Πώς Μπορεί 1 Κουταλιά Λάδι Καρύδας Κάθε Μέρα Να Επηρεάσει Το Βάρος Σας

Λάδι Καρύδας

Πώς Μπορεί 1 Κουταλιά Λάδι Καρύδας Κάθε Μέρα Να Επηρεάσει Το Βάρος Σας

Το λάδι καρύδας είναι ένα από τα λίγα τρόφιμα που μπορούν να χαρακτηριστούν ως superfood. Υπάρχει τέτοια δημοσιότητα γύρω από το προϊόν αυτό που πραγματικά σας κάνει να αναρωτιέστε για τις ιδιότητές του. Και όμως!


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Αυτά είναι μερικά από τα κορυφαία οφέλη του ελαίου καρύδας:

Βοηθά Στον Έλεγχο Του Βάρους

Μια μελέτη του 2009 εξέτασε τη σχέση απώλειας βάρους και κατανάλωσης ελαίου καρύδας και διαπίστωσε ότι μειώνει την κοιλιακή παχυσαρκία. Η καρύδα είναι εύπεπτη και προστατεύει το σώμα από την αντίσταση στην ινσουλίνη.

Καλή Πηγή Λαυρικού Οξέος

Το λαυρικό οξύ στο λάδι καρύδας μπορεί να σκοτώσει τα βακτηρίδια, τους ιούς, τους μύκητες και να βοηθήσει να αποφευχθούν λοιμώξεις. Όταν υποβάλλεται σε πέψη ενζυματικά, σχηματίζεται ένα μονογλυκερίδιο που είναι γνωστό ως Μονολαυρίνη.

Το λαυρικό οξύ και η μονολαυρίνη συμβάλλουν στη θανάτωση επιβλαβών παθογόνων όπως τα βακτηρίδια, οι ιοί και οι μύκητες.

Εύκολη Πέψη

Πολλοί άνθρωποι υποφέρουν από πεπτικά προβλήματα. Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να προσθέσουν λάδι καρύδας στη διατροφή τους, καθώς έχει αναφερθεί πως αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις πεπτικές διαταραχές.

Τα λιπαρά οξέα περιέχουν αντιμικροβιακές ουσίες που έχουν καταπραϋντική επίδραση στα βακτηρίδια, την κάντιντα, ακόμη και στα παράσιτα που προκαλούν κακή πέψη.

Βοηθά Στη Διαχείριση Του Διαβήτη Τύπου 2


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Μια πρόσφατη μελέτη που έγινε από το Ινστιτούτο Ιατρικών Ερευνών Garvin έδειξε ότι το λάδι καρύδας βοηθά στην προστασία από την αντίσταση στην ινσουλίνη, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο διαβήτη τύπου 2.

  Παιδικά Γενέθλια ...giortazo.gr

Είναι Ανθεκτικό Στο Μαγείρεμα Σε Υψηλές Θερμοκρασίες

Λόγω των λιπαρών οξέων μέσης αλυσίδας, το λάδι καρύδας έχει υψηλότερο βαθμό αντοχής από τα περισσότερα έλαια. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι σας αρέσει περισσότερο από το συνηθισμένο ελαιόλαδο, ειδικά εάν φτιάχνετε συνταγές που απαιτούν υψηλότερη θερμοκρασία μαγειρέματος.

Καθυστερεί Τις Λεπτές Γραμμές Και Τα Σημάδια Γήρανσης

Το λάδι καρύδας δεν είναι μόνο για κατανάλωση, αλλά έχει πολλές χρήσεις και στον τομέα της ομορφιάς! Βοηθά να διατηρηθεί ο συνδετικός ιστός ισχυρός, αποτρέποντας τις ρυτίδες και τη χαλάρωση του δέρματος.

Εφαρμόστε το λάδι απευθείας στο πρόσωπό σας για να απαλύνετε την εμφάνιση λεπτών γραμμών ή χρησιμοποιήστε το καθημερινά για να αποκτήσετε μια υπέροχη ενυδατική λάμψη!

Μειώνει Την Όρεξη Και Σας Κάνει Να Τρώτε Λιγότερο Χωρίς Προσπάθεια

Ένα από τα καλύτερα οφέλη που έχει το λάδι καρύδας είναι ότι μπορεί να μειώσει την πείνα. Μπορεί να σχετίζεται με τον τρόπο με τον οποίο τα λιπαρά οξέα μεταβολίζονται και λόγω των κετονικών σωμάτων που προκαλούν ελάττωση της όρεξης.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Επιμέλεια Κειμένου & Μετάφραση: Marva @Truelife.gr

*Αυτό το άρθρο έχει μόνο πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν έχει σκοπό την παροχή ιατρικής συμβουλής.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *