Δίαιτα: Χάσε 5 κιλά λίπος από την κοιλιά!

Δίαιτα: Χάσε 5 κιλά λίπος από την κοιλιά!

 

Δίαιτα: Χάσε 5 κιλά λίπος από την κοιλιά!

 

Εχεις 5 κιλά που δεν λένε να ξεκολλήσουν από πάνω σου; Μήπως είναι κυρίως στην κοιλιά; Τότε ακολούθησε τις έξι παρακάτω οδηγίες.

 

Ενώ οι περισσότερες δίαιτες σου λένε τι να μην τρως, αυτή εδώ σου λέει τι να φας. Κάθε οδηγία έχει στόχο να σου κόψει την πείνα, να περιορίσει την αποθήκευση λίπους στον οργανισμό αλλά και να αυξήσει το ρυθμό με τον οποίο καις θερμίδες .

Το πιο βασικό όφελός σου είναι αυτό: θα είσαι χορτάτος

 

Δίαιτα: Χάσε 5 κιλά λίπος από την κοιλιά

Διαβάστε παρακάτω…

 

Οδηγία #1

Φάε τουλάχιστον έξι φορές την ημέρα

Ακούς συνεχώς ότι πρέπει να τρως λιγότερο. Η νέα φιλοσοφία είναι «Ισορροπία ενέργειας». Ερευνητές του πανεπιστημίου Τζόρτζια Στέιτ δημιούργησαν μία τεχνική, όπου μετράνε την ωριαία ισορροπία ενέργειας – δηλαδή πόσες θερμίδες καις σε σύγκριση με πόσες θερμίδες καταναλώνεις.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι, όταν διατηρείς το ωριαίο πλεόνασμα ή έλλειμμα θερμίδων μεταξύ 300 και 500 θερμίδων κατά τη διάρκεια της ημέρας, έχεις μεγαλύτερη ικανότητα να αλλάξεις τη σύνθεση του σώματός σου χάνοντας λίπος και προσθέτοντας μυϊκή μάζα.

Ατομα που είχαν τις μεγαλύτερες ανισορροπίες, δηλαδή είχαν πάνω από 500 θερμίδες έλλειμμα η πλεόνασμα, ήταν οι πιο χοντροί, ενώ άτομα που είχαν τα πιο ισορροπημένα επίπεδα ενέργειας (θερμίδων) ήταν πιο αδύνατοι. Ετσι, λοιπόν, αν τρως τρία γεύματα την ημέρα, τα επίπεδα ενέργειας ανεβοκατεβαίνουν σαν ένα τρενάκι στο λούνα παρκ.

Αυτού του είδους το διαιτολόγιο είναι καλό αν θες να καταντήσεις σαν τον Παβαρότι, αλλά αν θες να είσαι πιο αδύνατος, να αισθάνεσαι καλύτερα, να ζήσεις περισσότερο και να τρως πιο συχνά, τότε τρώγε τρία γεύματα κι άλλα τρία πιο μικρά, ενδιάμεσα γεύματα, όπως ξηρούς καρπούς, τυρί, γιαούρτι, γάλα, ξερά φρούτα, κορν φλέικες, παξιμάδια, γαλοπούλα.

  Κάνεις δίαιτα; Πώς δεν θα ξαναπάρεις τα κιλά

 

Δίαιτα: Χάσε 5 κιλά λίπος από την κοιλιά!

 

Δίαιτα: Χάσε 5 κιλά λίπος από την κοιλιά  Οδηγία #2

Πιες σέικ κάθε μέρα

Ενα μπλέντερ μπορεί να είναι το καλύτερο εργαλείο αδυνατίσματος. Το σέικ -ένα μείγμα από διάφορα υλικά, όπως γάλα, γιαούρτι, μούρα, φράουλες, μπανάνες, φιστικοβούτυρο, ταχίνι και φυσικά πάγο- μπορεί να λειτουργήσει ως υποκατάστατο γεύματος αλλά και ως σνακ.

Απαιτεί ελάχιστο χρόνο για να το φτιάξεις. Τα φρούτα και το φιστικοβούτυρο ικανοποιούν την ανάγκη για γλυκό και η πυκνότητα του σέικ γεμίζει το στομάχι.

Ερευνα από το Πανεπιστήμιο του Τενεσί έδειξε ότι άντρες που προσέθεταν τρεις μερίδες γιαουρτιού την ημέρα στο διαιτολόγιό τους έχασαν 61% περισσότερο λίπος και 81% περισσότερο λίπος από την κοιλιά σε 12 εβδομάδες σε σχέση με αυτούς που δεν κατανάλωναν γιαούρτι.

Οι ερευνητές πιθανολογούν ότι οφείλεται στο ασβέστιο, το οποίο μπορεί να βοηθά τον οργανισμό να κάψει λίπος και να περιορίζει την «παραγωγή» λίπους. Πιες λοιπόν ένα μεγάλο σέικ για πρωινό ή ως υποκατάστατο γεύματος ή ως σνακ πριν ή μετά την προπόνηση.

Οδηγία #3

Μάθε τι πρέπει να πίνεις

Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους το αλκοόλ μπορεί να σε βάλει σε φασαρίες. Το οινόπνευμα δεν σε χορταίνει ούτε μειώνει την ποσότητα τροφής που καταναλώνεις.

Κάνει όμως τον οργανισμό σου να καίει λιγότερο λίπος -για την ακρίβεια, 36% λιγότερο- και να αποθηκεύει περισσότερο. Μπορεί επίσης να περιορίσει την παραγωγή της τεστοστερόνης και της αυξητικής ορμόνη, δύο ορμόνες που παίζουν ρόλο στο κάψιμο λίπους και στην ανάπτυξη μυϊκής μάζας.

Η αλήθεια είναι ότι το νερό δεν είναι και το πιο ενδιαφέρον ποτό, αλλά έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες: Συχνά τα συμπτώματα που εμείς θεωρούμε ότι προέρχονται από πείνα, όπως πονοκέφαλος και κόπωση, είναι απλά συμπτώματα δίψας.

  Η γρήγορη δίαιτα της Βίκυ Χατζηβασιλείου: Το πρόγραμμα διατροφής που ακολούθησε και έχασε 5 κιλά σε 30 μέρες

Το νερό παίζει ρόλο στην αποβολή των υποπροϊόντων, που δημιουργούνται όταν ο οργανισμός επεξεργάζεται πρωτεΐνη και λιπαρά.

Μεταφέρει θρεπτικά στοιχεία στους μυς, ενώ η έλλειψη νερού μπορεί να επιβραδύνει το μεταβολισμό. Διαφορετικά, εναλλακτικές προτάσεις είναι το γάλα με χαμηλά λιπαρά και το πράσινο τσάι.

 

Οδηγία # 4

Φάε υδατάνθρακες

Επίλεξε μόνο αυτούς που περιέχουν φυτικές ίνες. Αυτό που κάνουν είναι να επιβραδύνουν τη χώνεψη και το άδειασμα του στομάχου, με αποτέλεσμα να αισθάνεσαι χορτασμένος για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Ερευνες συνεχίζουν να δείχνουν ότι οι φυτικές ίνες δεν είναι μόνο γι’ αυτούς που περνάνε πολλές ώρες στην τουαλέτα. Πιο συγκεκριμένα βοηθούν στην απώλεια βάρους, αφού έχουν την ικανότητα να χορταίνουν και να κόβουν την όρεξη.

Επιπλέον, μία κατηγορία φυτικών ινών, οι λεγόμενες διαλυτές φυτικές ίνες, μένει αρκετό χρόνο στο στομάχι, ισορροπεί τα επίπεδα σακχάρου προσφέροντας μακροχρόνια ενέργεια και βοηθάει στην αποβολή χοληστερόλης.

Μία άλλη κατηγορία, οι αδιάλυτες φυτικές ίνες, βοηθούν στην ομαλή και κανονική λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος και προστατεύουν από καρκίνο. Ερευνες έχουν δείξει ότι ένα πρωινό το οποίο περιέχει πολλές φυτικές ίνες περιορίζει την πείνα κατά τη διάρκεια της υπόλοιπης ημέρας.

Πού θα τα βρεις: Ολικής αλέσεως ψωμί, καστανό ρύζι, δημητριακά ολικής αλέσεως με τουλάχιστον 3 γραμμάρια ανά μερίδα (κοίτα την ετικέτα), ξηρούς καρπούς, φρούτα και λαχανικά, κριθαρένια παξιμάδια, νιφάδες βρώμης και όσπρια.

 

Δίαιτα: Χάσε 5 κιλά λίπος από την κοιλιά  Οδηγία #5

Φάε Λιπαρά

Συνήθως ακούς ότι για να αδυνατίσεις πρέπει να τρως λιγότερα λιπαρά. Είναι αλήθεια; Ισως όχι αν σκεφτείς ότι το ποσοστό λίπους που καταναλώνουν οι Αμερικανοί είναι λιγότερο απ’ ό,τι ήταν πριν από 30 χρόνια. Ωστόσο τα ποσοστά παχυσαρκίας έχουν αυξηθεί και συνεχίζουν να αυξάνονται.

  Τι είναι το «καλό» και «κακό» λίπος – Οι καλύτερες τροφές για καύσεις

Η αλήθεια με το λίπος είναι η εξής: είναι τόσο απαραίτητο όσο το οξυγόνο και το νερό για τον οργανισμό σου. Το χρειάζεσαι γιατί μεταφέρει βιταμίνες σε όλο το σώμα και γιατί παράγει τεστοστερόνη, ορμόνη που οδηγεί σε ανάπτυξη μυϊκής μάζας.

Μία έρευνα έδειξε ότι άτομα που έκαναν δίαιτα καταναλώνοντας μέτριες ποσότητες λίπους έχασαν τέσσερα κιλά και τα διατήρησαν για ένα χρόνο μετά τη δίαιτα, ενώ τα άτομα που ήταν σε δίαιτα με περιορισμένα λιπαρά ξαναπήραν όλα αυτά που έχασαν.

Διάλεξε τα καλά λιπαρά, δηλαδή τα πολυακόρεστα και μονοακόρεστα, τα οποία μειώνουν τα επίπεδα κακής χοληστερόλης και καθαρίζουν τις αρτηρίες.

Πού θα τα βρεις: Ελαιόλαδο, ξηρούς καρπούς, ταχίνι, φυστικοβούτυρο, σολομό, τόνο, σαρδέλες, γαύρο και αβοκάντο.

 

Οδηγία #6

Μία φορά την εβδομάδα ξέχνα τις οδηγίες

 

Ποτέ δεν θα σου προτείνουμε να απατήσεις τη γυναίκα σου ή να εξαπατήσεις την εφορία, αλλά τώρα θέλουμε να χαλάσεις τη δίαιτά σου.

Διάλεξε ένα γεύμα μες στην εβδομάδα και ξέχνα όλα αυτά που ξέρεις περί καλών υδατανθράκων και καλά λιπαρά. Φάε ό,τι είναι να φας: πίτσα, σουβλάκια, παϊδάκια – τα φαγητά που σου λείπουν περισσότερο. Απόλαυσε το γεύμα και μετά συνέχισε σαν να μη συνέβη τίποτα.

 

ΠΗΓΗ

 

Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα.
Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας για θέματα υγείας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη

-Αν νιώσετε δυσφορία μετά την πρώτη ημέρα της δίαιτας,
να διακόψετε τη δίαιτα αμέσως και συμβουλευτείτε το γιατρό σας αν χειροτερέψει.
-Και μην ξεχνάτε πώς πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε δίαιτα θα πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό σας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *