Τέσσερις λόγοι που αισθάνεστε συνεχώς πεινασμένοι

Τέσσερις λόγοι που αισθάνεστε συνεχώς πεινασμένοι

Η πείνα είναι ένα φυσικό αίσθημα του οργανισμού για να εκφράσει μια ανάγκη του σώματος…

Ωστόσο, όταν είστε πεινασμένοι, μπορεί να έχετε κι άλλα συμπτώματα όπως πονοκέφαλο, να αισθανθείτε ευερεθιστότητα ή να μην είστε σε θέση να συγκεντρωθείτε, να έχετε τρέμουλο. Κάποιες φορές μάλιστα μπορεί να αισθάνεστε έντονη πείνα ακόμη κι αν δεν είστε εντελώς νηστικοί.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Δείτε παρακάτω τέσσερις λόγους για τους οποίους μπορεί να αισθάνεστε πολύ πεινασμένοι…

1. Δεν κοιμάστε αρκετά

Ο ύπνος αποτελεί έναν παράγοντα στον έλεγχο της όρεξης, καθώς βοηθά στη ρύθμιση της γκρελίνης, της ορμόνης που προάγει την όρεξη. Η έλλειψη ύπνου οδηγεί σε υψηλότερα επίπεδα γκρελίνης, γι’ αυτό μπορεί να αισθάνεστε πιο πεινασμένοι όταν στερηθείτε τον ύπνο.

2. Δεν ενυδατώνεστε αρκετά

Τα συναισθήματα της δίψας μπορούν να “μπερδευτούν” με αυτά της πείνας, καθώς συνήθως πυροδοτούν πολύ κοντινά μηνύματα ως προς το περιεχόμενο προς τον εγκέφαλο. Εάν είστε πάντα πεινασμένοι, ίσως είναι χρήσιμο να πιείτε ένα ή δύο ποτήρια νερό για να μάθετε εάν τελικά είστε πεινασμένοι.

3. Καταναλώνετε πολύ αλκοόλ

Η κατανάλωση υπερβολικού αλκοόλ μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε πεινασμένοι συχνά λόγω του ρόλου του στη μείωση της παραγωγής ορμονών που προάγουν την πληρότητα.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

4. Είστε υπερβολικά αγχωμένοι

Η υπερβολική πίεση είναι γνωστό ότι αυξάνει την όρεξη. Αυτό οφείλεται κυρίως στις επιπτώσεις της στην αύξηση των επιπέδων κορτιζόλης, μιας ορμόνης που έχει αποδειχθεί ότι προάγει την πείνα και την επιθυμία για φαγητό. Για τον λόγο αυτό, μπορεί να διαπιστώσετε ότι είστε πάντα πεινασμένοι όταν έχετε άγχος.

  Πώς η σωματική άσκηση μπορεί να γίνει «καταφύγιο» από το άγχος!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *