Τρεις φλούδες που πετάτε, αλλά δεν πρέπει

Τρεις φλούδες που πετάτε, αλλά δεν πρέπει

φλούδες

 

Συνηθίζουμε να ξεφλουδίζουμε τα περισσότερα από τα φρούτα και λαχανικά που καταναλώνουμε, με σκοπό να ξεφορτωθούμε τα χημικά που μπορεί να έχουν συσσωρευτεί εκεί, αλλά και γιατί θεωρούμε ότι ίσως είναι πιο εύγευστα χωρίς τη φλούδα.

 

Σε πολλές περιπτώσεις, όμως, η φλούδα είναι πιο ευεργετική απ’ όσο φανταζόμασταν. Όπως στα παρακάτω, αρκεί να τα προτιμήσουμε βιολογικά.

 

Τρεις φλούδες που πετάτε, αλλά δεν πρέπει

Αγγούρι:

Η φλούδα του δροσερού αυτού λαχανικού έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και χαμηλές θερμίδες, συμβάλλοντας στην απώλεια βάρους καθώς μας κρατά περισσότερο χορτάτους και στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας.

Εκτός από αυτό, η φλούδα του αγγουριού είναι πλήρης σε βήτα-καροτένιο, δομικό συστατικό βιταμίνης Α, και βιταμίνη Κ, η οποία βελτιώνει την υγεία των οστών, προλαμβάνει τη δημιουργία θρομβώσεων και βελτιώνει την όραση.

 

Τρεις φλούδες που πετάτε, αλλά δεν πρέπει

 

Φρούτα & Λαχανικά: Έχει σημασία το χρώμα τους;

Μπανάνα:

Η μπανανόφλουδα καταλήγει χωρίς συζήτηση πάντα στα σκουπίδια, αλλά αυτό που δεν γνωρίζατε είναι ότι αν τρίψετε το εσωτερικό της φλούδας στα δόντια σας, θα αποκτήσετε πιο λευκό χαμόγελο.

Εκτός από αυτό, τοποθετώντας μια φλούδα μπανάνας στο καμένο δέρμα καταπραΰνεται ο πόνος, ενώ αν τρίψετε φλούδες μπανάνας στις σκασμένες φτέρνες σας, αυτές γίνονται λείες μέσα σε μόλις μία εβδομάδα.

 

Τρεις φλούδες που πετάτε, αλλά δεν πρέπει

 

Μήλο:

Ένα μήλο την ημέρα, τον γιατρό τον κάνει πέρα, αρκεί να το τρώτε με τη φλούδα του. Η φλούδα του μήλου περιέχει φλαβονοειδή, που συμβάλλουν στην καταστροφή  των καρκινικών κυττάρων και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος.

 

Ένα από τα ενδιαφέροντα γεγονότα σχετικά με φλούδα του μήλου είναι ότι είναι πλούσια σε ουρσολικό οξύ, το οποίο αποτρέπει την αύξηση βάρους, διατηρεί υγιή τη μυϊκή μάζα και ελέγχει τη χοληστερίνη και το σάκχαρο.

  Η καλύτερη δίαιτα για να χάσετε βάρος : 7 Κιλά σε 14 Ημέρες! Αξίζει να την Δοκιμάσετε!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *