Γιατί δεν πρέπει να πίνουμε νερό όταν τρώμε γλυκά;

Γιατί δεν πρέπει να πίνουμε νερό όταν τρώμε γλυκά;

Γιατί δεν πρέπει να πίνουμε νερό όταν τρώμε γλυκά;

Είναι απολαυστικά, άλλα δροσιστικά άλλα όχι, σαν γλυκιά αμαρτία! Μπορείς, για παράδειγμα, να αντισταθείς στην σοκολάτα ή σε μια μπάλα παγωτό;

Συχνά, όταν τρώμε κάποιο γλυκό σνακ, όπως ένα ντόνατ, πίνουμε αρκετό νερό γιατί μας «λιγώνει». Από ό,τι φαίνεται όμως αυτό είναι μεγάλο λάθος και πρέπει να το αποφεύγουμε. Συγκεκριμένα, επιστήμονες βρήκαν ότι είναι προτιμότερο να μην πίνουμε νερό όταν τρώμε ντόνατ.

 

Γιατί όμως;

Ανέλυσαν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα των ανθρώπων που έτρωγαν ντόνατ με μαρμελάδα με ή χωρίς νερό δίπλα τους.

Τότε, οι ερευνητές από το Suriname της Νότιας Αμερικής βρήκαν ότι όσοι έπιναν νερό με το γλυκό τους είχαν υψηλότερα επίπεδα ζάχαρης.

Μάλιστα, η ζάχαρη στο αίμα τους ήταν περισσότερη από αυτούς που είχαν φάει δύο ντόνατς στο ίδιο χρονικό διάστημα χωρίς να πιουν νερό.

Τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα αυξάνονται μετά το φαγητό. Αλλά αν ανέβουν σε υψηλά επίπεδα, μπορεί να οδηγήσουν σε παχυσαρκία και σε διαβήτη τύπου 2.

Οι ειδικοί αναφέρουν ότι το νερό βοηθά το σώμα να απορροφήσει την γλυκόζη και προτείνουν να πίνεις πριν ή μετά το γεύμα για να ελαχιστοποιήσεις τις επιδράσεις της ζάχαρης.

Και αυτό δεν ισχύει μόνο για τα ντόνατς.

 

Γιατί δεν πρέπει να πίνουμε νερό όταν τρώμε γλυκά;

γλυκιά αμαρτία giortazo.gr

Τα υψηλά επίπεδα ζάχαρης στο αίμα μπορεί να κάνουν το σώμα να χάσει την ικανότητα να τα ρυθμίζει και να οδηγήσει σε διαβήτη. Επίσης, η πολλή γλυκόζη μπορεί να παράγει περισσότερη ινσουλίνη και έτσι το σώμα αποθηκεύει περισσότερη ζάχαρη ως λίπος.

  Ελεφαντίνα βουτάει με αυτοθυσία στο νερό για να σώσει τον αγαπημένο της εκπαιδευτή από «πνιγμό»

Μισή ώρα μετά είναι η καλύτερη επιλογή να πιεις νερό, καθώς προκαλεί την μικρότερη αύξηση ζάχαρης.

Το να πίνουμε νερό μαζί με το φαγητό μας είναι τελικά μια συνήθεια παρά μια καλή πρακτική.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *