Βάλτε τη Βρώμη οπωσδήποτε στη διατροφή σας!

Βάλτε τη Βρώμη οπωσδήποτε στη διατροφή σας

Βάλτε τη Βρώμη οπωσδήποτε στη διατροφή σας!

 

Οι νιφάδες Βρώμης αποτελούν ένα γρήγορο, εύκολο και πολύ υγιεινό γεύμα, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, Βιταμίνη Ε, ασβέστιο, σίδηρο, φώσφορο, μαγνήσιο κ.α.

 

Συμβάλλει στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και στην καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας, χάρη στις αδιάλυτες φυτικές ίνες. Έχει την ιδιότητα να διατηρεί τα επίπεδα σακχάρου σε επιθυμητά πλαίσια, ενώ αποτελεί ιδανική τροφή για δίαιτα, καθώς δημιουργεί έντονο αίσθημα κορεσμού.

Η υψηλή περιεκτικότητα της σε υδατάνθρακες προσδίδει ενέργεια, που σε συνδυασμό με τις βιταμίνες τονώνουν σημαντικά τον οργανισμό. Διαθέτει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, ενώ ενισχύει σημαντικά το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθά στην αντιμετώπιση βακτηριακών λοιμώξεων.

Επιπλέον, έχει την ιδιότητα να δημιουργεί μέσα στο έντερο ένα είδος ζελατίνης, που δεσμεύει την χοληστερόλη, ενώ το ασβέστιο, το φώσφορο και το μαγνήσιο που περιέχει, συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου οστεοπόρωσης.Η κατανάλωση της βοηθάει επίσης, σε περιπτώσεις κατάθλιψης, αϋπνίας και κόπωσης. Ένα μείγμα βρώμης με γάλα και μέλι μειώνει το άγχος και ενισχύει τη συγκέντρωση.

 

Βάλτε τη Βρώμη οπωσδήποτε στη διατροφή σας!

Τρόποι κατανάλωσης

Η βρώμη μπορεί να καταναλωθεί στο πρωινό γεύμα, αλλά και σαν ελαφρύ βραδινό, ή σαν ενδιάμεσο σνακ, με γάλα, γιαούρτι ή νερό σαν κρέμα, προσθέτοντας μέλι, κανέλα, ξηρούς καρπούς, σοκολάτα, φρούτα ή σταφίδες.

Μπορείτε ακόμη να παρασκευάσετε μπισκότα με βρώμη, ψωμί, κέικ, να τη χρησιμοποιήσετε στα μπιφτέκια αντί για ψωμί ή να πανάρετε με αυτή κοτόπουλο, σολωμό κ.α.

Τέλος, μπορείτε να φτιάξετε τις δικές σας μπάρες δημητριακών με βρώμη προσθέτοντας μέλι και ξηρούς καρπούς, φρούτα, σοκολάτα κ.α. κάνοντας τους δικούς σας γευστικούς συνδυασμούς.Πέρα από τα ουσιαστικά οφέλη της βρώμης στην υγεία του οργανισμού, η θετική της επίδραση στην ομορφιά και την ευεξία, γίνεται ορατή από τις πρώτες μέρες κατανάλωσης της.

  Διατροφή θερμίδες τρόφιμα: Ποια τρόφιμα έχουν λίγες θερμίδες και βοηθούν στην απώλεια βάρους

Δοκιμάστε τη νωρίς το πρωί με βραστό γάλα και μπάρες κουβερτούρας γεμίζοντας τον οργανισμό με ενέργεια και αίσθημα κορεσμού μέχρι και το μεσημεριανό γεύμα.Προτιμήστε τη το βράδυ με ζεστό γάλα, μέλι και κανέλα για χαλάρωση και ήρεμο ύπνο. Οι νιφάδες βρώμης αποτελούν μία εξαιρετική τροφή με οφέλη άμεσα ορατά στην υγεία, αλλά και την εμφάνιση.

 

Βάλτε τη Βρώμη οπωσδήποτε στη διατροφή σας!

Τηγανίτες Βρώμης

4 κουταλιές βρώμη
2 ασπράδια αυγών
1 ολόκληρο αυγό
2 βανίλιες
λίγο γάλα
κανέλα
μέλι

Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί, αφού έχετε χτυπήσει πολύ καλά τα αυγά και προσθέτετε λίγο γάλα μέχρι να δημιουργήσετε έναν πηχτό χυλό. Στη συνέχεια τοποθετείτε το μείγμα σε αντικολλητικό ταψί ή σε τηγάνι, αφού το έχετε αλείψει με λίγο ελαιόλαδο. Ψήνετε για 30-40 λεπτά και σερβίρετε με μέλι και κανέλα.

 

Το περιεχόμενο του παρόντος άρθρου, συμπεριλαμβανομένης οποιασδήποτε ιατρικής γνωμάτευσης
και κάθε άλλης πληροφορίας που σχετίζεται με την υγεία,
είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν θα πρέπει να θεωρηθεί
ως μια συγκεκριμένη διάγνωση ή θεραπευτικό πλάνο για κανένα άτομο.

 

Δείτε κι άλλα θέματα ΕΔΩ

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter και στο Instagram

Ευχαριστούμε για την επίσκεψη. Με αγάπη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *