Αυτές είναι οι πιο περίεργες πρωτοχρονιάτικες παραδόσεις στον κόσμο

Αυτές είναι οι πιο περίεργες πρωτοχρονιάτικες παραδόσεις στον κόσμο

Αυτές είναι οι πιο περίεργες πρωτοχρονιάτικες παραδόσεις στον κόσμο

 

Σε ποια χώρα τρώνε σταφύλια κάτω από το τραπέζι και πού πηδούν από καρέκλες;

Ευφάνταστα έθιμα και αστείες παραδόσεις από όλο τον κόσμο για την παραμονή και την ημέρα της Πρωτοχρονιάς, συγκέντρωσε η πλατφόρμα Student.com, κάνοντας μια μικρή έρευνα μεταξύ των φοιτητών που την χρησιμοποιούν.

 

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πλατφόρμα εύρεσης φοιτητικής στέγης παγκοσμίως που φιλοξενεί περισσότερα από ένα εκατομμύριο καταλύματα σε πάνω 400 πόλεις σε όλο τον κόσμο. Ιδού τα αποτελέσματα:

Οι Περουβιανοί, στην αλλαγή του χρόνου, τρώνε σταφύλια κάτω από το τραπέζι και πετάνε τρεις πατάτες κάτω από το κρεβάτι! Οι πατάτες πρέπει να είναι μία ξεφλουδισμένη, μία μισοξεφλουδισμένη και μία άθικτη. Στη συνέχεια, καλούνται να πιάσουν μία από αυτές με κλειστά τα μάτια για να δουν πως θα είναι τα οικονομικά τους τη χρονιά που έρχεται. Φυσικά, όσοι επιλέξουν την άθικτη πατάτα είναι και οι πιο τυχεροί.

Στη Δανία πάλι, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, συνηθίζεται να σπάνε πιάτα στις εξώπορτες των φίλων τους και να πηδούν από καρέκλες. Τα δύο αυτά έθιμα λέγεται ότι φέρνουν τύχη τόσο στο σπιτικό έξω από το οποίο βρίσκονται τα σπασμένα πιάτα όσο και σε εκείνον που πηδάει από την καρέκλα.

Στην Ιταλία ως τελευταίο γεύμα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς σερβίρουν φακές με χοιρινά λουκάνικα, καθώς το γεύμα αυτό θεωρείται ότι φέρνει τύχη και ευημερία για το νέο έτος. Μια παράδοση η οποία προέρχεται από τους Ρωμαίους.

Στο Πουέρτο Ρίκο, πιστεύεται ότι η ρίψη ενός κουβά με νερό έξω από το παράθυρο τη νύχτα της 31ης Δεκεμβρίου διώχνει τα κακά πνεύματα. Μια άλλη παράδοση περιλαμβάνει το πασπάλισμα ζάχαρης στην εξώπορτα του σπιτιού για καλή τύχη, ενώ όσοι βρίσκονται κοντά στη θάλασσα συνηθίζουν στις 12 ακριβώς να κολυμπάνε ενάντια στα κύματα για να κρατήσουν τα κακά πνεύματα στην ακτή.

  ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 2018: Το «αμίλητο νερό» στα χωριά του Πηλίου

Στη Φιλιππίνες ενθαρρύνουν τα παιδιά τους να χοροπηδάνε κατά την αλλαγής του έτους, θεωρώντας ότι με αυτό τον τρόπο ενισχύεται η ανάπτυξη τους και παίρνουν ύψος. Επίσης, πολλοί κυκλοφορούν με δώδεκα στρογγυλά φρούτα και φορούν πουά ρούχα, τα οποία συμβολίζουν τα χρήματα. Συνηθίζουν, ανοίγουν τις πόρτες και τα παράθυρα κατά τη διάρκεια της αλλαγής τους έτους για να τους επισκεφθεί η καλή τύχη.

 

Αυτές είναι οι πιο περίεργες πρωτοχρονιάτικες παραδόσεις στον κόσμο

 

Το πιο ευφάνταστο έθιμο το συναντάμε, όμως, στο Μεξικό, όπου οι ντόπιοι ετοιμάζουν τις αποσκευές τους για να πραγματοποιήσουν το ονειρικό τους ταξίδι. Μόλις είναι όλα έτοιμα, με τη βαλίτσα ανά χείρας, πραγματοποιούν βόλτες γύρω από το σπίτι τους ευελπιστώντας ότι με τη νέα χρονιά θα τους δοθεί η δυνατότητα να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα.

Άλλοι πάλι, καταγράφουν σε ένα χαρτί όλα όσα θέλουν να ξεχάσουν από τη χρονιά που πέρασε και στη συνέχεια το καίνε για να μπορέσουν να ξεκινήσουν τη νέα χρονιά. Μια παραλλαγή αυτού το εθίμου είναι, με την έλευση του νέου έτους, η καύση μιας μεγάλης λούτρινης κούκλας, η οποία αντιπροσωπεύεις το παλιό έτος.

Στην Τσεχία, την Πρωτοχρονιά, τα ανύπαντρα κορίτσια και οι γυναίκες αναζητούν… την τύχη τους, ρίχνοντας ένα παπούτσι πάνω από τον ώμο τους και με κατεύθυνση μια πόρτα. Εάν το παπούτσι προσγειωθεί με τη μύτη να δείχνει προς την πόρτα, πιστεύεται ότι θα παντρευτούν μέσα στον επόμενο χρόνο.

Στη Σκωτία μαζεύονται όλοι σε κύκλο, τοποθετώντας έναν ψηλό μελαχρινό άνδρα στη μέση για να τους φέρει τύχη και γιορτάζουν τραγουδώντας. Στη συνέχεια, μόλις το ρολόι δείξει 12, οι άνθρωποι βγαίνουν από τα σπίτια τους, ενώνουν τα χέρια τους σε έναν κύκλο και τραγουδούν το «Auld Lang Syne», ένα παραδοσιακό σκωτσέζικο τραγούδι.

  Happy New Year gif ...giortazo.gr

Επίσης, στη Βόρεια Ιρλανδία, πιστεύουν ότι το πρώτο πρόσωπο που θα μπει στο σπίτι την Πρωτοχρονιά φέρει καλή τύχη για το επόμενο έτος. Επίσης, το πρόσωπο που θα μπει πρώτο στο σπίτι φέρνει συνήθως ένα δώρο, όπως ένα νόμισμα για οικονομική ευημερία, ψωμί για φαγητό, αλάτι για γεύση, κάρβουνο για ζεστασιά ή ένα ποτό για ευθυμία.

 

Αυτές είναι οι πιο περίεργες πρωτοχρονιάτικες παραδόσεις στον κόσμο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *