Νερό καρύδας για επίπεδη κοιλιά και πολλά ακόμη οφέλη

Αν πασχίζετε να χάσετε βάρος και να αποκτήσετε επίπεδη κοιλιά ίσως θα έπρεπε να δοκιμάσετε την μέθοδο που ακολουθούν πολλοί διάσημοι ηθοποιοί, αθλητές και τραγουδιστές.
Καταναλώνοντας νερό καρύδας μπορείτε να μειώσετε εύκολα και γρήγορα το λίπος του σώματος σας και να κάνετε την κοιλιά σας επίπεδη.


Πέρα όμως από την απώλεια κιλών, το νερό καρύδας έχει πάρα πολλά ευεργετικά οφέλη για τον οργανισμό, την επιδερμίδα και τα μαλλιά μας.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Πίνοντας το καθημερινά και αντικαθιστώντας τα αναψυκτικά και τα ποτά με ζάχαρη μπορείτε να κάνετε τον οργανισμό σας να λειτουργεί σωστά και να είναι υγιής, παρέχοντας του πολλά θρεπτικά συστατικά που έχει ανάγκη.
Δείτε λοιπόν την λίστα με τις ευεργετικές ιδιότητες του νερού καρύδας και ανακαλύψτε πόσο καλό μπορεί να σας κάνει.
1. Βοηθάει στην εύκολη και γρήγορη απώλεια βάρους
Το νερό καρύδας αποτελεί έναν πολύ καλό σύμμαχο στην απώλεια βάρους. Αν αντικαταστήσετε με αυτό τα αναψυκτικά και τα υπόλοιπα ποτά με ζάχαρη, θα καταφέρετε να χάσετε βάρος ή να διατηρήσετε την απώλεια των κιλών που επιτύχατε. Είναι ένα ρόφημα με ελάχιστες θερμίδες, πλούσιο σε φυτικές ίνες που προκαλούν κορεσμό για πολύ ώρα. Καταναλώνοντας 1 ποτήρι νερό καρύδας πριν το γεύμα σας θα καταφέρετε να φάτε λιγότερο.
Αξίζει να σημειωθεί πως το απλό αυτό ρόφημα έχει διουρητικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, οι οποίες βοηθούν στην μείωση της κατακράτησης υγρών και του φουσκώματος.
2. Βελτιώνει τον μεταβολισμό
Η αύξηση του μεταβολισμού οδηγεί στο κάψιμο περισσότερων θερμίδων. Το νερό καρύδας είναι ένα από τα ροφήματα που μπορούν να σας βοηθήσουν να ενεργοποιήσετε τις καύσεις του οργανισμού σας. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι λόγω της μεγάλης περιεκτικότητας σε μαγγάνιο, το οποίο βοηθά στην καύση των υδατανθράκων και των λιπών.
3. Αποτρέπει το φούσκωμα
Το φούσκωμα και ιδιαίτερα της κοιλιάς οφείλεται συνήθως σε αέρια. Ωστόσο, ένας ακόμη πολύ σημαντικός λόγος που προκαλείται φούσκωμα είναι και η κατακράτηση υγρών που οφείλεται στην μεγάλη πρόσληψη νατρίου, δηλαδή αλατιού. Η υψηλή περιεκτικότητα σε κάλλιο που έχει το νερό καρύδας βοηθάει στην εξουδετέρωση των επιδράσεων του νατρίου και επομένως στην μείωση του φουσκώματος.
4. Κάνει αποτοξίνωση
Είναι ευρέως γνωστό πως η αποτοξίνωση αποτελεί μια πολύ σημαντική διαδικασία προκειμένου να λειτουργεί σωστά ο οργανισμός. Πιο συγκεκριμένα, η διαδικασία αυτή βοηθά στην αποβολή των ανθυγιεινών συστατικών που συσσωρεύονται στα όργανα μας. Ωστόσο ένας παράγοντας που θα πρέπει να λαμβάνουμε υπόψιν μας όταν κάνουμε αποτοξίνωση είναι να μην αφυδατώσουμε τον οργανισμό μας. Η αφυδάτωση μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας τόσο στο συκώτι, όσο και στα νεφρά και να βοηθήσει στην συσσώρευση τοξινών. Ο καλύτερος λοιπόν τρόπος αποφυγής της αφυδάτωσης είναι να διατηρήσουμε τον οργανισμό μας πλήρως ενυδατωμένο. Το νερό καρύδας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να το πετύχουμε.

  Αυτό είναι το βότανο που ενισχύει τη μνήμη έως και 75%! , βοηθάει στο βήχα, το άσμα, τις βρογχίτιδες και τη γρίπη κτλ


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

5. Διατηρήστε τον οργανισμό σας ενυδατωμένο
Το νερό καρύδας προσφέρει εύκολη και γρήγορη ενυδάτωση του οργανισμού, διότι απορροφάται πολύ εύκολα και από τα τοιχώματα του εντέρου. Στην πραγματικότητα θεωρείται πως είναι πιο ενυδατικό, ακόμη και από το καθαρό νερό.
Πιο συγκεκριμένα, το νερό καρύδας βοηθά στην αποκατάσταση της ενέργειας, την ανασύσταση του οργανισμού και διατηρεί τη βέλτιστη ισορροπία του υγρού στο σώμα.
6. Καταπολεμά την δυσκοιλιότητα
Άλλος ένας λόγος που μπορεί να έχουμε φουσκωμένη κοιλίτσα είναι η δυσκοιλιότητα. Το νερό καρύδας όμως, το οποίο είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, είναι ιδανικό για να καταπολεμήσει την δυσπεψία.
7. Άλλα οφέλη που έχει το νερό καρύδας
Σχετικά με τον οργανισμό μας, το νερό καρύδας μπορεί να θεραπεύσει την διάρροια, να σταθεροποιήσει και να μειώσει την αρτηριακή πίεση, όπως και να κρατήσει στα φυσιολογικά τα επίπεδα του σακχάρου. Επίσης, έχει την ικανότητα να μειώνει τα επίπεδα άγχους, να ελέγχει την διάθεση και να θεραπεύει το hangover και την αϋπνία. Οι μυϊκές κράμπες αποτρέπονται, τα οστά ενισχύονται, η υγεία των ματιών βελτιώνεται, η μνήμη ενδυναμώνεται και άλλα πολλά.
Οι ευεργετικές όμως ιδιότητες του νερού καρύδας δεν μένουν μόνο στο εσωτερικό του οργανισμού μας. Η όψη της επιδερμίδας γίνεται πιο καθαρή και λαμπερή, τα σημάδια γήρανσης εμφανίζονται αργότερα και θεραπεύεται η ακμή, το έκζεμα και το ηλιακό κάψιμο. Πέρα από όλα αυτά, το νερό καρύδας ενυδατώνει το δέρμα σε βάθος, λειτουργεί ως φυσικό καθαριστικό και τονωτικό της επιδερμίδας και θεραπεύει τις δερματικές φλεγμονές.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Τέλος, τα μαλλιά μας μπορούν να επωφεληθούν εξίσου από αυτό το θρεπτικό και θαυματουργό φυσικό συστατικό. Το νερό καρύδας διεγείρει την ανάπτυξη των μαλλιών, αποτρέπει την τριχόπτωση, τα κάνει λαμπερά και ελέγχει την πιτυρίδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *