Τι κρατά μυστικό κάθε ζώδιο;

Τι κρατά μυστικό κάθε ζώδιο;

Τι κρατά μυστικό κάθε ζώδιο

Μυστικά∙ ποιος δεν έχει;

 

Όλοι κάτι αποκρύπτουμε από συντρόφους, φίλους ή ακόμα κι απ’ τον ίδιο μας τον εαυτό.

Καταστάσεις και πρόσωπα που μας γυρνούν στο παρελθόν, αμήχανες ιστορίες, ενοχές, πάθη και λάθη. Κάποια απ’ αυτά κάποτε θα τα αποκαλύψουμε για να τα ξορκίσουμε κι άλλα θα τα κρατήσουμε πάση θυσία κλειδωμένα κάπου στο μυαλό μας.

 

Κριός

Το Κριαράκι αγαπάει πολύ τον εαυτό του και την εικόνα του, θέλει να αποδεικνύει με κάθε ευκαιρία πόσο ισχυρό και θαρραλέο είναι, πόσο δε φοβάται και πως δεν κωλώνει πουθενά. Πάνω σ’ αυτήν την αυτοπεποίθηση, λοιπόν, που προφανώς δε γίνεται να ‘ναι πάντα αυθεντική –όλοι έχουμε τις αδύναμες στιγμές μας– πλέκει το μυστήριό του και κρύβει τα μυστικά του.

Ο Κριός δε θα αποκαλύψει ποτέ πως έτρεμε εκείνη τη μέρα πάνω στη ρόδα του λούνα παρκ, δε θα παραδεχτεί πως δεν είναι αυτός που έχει το πάνω χέρι στη σχέση του, αλλά αντιθέτως ίσως ‘ναι αυτός που σέρνεται για ένα ζευγάρι μάτια. Θα κρατήσει φυλαγμένο και κλειδωμένο καθετί που κατά τη γνώμη του μπορεί να τον εκθέσει, δείχνοντας τρωτά σημεία του.

 

Ταύρος

Ο Ταύρος έχει ένα διαρκές επικριτικό υφάκι. Θέλει να κοκορεύεται όσο μας τη λέει. Αυτά που δε λέει, όμως είναι πως ως τεμπελάκος και λιχούδης έχει αναστενάξει τα ντελίβερι της γειτονιάς και τα προψημένα του σούπερ μάρκετ, κι ας μας παριστάνει ύστερα τον γκουρμεδιάρη και τον γευσιγνώστη. Δε θα παραδεχτεί πως κακοπερνάει στη σχέση του και δεν αποχωρεί από συνήθεια και πείσμα.

Πέρα απ’ όλα αυτά που κρατά κρυφά, κυρίως για λόγους γοήτρου, έχει γενικά την τάση να ‘ναι κρυψίνους για ό,τι θεωρεί πολύ προσωπικό του. Παιδικά τραύματα, παλιούς έρωτες που τον στιγμάτισαν, μεγάλους φόβους. Δεν αποκλείεται, όμως, να στα αποκαλύψει αν νιώσει πως μπορεί να σε εμπιστευτεί.

 

Τι κρατά μυστικό κάθε ζώδιο  Δίδυμος

Δύο όψεις ενός νομίσματος ο χαρακτήρας του Διδύμου, μία κρύο-μία ζέστη, μία άσπρο-μία μαύρο κι εκεί που λες ότι τον έχεις καταλάβει, μια τούμπα κάνει κι όλα στα ανατρέπει. Κατά τα άλλα, ανοιχτό βιβλίο. Ένα, όμως, θα ήθελε όλοι να ξέρουμε παρά τις πολλές εναλλαγές για να μας μπερδέψει.

Η κινητήριος δύναμή του δεν είναι η κοινωνικότητά του αλλά η αποδοχή. Αυτό που δε θα σου πει ποτέ ένας Δίδυμος είναι ότι έχει ανάγκη να τον αποδέχεσαι (όλες τις προσωπικότητές του), να τον αγαπάς και να του το δείχνεις. Δε θα στο ζητήσει ποτέ και θα κάνει και πως δεν τον νοιάζει αν οι άλλοι τον επικρίνουν, αλλά μέσα του σκίζεται.

  Αθηνά Οικονομάκου - Το απόλυτο μυστικό στη δίαιτά της με τις 4 τροφές που αποφεύγει

 

Καρκίνος

Ευαίσθητο το Καρκινάκι μας κι αγαπησιάρικο αλλά απεχθάνεται να τον χαρακτηρίζουν έτσι. Γιατί είναι και δυναμικός κι ανεξάρτητος. Τα προβάλλει αυτά τα στοιχεία του, θέλει να είναι μπρος σε κάθε του σχέση, για να προφυλάσσεται από τυχόν πόνο που θα έρθει αν ανοίξει την καρδιά του και σου πει το μεγαλύτερο μυστικό του:

Ότι θέλει, και χρειάζεται, κάποιον που ξέρει ότι είναι κι αυτός άνθρωπος, ότι έχει όρια. Έναν άνθρωπο στήριγμα, δηλαδή, όταν πλέον δεν έχει δυνάμεις. Αυτό κι ότι στην πραγματικότητα το χιούμορ του είναι απλά ένας μηχανισμός άμυνας. Έχει βάθος κι υπόσταση που δείχνει μόνο σε όσους έχουν αποδείξει ότι αξίζουν.

 

Λέων

Το Λιοντάρι γενικώς είναι φλύαρο και κοινωνικό. Τα μυστικά του ξεφεύγουν, εμπιστεύεται υπερβολικά τους ανθρώπους, δεν το πολυσκοτίζει. Θα κρατήσει, όμως, για τον εαυτό του ό,τι προσπαθεί κι ο ίδιος να ξεχάσει, ό,τι τον πονά ή ό,τι του πέρασε εντελώς αδιάφορο.

Δύσκολα θα δεις ένα Λιοντάρι ν’ αφήνει τον εγωισμό του στην άκρη και να εκμυστηρεύεται κάτι που τον τσαλακώνει -κι αν το κάνει μπροστά σου, σημαίνει ότι σ’ εκτιμά πολύ και σε θεωρεί άνθρωπο δικό του. Από εκεί και πέρα τα μεθύσια του, τους έρωτές του, τα γέλια του, τα μοιράζει απλόχερα σ’ όλους, ιδίως σ’ όσους κουβαλούν την τρέλα του.

 

Τι κρατά μυστικό κάθε ζώδιο  Παρθένος

Έχουν μια πολύ καλή και δυνατή σχέση με την οικογένειά τους, που σημαίνει πως ό,τι λέγεται στο τραπέζι ή στον καναπέ του σπιτιού δε βγαίνει και ποτέ απ’ το σπίτι. Δε θα εκθέσουν, δε θα βάλουν σε δεύτερη μοίρα ούτε θα μοιραστούν τα εν οίκω της οικογένειας, γιατί πολύ απλά γι’ αυτούς είναι σημαντικό να παραμείνουν μεταξύ των μελών της.

Δε θα ρισκάρει την κριτική, ούτε όμως και το θαυμασμό των τρίτων, για μια πιθανή επιτυχία ή στραβή στιγμή που θα συμβεί στο σπίτι. Όλα κι όλα, η οικογένεια είναι πάνω απ’ όλα. Μπορεί να μη μοιραστούν τίποτα μαζί της, αλλά ό,τι λέγεται σφραγίζεται με βουλοκέρι.

  ΜΗΠΩΣ ΣΕ ΠΑΧΑΙΝΕΙ ΤΟ ΖΩΔΙΟ ΣΟΥ;

 

Ζυγός

Κρυψίνους και διπλωμάτης από κούνια ο Ζυγός κι όπως λέει τ’ όνομά του τα ζυγίζει πολύ όλα πριν σου αποκαλυφθεί. Ο Ζυγός σέβεται πολύ το παρελθόν του και το γεγονός ότι βρέθηκες στη ζωή του στο παρόν δε σημαίνει καθόλου πως αισθάνεται την ανάγκη ή την υποχρέωση να το μοιραστεί μαζί σου. Ό,τι έγινε έγινε και κάπως έτσι δείχνει να υπολογίζει τα πράγματα.

Η προσωπική του ζωή είναι αυτό ακριβώς: προσωπική. Άρα μην περιμένεις πιπεράτες λεπτομέρειες των ερωτικών του, ούτε των πιο κρυφών του ανασφαλειών. Έχει και τα (πολύ) καλά του βέβαια αυτό: Ο Ζυγός ξέρει να σέβεται και να προφυλάσσει.

 

Σκορπιός

Το δύσκολο με το Σκορπιό δεν είναι τι κρατάει για μυστικό αλλά τι δεν κρατάει. Στα σίγουρα δε θα σου αποκαλύψει τις μύχιές του σκέψεις, ειδικότερα εκείνες που σε περιλαμβάνουν, θ’ αρνηθεί τις φορές που ‘χει πέσει στα πατώματα για έναν έρωτα και τις ακρότητες που έχει κάνει, θα κρατήσει όσο μπορεί αυτό το μυστήριο στην ατμόσφαιρα που ξέρει ότι τον κάνει γοητευτικό.

Παρ’ όλα αυτά, μετά χαράς θα σε βάλει στο σπίτι και τη ζωή του, στην παρέα, τις συνήθειες και την καθημερινότητά του, γιατί παρά τα φαινόμενα που τον θέλουν κλειστό και δύστροπο, ο Σκορπιός δεν παύει να ‘ναι ένα απ’ τα πιο ζεστά παιδιά της πιάτσας μας.

 

Τι κρατά μυστικό κάθε ζώδιο  Τοξότης

Το ζώδιο που έχει την τύχη με το μέρος του και τον καθοδηγεί σε κάθε του κίνηση. Θετικό, αισιόδοξο το Τοξοτάκι, η χαρά της ζωής, θα σε ξεκουνήσει και δε θα σε αφήσει να μαυρίσεις δίπλα του. Αν κάτι, λοιπόν, είναι που δε θα σου παραδεχτεί ποτέ, είναι εκείνες οι φορές που επιτρέπει στον εαυτό του μια ελαφριά μελαγχολία, μια μουντή ψυχολογική διάθεση.

Δε θα σε αφήσει να τον δεις έτσι, ούτε θέλει να ξέρεις ότι έχει κι αυτήν την πλευρά. Show must go on λοιπόν κι αν θες να μπορείς να διακρίνεις πότε του συμβαίνει, παρατήρησε τις μέρες που εξαφανίζεται από προσώπου γης. Δε θα στο πει ούτε αυτό, αλλά την χρειάζεται την παρέα σου. Σειρά σου να τον κάνεις να γελάσει!

 

Αιγόκερως

Τα Αιγοκεράκια μας τα δραστήρια είναι ίσως το πιο υπεύθυνο ζώδιο που υπάρχει. Έχουν την τάση να είναι απόλυτοι, έχουν άποψη συγκεκριμένη κι αν βάλουν κάτι ως στόχο θα τον εκπληρώσουν ο κόσμος να χαλάσει. Αν κάτι δε θα μοιραστεί μαζί σου ένας Αιγόκερως, είναι η τακτική κι οι τρόποι που χρησιμοποιεί για να πετύχει αυτό που θέλει.

  Το σπίτι της μύριζε υπέροχα και κανείς δεν ήξερε γιατί! Δείτε το μυστικό της!

Όντας ανταγωνιστικός, θέλει να δει κι εσύ τι μπορείς να κάνεις στεκούμενος στα δικά σου πόδια, χωρίς να σου δώσει έτοιμη τη συνταγή. Είναι πολύ δύσκολο να σου εκφράσουν τι νιώθουν συναισθηματικά, καθώς αν αφήσουν κάποιον να πλησιάσει πολύ, μετά πρέπει αμέσως να τον απομακρύνουν. Τους αγαπάμε κι ας έχουν τις άμυνές τους, είναι δημιουργικοί έχουν χαρακτήρα και διεκδικούν αυτό που θέλουν. Ας μας κρατάνε μυστικά, τους συγχωρούμε.

 

Υδροχόος

Και να θέλει δεν μπορεί. Είναι έξω καρδιά, παραείναι δηλαδή, σε σημείο που όλος αυτός ο αυθορμητισμός κι η εξωστρέφεια του δημιουργεί προβλήματα. Λέει ό,τι θέλει όποτε το νιώσει χωρίς καμία διπλωματία και καμία τάση να κρυφτεί. Μα επειδή όλοι έχουμε τα μυστικούλια μας, όσο κι αν θέλουμε να είμαστε ανοιχτοί, δε θα μπορούσε κι αυτό το ζώδιο να ξεφύγει απ’ τον κανόνα.

Άρα μπορεί τα δικά του να τα λέει όλα φόρα παρτίδα, μα τα μυστικά των φίλων είναι ιερά. Δε θα τα μάθει ποτέ κανείς και για κανένα λόγο. Αν θέλεις να μείνει κρυφό το μυστικό σου, λοιπόν, εμπιστεύσου έναν Υδροχόο. Είναι πιο ασφαλής κι από ημερολόγιο με λουκετάκι.

 

Τι κρατά μυστικό κάθε ζώδιο  Ιχθύς

Η σωστή ερώτηση για τους Ιχθύες είναι τι δεν κρύβει πια αυτό το ζώδιο! Είναι τόσο μυστηριώδες και κρυψίνους το Ψαράκι μας που παίρνει τα χαρακτηριστικά και τα προβλήματα των ανθρώπων στη ζωή του και τα κάνει δικά του, μόνο και μόνο για να αποφύγει τον εαυτό του.

Ούτε οι ίδιοι δεν ξέρουν καλά-καλά τι είναι αλήθεια και τι όχι, καθώς βρίσκονται σε μια διαρκή αναζήτηση της προσωπικότητάς τους. Θα γίνουν χαλί να τους πατήσει βέβαια, θα έχουν γνήσια πρόθεση να σε βοηθήσουν, μα για τα δικά τους δε θα τους πάρεις λέξη. Δεν πειράζει, τι να κάνουμε, κάπως θα καταφέρουμε να τους ταρακουνήσουμε. Αν όχι, από προβλήματα προς λύση άλλο τίποτα!

 

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *