6 Λόγοι Για Τους Οποίους Πρέπει Να Πίνετε Νερό Με Κανέλα Καθημερινά!

Νερό Με Κανέλα

6 Λόγοι Για Τους Οποίους Πρέπει Να Πίνετε Νερό Με Κανέλα Καθημερινά!

Η χαρακτηριστική γεύση και το άρωμα της κανέλας είναι μια απόλαυση. Αυτό το δημοφιλές φαρμακευτικό μπαχαρικό χρησιμοποιείται ευρέως στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική. Διαθέτει πλούσιες αντιοξειδωτικές και αντιβιοτικές ιδιότητες.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να εκμεταλλευτείτε όλα τα οφέλη της κανέλας, είναι να βουτήξετε ένα ξύλο κανέλας σε νερό και να το πίνετε σε τακτική βάση. Ειδικοί στον τομέα της υγείας υποστηρίζουν πως το θαυματουργό αυτό ρόφημα έχει αναρίθμητες θεραπευτικές ιδιότητες.

Εδώ είναι μερικά από τα οφέλη που θα σας πείσουν να πίνετε καθημερινά νερό με κανέλα.

Σημείωση: Οι διαβητικοί πρέπει να συμβουλεύονται τον γιατρό τους πριν το δοκιμάσουν, καθώς είναι γλυκό και μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

1. Σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών

Σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών ή PCOS είναι μια ορμονική διαταραχή που προκαλεί τη μεγέθυνση των ωοθηκών με μικρές κύστες στις εξωτερικές άκρες. Σύμφωνα με την PCOS Awareness Association, η κανέλα σε νερό μαζί με λίγο μέλι μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπτώσεων του συνδρόμου πολυκυστικών ωοθηκών.

Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal Fertility and Sterility, το νερό της κανέλας μείωσε την αντίσταση στην ινσουλίνη σε γυναίκες με πολυκυστικές ωοθήκες.

2. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

Αυτό το θαυματουργό ρόφημα είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές πολυφαινόλες και προανθοκυανιδίνες που δίνουν ώθηση στο ανοσοποιητικό σύστημα. Οι αντι-ιικές, αντιβακτηριακές και αντιμυκητιασικές ιδιότητές του συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης σοβαρών παθήσεων, όπως οι αναπνευστικές διαταραχές, τα καρδιακά προβλήματα κ.α.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

  Ευχές χρόνια πολλά σε εικόνες...........giortazo.gr

3. Κράμπες εμμηνόρροιας

Σύμφωνα με μια μελέτη στο National Center For Biotechnology Information, οι γυναίκες που κατανάλωσαν κανέλα, βίωσαν ηπιότερους πόνους με μικρότερη διάρκεια. Ένα φλιτζάνι ζεστό νερό με κανέλα κάθε μέρα, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπτώσεων που έχουν οι κράμπες κατά την περίοδο της εμμηνόρροιας.

4. Μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους

Αν και δεν έχει αποδειχθεί ακόμα, λέγεται ότι το νερό της κανέλας σας κάνει να αισθάνεστε χορτάτοι και αποτρέπει τις λιγούρες και τα τσιμπολογήματα, γεγονός που βοηθά στην απώλεια βάρους.

5. Μείωση της φλεγμονής

Σε όσους πάσχουν από πόνο στις αρθρώσεις ή αρθρίτιδα συνιστάται γενικά να πίνουν νερό με κανέλα για ανακούφιση (χάρη στις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές της που συμβάλλουν στη μείωση του υπερβολικού πόνου). Βοηθά επίσης στην ενίσχυση της κυκλοφορίας του αίματος που αναστέλλει την ανάπτυξη παθήσεων όπως η αρθρίτιδα.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

6. Μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπτώσεων της νόσου του Parkinson

Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of Neuroimmune Pharmacology, η κανέλα μπορεί να είναι ικανή να επιβραδύνει την πρόοδο της νόσου του Parkinson.

Επιμέλεια Κειμένου & Μετάφραση: Marva @Truelife.gr

*Αυτό το άρθρο έχει μόνο πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν έχει σκοπό την παροχή ιατρικής συμβουλής.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *