Τεστ για τα μάτια: Εσύ μπορείς να βρεις το επικρατέστερο χρώμα;

χρώμα

Το απόλυτο τεστ για να ελέγξεις τα μάτια σου. Βρες τα επικρατέστερα χρώματα και τις αποχρώσεις στις εικόνες και δες αν ανήκεις στο μόλις 3% που μπορεί να τα καταφέρει.



Αχρωματοψία είναι η αδυναμία της αντίληψης των χρωμάτων.



Όταν έχετε αχρωματοψία, έχετε δυσκολία να ξεχωρίσετε κάποια συγκεκριμένα χρώματα, όπως το κόκκινο και πράσινο ή το μπλε και κίτρινο. Η αδυναμία αντίληψης του κόκκινου-πράσινου είναι η περισσότερο συχνή μορφή αχρωματοψίας. Λιγότερο συχνή παρουσιάζεται αυτή της αδυναμίας αντίληψης του μπλε-κίτρινου χρώματος. Σε αντίθεση με αυτό που πιστεύει ο περισσότερος κόσμος, είναι σπάνιο ένα άτομο που πάσχει από αχρωματοψία να βλέπει μόνο σε αποχρώσεις του γκρι.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});



Το παρακάτω τεστ θα σε κάνει να τεστάρεις τα μάτια σου και να καταλάβεις πόσο καλά μπορείς να ξεχωρίσεις μεταξύ τους τα χρώματα.


Πόσες αποχρώσεις βλέπετε στο παρακάτω ουράνιο τόξο;

χρώμα

Βλέπετε λιγότερες από 20 αποχρώσεις: Είστε διχρωματικός, όπως τα σκυλιά, πράγμα που σημαίνει ότι έχετε δυο μόνο τύπους κωνίων. Το 25% του πληθυσμού είναι διχρωματικοί.

Βλέπετε μεταξύ 20 και 32 αποχρώσεων: Είστε τριχρωματικός, έχετε τρεις τύπους κωνίων (μωβ/μπλε, πράσινο και κόκκινο). Μπορείτε να απολαύσετε διάφορα χρώματα. Το 50% του πληθυσμού είναι τριχρωματικοί.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});





Βλέπετε μεταξύ 33 και 39 αποχρέσεων: Είστε τετραχρωματικοί, όπως οι μέλισσες, και έχετε τέσσερις τύπους κωνίων (μωβ/μπλε, πράσινο, κόκκινο, κίτρινο). Ενοχλείστε από το κίτρινο τόσο, ώστε δύσκολα αυτό θα βρεθεί σε κάποιο ρούχο στην ντουλάπα σας. Το 25% του πληθυσμού είναι τετραχρωματικοί.

Μπορείτε να δείτε περισσότερες από 39 αποχρώσεις: Κάτι πάει στραβά! Υπάρχουν μόνο 39 διαφορετικά χρώματα στη δοκιμή και πιθανώς μόνο τα 35 αποδίδονται σωστά από την οθόνη του υπολογιστή σας έτσι κι αλλιώς.



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *