Πως να κάψεις λίπος ανάλογα με το σημείο που συσσωρεύεται!

Πως να κάψεις λίπος

 

Πως να κάψεις λίπος ανάλογα με το σημείο που συσσωρεύεται!

Η παχυσαρκία είναι ένα συχνό φαινόμενο στις μέρες μας και οφείλεται είτε στην κακή μας διατροφή είτε ακόμη και στην κληρονομικότητα.

Γι’ αυτό και δεν αποθηκεύουμε όλοι το λίπος στα ίδια σημεία. Έτσι και το να κάψεις λίπος, ανάλογα με το σημείο που συσσωρεύεται, μπορεί να χρειάζεται πολλή προσπάθεια σε σχέση με κάποιους άλλους.

Μια πρόσφατη μελέτη έγινε από το Yorkshire Health Study, με σκοπό να εντοπίσουν τους λόγους που κάποιος είναι υπέρβαρος ή παχύσαρκος. η συγκεκριμένη έρευνα έγινε σε δείγμα 4.000 ανδρών και γυναικών, που είχαν πολλά περισσότερα κιλά από όσα θα έπρεπε με βάση το ύψος, το φύλλο και την ηλικία τους.

Σε ποιο συμπέρασμα κατέληξαν όμως; Τι ευθύνεται για το λίπος που συσσωρεύεται στην περιοχή που υπάρχει το μεγαλύτερο πρόβλημα και τι μπορείς να κάνεις για να βελτιώσεις αποτελεσματικά την εικόνα σου;

Tips για να κάψεις λίπος από το σημείο που αποθηκεύεται στο σώμα σου:

Λίπος από τη μέση και πάνω

Ο βασικός λόγος που αποθηκεύεται το λίπος από την μέση και πάνω είναι η μεγάλη κατανάλωση σε γλυκά και γενικότερα λιπαρές τροφές.

Όπως καταλαβαίνεις, για να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα θα πρέπει να προσπαθείς να κόψεις τα γλυκά ή έστω να τα μειώσεις κατά πολύ και φυσικά να γυμνάζεσαι για τουλάχιστον 30 λεπτά καθημερινά. Ακόμη και το έντονο περπάτημα θα μπορέσει να σε βοηθήσει να ξεφορτωθείς το περιττό λίπος.

Πως να κάψεις λίπος ανάλογα με το σημείο που συσσωρεύεται

Λίπος στην περιοχή της κοιλιάς

 

 

Πως να κάψεις λίπος

 

  Τρόποι που εξαφανίζουν το λίπος από την κοιλιά

Όταν τώρα το πρόβλημα επικεντρώνεται στην περιοχή της κοιλιάς, πράγμα που συμβαίνει κυρίως στους άντρες, μπορεί να οφείλεται στο άγχος, την κατάθλιψη αλλά και το στρες. Βέβαια, δεν αποθηκεύεται εκεί το λίπος από μόνο του.

Όσοι αντιμετωπίζουν κατάθλιψή καταφεύγουν στα γλυκά για να βελτιώσουν την διάθεση τους.

Αν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία και θέλεις να κάψεις το λίπος στην κοιλιά θα πρέπει να μάθεις να ελέγχεις τον εαυτό σου και να μην καταφεύγεις ποτέ στο φαγητό, σαν λύση ακόμη και για το άγχος.

Λίπος στην περιφέρεια και τους γλουτούς
Πως να κάψεις λίπος

 

Αυτό είναι το πιο κοινό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες και κυρίως εμφανίζεται στην εφηβεία, αλλά και σε όσες έχουν ορμονική ανισορροπία. Η καλύτερη λύση είναι ο συνδυασμός της αερόβιας γυμναστικής (διάδρομος, ποδήλατο, περπάτημα, ελλειπτικό) με διάφορες ασκήσεις για τα πόδια και τους γλουτούς. Είναι από τις πιο δύσκολες περιπτώσεις, γι’ αυτό θέλει επιμονή.

Λίπος στο στομάχι

Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ αλλά ακόμη και η δυσκολία στην αναπνοή είναι οι πιο βασικές αιτίες για την αποθήκευση λίπους στο στομάχι. Ο μόνος τρόπος για να κάψεις το λίπος σε αυτήν την περιοχή είναι να μειώσεις ή και να κόψεις το αλκοόλ και να κάνεις μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά. Όσο για τις ασκήσεις, όσο περισσότερους κοιλιακούς και ποδήλατο κάνεις τόσο το καλύτερο.

Λίπος από τη μέση και κάτω

Αυτό το συναντάμε κυρίως στις εγκύους, αν και θα μπορούσε να είναι και κληρονομικό το θέμα. Για να αντιμετωπιστεί το συγκεκριμένο πρόβλημα θα πρέπει να σταματήσεις την καθιστική ζωή που έκανες μέχρι πριν και να κινείσαι περισσότερο κατά την διάρκεια της ημέρας, έστω και αν αυτό σημαίνει πως θα ανεβοκατεβαίνεις τις σκάλες του σπιτιού σου, αν δεν μπορείς το τρέξιμο.

  Τροφές χωρίς θερμίδες ή λίπος
Λίπος στο στομάχι και την πλάτη

Τέλος, έχουμε μια παρόμοια μορφή με την πρώτη, μόνο που το λίπος επεκτείνεται και στην πλάτη. Και πάλι η καθιστική ζωή ευθύνεται για την αύξηση του βάρους σου, μιας και αυτή η περίπτωση συναντάται κυρίως σε όσους κάνουν δουλειά γραφείου και κάθονται σχεδόν όλο το 8ωρο σε μία καρέκλα, σύμφωνα με το xorisorianews.

Προσπάθησε να δημιουργήσεις ένα πρόγραμμα γυμναστικής για τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα, εφόσον δεν μπορείς καθημερινά.

 

ΠΗΓΗ

 

Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα.
Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας για θέματα υγείας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *