Καταπολεμούν Τις Ρυτίδες Και Σας Κάνουν Να Φαίνεστε Νεότερες!

 

1. Μέλι

Κατά κανόνα, η ζάχαρη είναι βλαβερή για το δέρμα σας. Ωστόσο, η φυσική ζάχαρη στο μέλι μπορεί πραγματικά να σας βοηθήσει γιατί δεν προκαλεί φλεγμονή στο σώμα, όπως συμβαίνει με την κοινή ζάχαρη. Το μέλι έχει αντι-ιικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες, ευεργετικές για την επιδερμίδα. Επιπλέον, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και ως μάσκα προσώπου.

 

2. Μούρα

Η κατανάλωση μούρων μπορεί να δημιουργήσει αναγέννηση των κυττάρων. Περιέχουν επίσης φλαβονοειδή, πολυφαινόλες, βιταμίνες, προβιοτικά και τόνους αντιοξειδωτικών. Όλα είναι πολύτιμα για το δέρμα σας.

 

3. Φυλλώδη πράσινα λαχανικά

Τα φυλλώδη πράσινα λαχανικά βοηθούν να διατηρηθεί το δέρμα σας υγιές και ενυδατωμένο. Είναι σαν μια σούπερ βιταμίνη γεμάτη αντιοξειδωτικά. Ένας εύκολος τρόπος να απορροφηθούν οι θρεπτικές ουσίες γρηγορότερα, είναι να φτιάξετε με τα λαχανικά σας ένα σμούθι. Οποιοδήποτε φυλλώδες πράσινο λαχανικό περιέχει αντιοξειδωτικά, αλλά το μπρόκολο, το λάχανο και το σπανάκι μπορεί να σας δώσουν τα καλύτερα αποτελέσματα.

 

4. Ντομάτες

Οι ντομάτες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C. Η βιταμίνη C βοηθά στην παραγωγή κολλαγόνου, το οποίο έχει την ιδιότητα να συσφίγγει το δέρμα σας. Περιέχουν επίσης λυκοπένιο, το οποίο προστατεύει το δέρμα σας από τις βλάβες των ακτίνων UV και βελτιώνει το αγγειακό σας σύστημα. Οι ντομάτες είναι τόσο αποτελεσματικές που θα παρατηρήσετε πιο λαμπερή επιδερμίδα μετά από μόλις έξι εβδομάδες που τις καταναλώνετε τακτικά.

  Tι σκέφτεται ένας άντρας για μια γυναίκα ανάλογα με το χρώμα των μαλλιών της

 

5. Αβοκάντο

Το αβοκάντο περιέχει γλουταθειόνη, η οποία είναι γνωστό ότι διαθέτει απίστευτες αντιγηραντικές ιδιότητες. Δεν είναι τυχαίο ότι το αβοκάντο συμπεριλαμβάνεται στα περισσότερα πλάνα αποτοξίνωσης. Όταν αποβάλλει τις τοξίνες από τον οργανισμό σας, η γλουταθειόνη βοηθά στην ακμή και τις ρυτίδες, και μάλιστα έχει αποδειχθεί ότι επιβραδύνει την ανάπτυξη ορισμένων καρκίνων.

Τα ωμέγα λιπαρά οξέα που περιέχονται στο αβοκάντο είναι ζωτικής σημασίας επειδή γίνονται μέρος των κυτταρικών τοιχωμάτων του δέρματος, ενυδατώνοντας το δέρμα από μέσα προς τα έξω.

 

6. Αμινοξέα

Μια σημαντική αιτία των ρυτίδων είναι η εξασθένηση του κολλαγόνου και της ελαστίνης στο δέρμα, κάτι που συμβαίνει καθώς γερνάμε. Τα αμινοξέα που βρίσκονται σε πρωτεϊνικές πηγές μπορούν να βοηθήσουν στην αποκατάσταση των βλαβών. Αυτά τα αμινοξέα μπορούν να βρεθούν στο κρέας, τα ψάρια, τα αυγά, το tofu, μερικά σιτηρά, ξηρούς καρπούς και σπόρους.

 

Αμινοξέα

 

7. Πράσινο τσάϊ

Σωστά, το πράσινο τσάϊ έχει ακόμα περισσότερα οφέλη από αυτά που ήδη γνωρίζατε. Μελέτες έχουν δείξει ότι το πράσινο τσάϊ βοηθά τα κύτταρα να αναπτυχθούν σωστά και να διατηρήσουν έναν υγιή κύκλο ζωής. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για την υγιή και νεανική εμφάνιση της επιδερμίδας σας. Τα αντιοξειδωτικά στο πράσινο τσάι είναι αυτά που βοηθούν τα κύτταρά μας να αναγεννηθούν.

 

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *