Οι 6 εντολές για την δίαιτα μετά τα μικροπαραστρατήματα

Οι 6 εντολές για την δίαιτα μετά τα μικροπαραστρατήματα

Οι 6 εντολές για την δίαιτα

Είτε πήγες στο γάμο της φίλης σου, είτε σε κέρασε τούρτα για τα γενέθλιά του ο συνάδελφος, είτε δεν πρόλαβες απλά να μαγειρέψεις και έφαγες κάτι απ’ έξω, ένα έχω να σου πω:

Δεν τρέχει τίποτα.

Ηρέμησε και σκέψου λογικά. Το πρόγραμμα διατροφής που ακολουθείς είναι ένα πρόγραμμα που δεν έχει μόνο ως στόχο να χάσεις βάρος αλλά και να σε εκπαιδεύσει έτσι ώστε να τρως σωστά και ισορροπημένα.

Η εκπαίδευση αυτή, λοιπόν, πρέπει να σε προετοιμάσει και για τη στιγμή που η ζωή θα σε βγάλει από το διατροφικό σου πλάνο, διότι το σενάριο που όλα πάνε όπως τα έχεις σχεδιάσει, δεν είναι ρεαλιστικό. Ενίοτε, η τύχη ή μια μικρή αδυναμία της στιγμής επεμβαίνει και σε βγάζει εκτός θερμιδικού προϋπολογισμού.

Πριν θεωρήσεις πως όλα τελείωσαν και γυρίσεις πίσω στα pancakes και στα προφιτερόλ, θα σου θυμίσω ότι μία διαιτολογική αμαρτία δεν είναι αρκετή για να πας στην κόλαση και στα μαύρα κατάστιχα του διαιτολόγου.

Τι μπορείς να κάνεις για να ξανακερδίσεις τα φτερά σου;

Οι 6 εντολές για την δίαιτα μετά τα μικροπαραστρατήματα

 

Κάνε μία καλή πράξη για να επαναφέρεις την ισορροπία

Όπως ξέρεις ήδη, οι θερμίδες της μέρας και της εβδομάδας σε ένα διαιτολόγιο έχουν ένα συγκεκριμένο άθροισμα έτσι ώστε να χάνεις το αντίστοιχο βάρος. Αν σήμερα έφαγες περισσότερες θερμίδες, μπορείς να επαναφέρεις την τάξη κάνοντας μια επανάληψη στην πρόσθεση και την αφαίρεση. Υπολόγισε πόσες περίπου παραπάνω θερμίδες κατανάλωσες και τον χρόνο μίας άσκησης που θα σε βοηθήσει να τις κάψεις.

  Τα 3 tips για να μην πεινάτε διαρκώς αν έχετε αρχίσει κάποια δίαιτα

Λίγο χαλαρό τρέξιμο, μια μεγάλη βόλτα περπατώντας αργά ή μια βόλτα με το ποδήλατο μπορούν να εξισορροπήσουν το ενεργειακό σου ισοζύγιο, ενώ ταυτόχρονα η διαδικασία αυτή θα σου μάθει στην πράξη πόση ενέργεια περιέχεται σε ένα τρόφιμο.

Αντίστοιχα, αν η μικρή σου παρασπονδία αφορά μια συγκεκριμένη ομάδα τροφίμων, μπορείς να παραλείψεις κάτι αντίστοιχο από το πρόγραμμά σου. Για παράδειγμα, αν έφαγες μία μικρή σοκολάτα, μπορείς να παραλείψεις ένα φρούτο από την ίδια ημέρα για να μην καταναλώσεις περισσότερες θερμίδες απ’ όσες πρέπει.

Προσοχή όμως. Αυτό δεν μπορείς να το κάνεις συχνά, καθώς τα γλυκά έχουν κενές θερμίδες και δεν σου παρέχουν τις βιταμίνες, τις φυτικές ίνες και τα ιχνοστοιχεία που χρειάζεσαι.

Η ποιότητα της διατροφής σου είναι τόσο σημαντική όσο και το τελικό άθροισμα των θερμίδων. Εξάλλου, αν περιορίσεις πολλά γεύματα, θα πυροδοτήσεις το αίσθημα της πείνας και αυτό θα σε οδηγήσει σε περισσότερα απρόβλεπτα σνακ.

 

Φρόντισε με ευλάβεια το επόμενό σου γεύμα

Μία κακή μέρα ή ένα κακό γεύμα δεν είναι από μόνο του αρκετό για να καθυστερήσει σημαντικά την απώλεια βάρους. Αντίθετα, μία εβδομάδα ή ένας μήνας από μικρές ή μεγάλες αποκλίσεις, σίγουρα θα σε πάνε πίσω.

Αντί, λοιπόν, να τα παρατήσεις και να πεις ότι θα ξεκινήσεις ξανά από αύριο ή τον άλλο μήνα, σκέψου πόσο κόπο και χρόνο έχεις αφιερώσει στο διατροφικό σου πρόγραμμα μέχρι τώρα και μην τον αφήσεις να πάει χαμένο.

Αν, χωρίς να κάνεις τίποτα άλλο, γυρίσεις άμεσα στο πρόγραμμά σου, τίποτα δεν χάνεται. Φτιάξε ένα υγιεινό γεύμα, σύμφωνα με τις αρχικές προδιαγραφές και σύντομα θα νιώσεις σα να μη έγινε τίποτα.

  Δίαιτα με μέλι και γιαούρτι: Το μυστικό για γρήγορη απώλεια βάρους και αποτοξίνωση του οργανισμού

 

Ουκ επιθυμήσεις το σουβλάκι του πλησίον σου

Αν σε επηρεάζουν πολύ τα μέρη με λαχταριστό φαγητό, απόφυγέ τα μέχρι να συνηθίσεις το νέο σου πρόγραμμα διατροφής. Αν δεν το βλέπεις, δεν το επιθυμείς. Σαφώς, αυτό ισχύει και για τα ντουλάπια της κουζίνας. Οι πιθανότητες να θελήσεις να κάνεις μια παρασπονδία μικραίνουν όταν δεν έχεις μπροστά σου τους πειρασμούς.

Απόφυγε να αγοράσεις σοκολάτες, πατατάκια, μπισκότα, αναψυκτικά ή ό,τι σε βγάζει συνήθως εκτός προγράμματος. Οι πειρασμοί όμως δεν σταματούν εκεί. Πολλά social media σου δείχνουν συνεχώς λαχταριστά φαγητά και γλυκά στο feed σου. Αν μη τι άλλο, αυτό δεν σε βοηθά. Mute, λοιπόν, σε όλους τους λογαριασμούς και στις σελίδες που παίζουν το ρόλο του διαβολάκου στον ώμο σου.

 

Ου ψευδομαρτυρήσεις

Πες στον διαιτολόγο σου την αλήθεια. Δυστυχώς, στην περίπτωση της δίαιτας, ακόμη και αν δεν το μάθει ο διαιτολόγος, οι θερμίδες μετράνε. Ο ειδικός μπορεί να βοηθήσει, συμβουλεύοντάς σε κατάλληλα και εξατομικευμένα για τα βήματα που πρέπει να πάρεις ώστε να αποφύγεις αντίστοιχα μελλοντικά συμβάντα.

Εξάλλου, αν πεις στον διαιτολόγο που σε παρακολουθεί τις αδυναμίες σου, θα φροντίσει να κάνει τις αναγκαίες μεταβολές στο πρόγραμμά σου, έτσι ώστε να σου είναι ευκολότερο να το ακολουθήσεις.

 

Τίμα τον διαιτολόγο και τον γυμναστή σου

Αν καταλήγεις όλο και συχνότερα σε διατροφικές αμαρτίες, αυτό σημαίνει ότι το πρόγραμμά σου δεν είναι κατάλληλο για εσένα και τον τρόπο ζωής σου. Συζήτησε με τον διαιτολόγο σου πώς μπορεί να βελτιωθεί έτσι ώστε να μειωθούν οι λιγούρες. Ίσως χρειάζεσαι περισσότερες θερμίδες και ένα πιο εντατικό πρόγραμμα γυμναστικής, λιγότερα αλλά μεγαλύτερα γεύματα ή ένα πρόγραμμα πιο ευέλικτο χωρίς χρονικό περιορισμό.

  Έχασε 15 κιλά σε 1 μήνα η Αντελίνα Βαρθακούρη - Αυτά ήταν τα μυστικά της

Αυτό είναι κάτι που θα βρεις μόνο σε συνεργασία με τους ειδικούς που συνεργάζεσαι. Αν, φυσικά, πιστεύεις ότι οι λιγούρες σου έχουν ψυχολογικά αίτια, μη διστάσεις να απευθυνθείς σε κάποιο ψυχολόγο, ο οποίος θα σου δώσει συμβουλές αντιμετώπισης της συναισθηματικής πείνας και θα σε βοηθήσει να βρεις την βαθύτερη αιτία της.

 

Κράτα στο μυαλό σου τον Παράδεισο

Όταν αποφάσισες ότι θέλεις να χάσεις βάρος, το έκανες με ένα στόχο στο μυαλό σου. Όποιος κι αν είναι αυτός, αυτός από μόνος του αποτελεί το καλύτερό σου εργαλείο. Η διατροφή επηρεάζει και επηρεάζεται από τον τρόπο ζωής ενός ανθρώπου σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Το να ακολουθείς για καιρό ένα πρόγραμμα διατροφής είναι κάτι δύσκολο και περιοριστικό, γεγονός που κανείς δεν αρνείται.

Για κάθε τι δύσκολο, το αρχικό σου κίνητρο είναι και αυτό που θα σε φτάσει μέχρι τη γραμμή τερματισμού όπου θα ακούσεις τους αγγέλους να ψέλνουν αλληλούια. Άλλωστε, η απώλεια βάρους είναι ένα ταξίδι. Μέχρι να φτάσεις στα Ηλύσια Πεδία, σίγουρα θα συναντήσεις ένα-δύο βουναλάκια.

 

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *