6 μεσημεριανές συνήθειες που αδυνατίζουν

Όταν κάνουμε δίαιτα εστιάζουμε στην ποσότητα, στις θερμίδες, στα παχυντικά υλικά. 

Πρόκειται για μια αγχωτική διαδικασία που μπορεί να μας εξαντλήσει σωματικά και ψυχολογικά και μάλιστα πολλές φορές χωρίς το επιθυμητό αποτέλεσμα. Έξι αλλαγές στις μεσημεριανές διατροφικές σου συνήθειες μπορούν να σε βοηθήσουν να χάσεις κιλά, χωρίς πολλή σκέψη ή προσπάθεια.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

1.Πιες νερό μισή ώρα πριν το γεύμα σου. Θα σε βοηθήσει να χορτάσεις πιο γρήγορα και να μην καταναλώσεις περισσότερο φαγητό από όσο χρειάζεσαι.

2.Να τρως λαχανικά σε κάθε γεύμα, ακόμα και στο πρωινό. Έτσι θα μπορέσεις να χορτάσεις εύκολα και να μην πεινάς για περισσότερη ώρα, ενώ θα μπορέσεις να ενισχύσεις και τον μεταβολισμό σου.

3.Μην ξεχνάς τις φυτικές ίνες και την πρωτεΐνη: Εάν κάθε γεύμα περιλαμβάνει φυτικές ίνες και πρωτείνη- και όχι μόνο υδατάνθρακες- θα καταφέρεις να τρως υγιεινά χωρίς να πεινάς. Ο συνδυασμός αυτός θα σε βοηθήσει να χάσεις εύκολα το επιθυμητό βάρος.

4.Να μετράς τις θερμίδες ώστε να μην ξεπερνάς τις 550 θερμίδες σε κάθε γεύμα και τις 150 σε κάθε σνακ.

5.Προσοχή πως τρως: Αν συνηθίζεις να τρως το γεύμα σου μπροστά στην τηλεόραση ή διαβάζοντας ένα βιβλίο, τότε είναι πολύ πιθανό να τρως περισσότερο από όσο χρειάζεται. Καλό είναι να κάθεσαι σε ένα τραπέζι και να είσαι συγκεντρωμένη στο φαγητό σου ώστε να τρως αργά και να το απολαμβάνεις.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

6.Πότε σταματάς; Οι ειδικοί λένε να σταματάς το φαγητό λίγο πριν αισθανθείς ότι έχεις χορτάσει. Έτσι θα εξασφαλίσεις ότι δεν θα καταναλώσεις περισσότερες θερμίδες από όσες μπορεί να κάψει ο οργανισμό σου.

  Καλημέρα και χαρούμενη Πέμπτη..

(Photo by Zohre Nemati on Unsplash)




ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *