Ζεστό ή κρύο τσάι; Ποιο συμβάλλει στην απώλεια βάρους σύμφωνα με μελέτη

τσάι

Tσάι: ένα ρόφημα με αρετές, άλλες γνωστές κι άλλες λιγότερο γνωστές, που γίνεται συντροφιά χειμώνα-καλοκαίρι…

Άλλοτε ζεστό κι άλλοτε κρύο. Ποιο είναι, όμως, αυτό που βοηθά στην διατήρηση και απώλεια του βάρους; Μια μελέτη μας δίνει την απάντηση.

Το τσάι είναι ένα ρόφημα πλούσιο σε αντιοξειδωτικά που μπορεί να μειώσει την χοληστερόλη και να βοηθήσει σημαντικά τον μεταβολισμό καίγοντας τα λίπη.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Διευκολύνει την πέψη και σκοτώνει τα βακτήρια στο πεπτικό μας σύστημα ενώ παράλληλα ενυδατώνει την επιδερμίδα.

Βοηθά στην καταπολέμηση καρδιαγγειακών προβλημάτων και εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες. Eίναι ένας σύμμαχος εναντίον της γρίπης και οι χαλαρωτικές του ιδιότητες μπορούν να μας αλλάξουν την διαθέση. Αποτοξινώνει και αδυνατίζει.

Γι’αυτό το τελευταίο, η επιστήμη θέλησε να πάει τις πληροφορίες που ήδη γνωρίζαμε ένα βήμα παρακάτω. Ποιο τσάι είναι αυτό που συμβάλλει τελικά στην απώλεια βάρους. Το ζεστό ή το κρύο;

Το καλοκαίρι, το κρύο τσάι έρχεται πρώτο σε προτιμήσεις και, δικαίως, μιας και σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες, το ζεστό τσάι δεν είναι τόσο «φιλική» συντροφιά για τον ουρανίσκο.

Από την άλλη, τον χειμώνα με την πτώση της θερμοκρασίας, δύσκολα θα αναζητήσουμε ένα κρύο τσάι. Ομως, το τελευταίο είναι αυτό που σύμφωνα με τους ερευνητές μπορεί να μας βοηθήσει δραστικά στην απώλεια βάρους.

Μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Fribourg στην Ελβετία ήρθε για να μας δείξει ξεκάθαρα ότι το κρύο τσάι συμβάλλει στην απώλεια βάρους για έναν πολύ σημαντικό λόγο: γιατί αυξάνει τις καύσεις του λίπους πιο πολύ από το ζεστό.

Στους συμμετέχοντες στην έρευνα προσφέρθηκε τσάι μάτε (σσ. ένα καφεινούχο ρόφημα που ετοιμάζεται αφήνοντας ξεραμένα φύλλα του φυτού Yerba mate σε ζεστό νερό. Είναι το “εθνικό ποτό” της Ουρουγουάης, της Αργεντινής και της Παραγουάης): την μία ημέρα το τσάι καταναλώθηκε στους 3°C ενώ την άλλη στους 55°C.

  «Δεν “βοηθάω” τη γυναίκα μου, είμαι συνεργάτης της στο σπίτι»: Όλα όσα θα έπρεπε να είναι αυτονόητα

Η έρευνα έδειξε ότι η κατανάλωση κρύου τσαγιού οδηγεί σε διπλάσια ενεργειακή δαπάνη (σσ. το σύνολο ημερήσιας ενεργειακής δαπάνης αναφέρεται στις συνολικές θερμίδες που καίμε ανά ημέρα).


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Οσο μεγαλύτερη είναι αυτή η τιμή, τόσες περισσότερες είναι και οι καύσεις μέσα στην ημέρα.

H ενεργειακή δαπάνη με την κατανάλωση ζεστού τσαγιού αυξήθηκε κατά 3,7 % ενώ με την κατανάλωση κρύου τσαγιού κατά 8,3%.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *