Αυτός είναι ο πιο σίγουρος τρόπος να χάσεις βάρος, χωρίς δίαιτα και άσκηση

ο πιο σίγουρος τρόπος να χάσεις βάρος

Αν καταναλώνουμε 0,5 λίτρο νερό πριν από το φαγητό μας, αυτό οδηγεί σε μεγαλύτερη και ευκολότερη απώλεια βάρους, όπως δείχνουν τα ευρήματα μιας καινούριας μελέτης.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Πιείτε ένα-δύο ποτήρια νερό πριν από το μεσημεριανό και το βραδινό σας και, πιθανότατα, θα καταναλώσετε πολύ μικρότερη ποσότητα φαγητού χωρίς καν να προσπαθήσετε.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα μιας νέας μελέτης που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Journal», στην οποία οι ερευνητές επέλεξαν μερικά παχύσαρκα άτομα και εξέτασαν την πορεία τους, προκειμένου να διαπιστώσουν αν η κατανάλωση νερού πριν τα γεύματά τους θα τα βοηθούσε να χάσουν περισσότερα κιλά.

«Όλα τα προγράμματα για απώλεια βάρους επισημαίνουν ότι είναι πολύ καλό να πίνουμε μεγάλη ποσότητα νερού», εξηγεί η ερευνήτρια Αμάντα Ντάλεϊαπό το Πανεπιστήμιο Μπέρμιγχαμ της Βρετανίας. «Κι έτσι, είπαμε να διαπιστώσουμε αν πράγματι ισχύει αυτό».

Η Ντάλεϊ και οι συνεργάτες της, λοιπόν, επέλεξαν 84 ανθρώπους με παχυσαρκία και τους ζήτησαν να συμμετάσχουν σε ένα πείραμα για 12 εβδομάδες. Σε όλους έδωσαν γενικές οδηγίες διατροφής και, στη συνέχεια, τους χώρισαν σε δύο ομάδες.

Στα μέλη της πρώτης είπαν να πίνουν 500 ml νερό μισή ώρα πριν από κάθε γεύμα, ενώ στα μέλη της δεύτερης απλώς να σκεφτούν ότι το στομάχι τους είναι γεμάτο. Το επίπεδο της φυσικής άσκησης όλων θα παρέμενε σταθερό.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Τα μέλη της ομάδας που έπινε νερό έχασαν, κατά μέσο όρο, 1,3 περισσότερα κιλά από εκείνα της ομάδας που δεν έπινε. Και όσο περισσότερο νερό κατανάλωναν, τόσο καλύτερα αποτελέσματα είχαν. 

Συγκεκριμένα, τα παχύσαρκα άτομα που έπιναν 0,5 λίτρο πριν από κάθε γεύμα έχασαν περίπου 4,3 κιλά στη διάρκεια του πειράματος. «Σαν να πήγαιναν σε ινστιτούτο αδυνατίσματος για 12 εβδομάδες», εξηγεί η Ντάλεϊ.

  Καλάθια λουλουδιών για Χρόνια πολλά............giortazo.gr

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι το νερό είναι τόσο αποτελεσματικό, γιατί μας κάνει να νιώθουμε το στομάχι μας πιο γεμάτο και, άρα, αισθανόμαστε συντομότερα κορεσμό. 

Επίσης, αν ξεκινάμε το γεύμα μας νιώθοντας ήδη πιο χορτάτοι, αυτό μας βοηθά να πάρουμε σωστότερες αποφάσεις ως προς το είδος των τροφών που θα καταναλώσουμε.

Παρόλο που χρειάζεται να γίνουν περισσότερες έρευνες πάνω στο θέμα, τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης μελέτης είναι ήδη σημαντικά. 

«Όσο περνούν τα χρόνια, η παχυσαρκία πλήττει όλο και μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού κι έτσι, αυτή η μέθοδος μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην αντιμετώπισή της», συνοψίζει η Ντάλεϊ. «Ούτως ή άλλως, είναι καλό να πίνει κανείς πολύ νερό».


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *