Τρίτη, 19 Ιουνίου 2018

† Μνήμη τοῦ ἁγίου ἱερομάρτυρος Μεθοδίου, ἐπισκόπου ᾿Ολύμπου 20 Ιουνίου

Μνήμη τοῦ ἁγίου ἱερομάρτυρος Μεθοδίου

Εἶναι ἄγνωστο ἀπό ποῦ καταγόταν ὁ ῞Αγιος ῾Ιερομάρτυς Μεθόδιος, ὁ ὁποῖος ἄθλησε κατά τούς χρόνους τοῦ αὐτοκράτορος Διοκλητιανοῦ (284-305 μ.Χ.). 

20 Ιουνίου 2018 🌹🌹🌹Σήμερα γιορτάζουν οι: Μεθόδιος

Κινούμενες Εικόνες Με Ευχές Γενεθλίων

Ποιοι Άγιοι μας βοηθούν και σε ποιες παθήσεις;

Ποιοι Άγιοι μας βοηθούν και σε ποιες παθήσεις

Ποιοι Άγιοι μας βοηθούν και σε ποιες παθήσεις;


Πόσο πρέπει να ασκηθούμε για να κάψουμε μια σοκολάτα

σοκολάτα

Η σοκολάτα αποτελεί αγαπημένο γλυκό μεγάλων και μικρών, καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας, αλλά και του χρόνου. Οι παραλλαγές της είναι άπειρες και μπορούν να «σβήσουν» την λιγούρα μας για γλυκό.

Η Λίστα Της Ντροπής: Τα Τop 5 Τεμπέλικα Ζώδια!

Τα Τop 5 Τεμπέλικα Ζώδια


Μήπως είσαι ηδονιστής του καναπέ; Μήπως το κρεβάτι είναι φτιαγμένο και για να ατενίζεις με ελπίδα το ταβάνι;

Παρατηρήστε την εικόνα και δείτε αν έχετε βλάβη στα μάτια

αν έχετε βλάβη στα μάτια

Ρίξτε μια ματιά σε αυτές τις γραμμές στην παρακάτω εικόνα . Τι είδους γραμμές βλέπετε; Τα ζιγκ-ζαγκ που κάνουν είναι ομαλό ή έχει γωνίες; Υπάρχουν και απλές κυματιστές γραμμές; Μήπως είναι και τα δύο μαζί; Ή μήπως όχι;

Φεύγετε για διακοπές; Μην ξεχάσετε να βάλετε ένα κέρμα στην κατάψυξη...

κέρμα στην κατάψυξη

Αν ετοιμάζεστε να φύγετε για διακοπές, πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσετε καλά αυτό το κείμενο και πάση θυσία να βάλετε ένα κέρμα στην κατάψυξή σας. Υπάρχει λόγος και μάλιστα σοβαρός...

🌹🌹🌹Τούρτες γενεθλίων(happy birthday).....giortazo.gr

🌹🌹🌹Τούρτες γενεθλίων(happy birthday).....giortazo.gr

Εορτάζοντες την 19ην του μηνός Ιουνίου

Εορτάζοντες την 19ην του μηνός Ιουνίου

Ο ΑΓΙΟΣ ΙΟΥΔΑΣ ο Απόστολος
Ο ΑΓΙΟΣ ΖΩΣΙΜΟΣ
Ο ΟΣΙΟΣ ΖΗΝΩΝ
Ο ΟΣΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ ο Μέγας και θεοφόρος
Ο ΑΓΙΟΣ ΑΣΥΓΚΡΙΤΟΣ ο Ιερομάρτυρας
Ο ΟΣΙΟΣ ΒΑΡΛΑΑΜ ο Βάζσκυ, Ρώσος (+ 1462)


Αναλυτικά
Ο ΑΓΙΟΣ ΙΟΥΔΑΣ ο Απόστολος
Τα βιογραφικά του στοιχεία είναι κάπως συγκεχυμένα, διότι συγχέονται μ’ αυτά του Αποστόλου Θαδδαίου του οποίου η μνήμη γιορτάζεται την 21η Αυγούστου. Ο Σ. Ευστρατιάδης στο αγιολόγιό του αναφέρει ότι ο Ιούδας αυτός ήταν αδελφός του Χριστού και ο κατά σάρκα αδερφός του Αποστόλου Ιακώβου του αδελφοθέου (ο Ιούδας και ο Ιάκωβος ήταν παιδιά του Ιωσήφ από άλλο γάμο). Ο Ιούδας, λοιπόν, κατά την παράδοση, κήρυξε το Ευαγγέλιο στη Μεσοποταμία, επισκέφθηκε την Έδεσσα και στην πόλη Αραράτ συνελήφθη από τους άπιστους, οι οποίοι τον εκτέλεσαν δια τοξευμού. Επίσης, ο Σ. Ευστρατιάδης, αναφέρει ότι στο Λαυριωτικό Κώδικα Ι 78 φ. 2156 φέρεται κατά την ημέρα αυτή και η μνήμη άλλου αγίου Αποστόλου Ιούδα, του Ζηλωτού, ο οποίος μετά την Ανάληψη του Χριστού περιήρχετο σ’ όλες τις πόλεις και τα χωριά και δίδασκε το σωτήριο μήνυμα του Αναστάντος Χριστού. Και αφού έφερε πλήθος λαού σε μετάνοια, απεβίωσε ειρηνικά. Ο Μιχαήλ Γαλανός στους «Βίους των Αγίων» αναφέρει για τον Απόστολο Ιούδα ότι ήταν ένας από τους δώδεκα Αποστόλους, γιος του Αλφαίου και αδελφός του Ιακώβου του μικρού, που ήταν και αυτός Απόστολος. Βέβαια, δεν έχει καμιά σχέση με τον Ιούδα τον Ισκαριώτη. Ο Απόστολος Ιούδας έφερε και την προσωνυμία Θαδδαίος ή Λεββαίος. Η ζωή του κοντά στον Χριστό ήταν παρόμοια με των άλλων Αποστόλων. Μετά την Πεντηκοστή, αφού εργάστηκε για λίγο στην Εκκλησία των Ιεροσολύμων, κήρυξε το Ευαγγέλιο στη Μεσοποταμία ανάμεσα σε πολλούς κινδύνους. Αλλά ο Ιούδας, άξιος Απόστολος του Χριστού, γεμάτος αυταπάρνηση, μαρτύρησε τελικά στην Έδεσσα. Στην Καινή Διαθήκη έχουμε και μια Καθολική Επιστολή του Ιούδα, που είναι σύντομη, αλλά γεμάτη μηνύματα αληθινής ζωής. Να τι συμβουλεύει στους χριστιανούς, που ζουν μέσα στο διεφθαρμένο από την αμαρτία κόσμο: «Υμείς δε, αγαπητοί, τη αγιωτάτη υμών πίστει έποικοδομούντες εαυτούς, εν Πνεύματι Άγίω, προσευχόμενοι, εαυτούς εν αγάπη Θεού τηρήσατε, προσδεχόμενοι το έλεος του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, εις ζωήν αίώνιον»1. Σεις, όμως, αγαπητοί, αντίθετα με το διεφθαρμένο κόσμο, να οικοδομείτε τους εαυτούς σας πάνω στο θεμέλιο της αγιωτάτης πίστης σας με την προσευχή που θα κάνετε με την έμπνευση του αγίου Πνεύματος, φυλάξτε και διατηρείστε τους εαυτούς σας στην αγάπη του Θεού, περιμένοντας με εμπιστοσύνη το έλεος του Χριστού, για να πετύχουμε την αιώνια ζωή.
1. Επιστολή. Ιούδα 20-21. 552
Απολυτίκιο. Ήχος α’. Τον τάφον σου Σωτήρ.
Χριστού σε συγγενή, ώ Ιούδα ειδότες, και μάρτυρα στερρόν, ιερώς ευφημούμεν, την πλάνην πατήσαντα, και την πίστιν τηρήσαντα’ όθεν σήμερον, την παναγίαν σου μνήμην, εορτάζοντες, αμαρτημάτων την λύσιν, εύχαίς σου λαμβάνομεν.
Ο ΑΓΙΟΣ ΖΩΣΙΜΟΣ
Άνηκε στις στρατιωτικές τάξεις (καταγόταν από την Απολλωνιάδα της Σωζόπολης), όταν βασιλιάς της Ρώμης ήταν ο Τραϊανός. Δέχτηκε τη χριστιανική διδασκαλία, βαπτίστηκε και έγινε από τους πιο ένθερμους χριστιανούς. Αλλά ο έπαρχος στην Αντιόχεια της Πισιδίας, Δομιτιανός, σκληρός πολέμιος της Εκκλησίας, διέταξε το θάνατό του, αφού είδε ότι καμία απειλή δεν ίσχυσε στο να τον σύρει και πάλι στη λατρεία των ειδώλων. Στην αρχή τον έδειραν και του έσκισαν τις πλευρές, που κατόπιν έκαψαν με σίδερο πυρακτωμένο. Όταν όμως και αυτά δεν έφεραν αποτέλεσμα, τότε τον αποκεφάλισαν και έτσι πήρε το αθάνατο στεφάνι του μαρτυρίου.
Ο ΟΣΙΟΣ ΖΗΝΩΝ
Ο Όσιος αυτός εγκατέλειψε τον κόσμο και έγινε μαθητής του μεγάλου γέροντος Σιλουανού. Για την υπερβολική του υπακοή και άκρα άσκηση και ακτημοσύνη του, ο Θεός τον αξίωσε να θαυματουργεί και έδιωξε πολλά δαιμόνια από τους ανθρώπους. Έτσι, με άσκηση και αγώνες αφού πέρασε τη ζωή του, απεβίωσε ειρηνικά σε ηλικία 62 χρόνων.
Ο ΟΣΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ ο Μέγας και θεοφόρος
Ο όσιος Παΐσιος καταγόταν από την Αίγυπτο και γεννήθηκε το έτος 300 μ. Χ. από γονείς πολύ πλούσιους, αλλά και ευσεβείς. Ήταν επτά αδέλφια και ο μικρότερος ήταν ο Παΐσιος. Σε μικρή ηλικία έμεινε ορφανός από πατέρα και η στοργική μητέρα του τον ανέθρεψε σύμφωνα με τις επιταγές του Ευαγγελίου. Σε νεαρή ηλικία ο Παΐσιος πήγε στην έρημο κοντά στο διάσημο για την αρετή του αββά, Παμβώ. Με οδηγό αυτόν τον έμπειρο πνευματικό πατέρα, ο Παΐσιος απέκτησε πολλές θείες αρετές. Όταν πέθανε ο Παμβώ, ο Παΐσιος αναχώρησε στο δυτικό μέρος της ερήμου και εκεί έστησε τη διαμονή του, όπου πλήθος ανθρώπων πήγαιναν προς αυτόν, για να ζητήσουν το δρόμο της σωτηρίας και ν’ ακούσουν από το στόμα του λόγια πνευματικά και ψυχωφελή. Όταν ο Παΐσιος έφτασε σε βαθιά γεράματα, τον παρεκάλεσαν πολλοί αδελφοί, ν’ αφήσει την έρημο και να κατεβεί στην κοντινότερη πόλη, για να μπορέσουν πολλοί άνθρωποι να ωφεληθούν από τους άγιους λόγους του. Πράγμα που έγινε και έτσι δόθηκε σε πολλούς η ευκαιρία να γνωρίσουν το δρόμο της σωτηρίας από τα θεόπνευστα λόγια του Παϊσίου. Μαθητής του Οσίου υπήρξε και ο Όσιος Παύλος. Αφού ωφέλησε πολλούς συνανθρώπους του, πέθανε σε πολύ προχωρημένη ηλικία και τον έθαψαν στην έρημο όπου ασκήτευε. Μετά από χρόνια, ο πατήρ Ισίδωρος ανακόμισε τα άγια λείψανά του και τα μετέφερε στην Πισιδία, όπου τα εναπόθεσε στο εκεί Μοναστήρι του.
Απολυτίκιο. Ήχος δ’. Ταχύ προκατάλαβε.
Ο ένσαρκος άγγελος, των Μοναστών κορωνίς, ο άσαρκος άνθρωπος, των ουρανών οικιστής, ο θείος Παΐσιος, χαίρει τη αυτού μνήμη, συν ημίν έορτάζων, νέμει τοις κοπιώσι, δι’ αυτόν θείον χάριν διό εν προθυμία πολλή τούτον τιμήσωμεν.
Ο ΑΓΙΟΣ ΑΣΥΓΚΡΙΤΟΣ ο Ιερομάρτυρας
Μαρτύρησε αφού θανατώθηκε με μαχαίρι.
Ο ΟΣΙΟΣ ΒΑΡΛΑΑΜ ο Βάζσκυ, Ρώσος (+ 1462)

Βάλτε ένα παγάκι στον λαιμό σας, για να βελτιώσετε την υγεία σας!

Βάλτε ένα παγάκι στον λαιμό σας

Πως να ανάψετε φωτιά με… ένα λεμόνι


Το λεμόνι είναι καλλιεργημένο υβρίδιο που προέρχεται από άγριες ποικιλίες όπως το κίτρο και το μανταρίνι.

Λάδι καρύδας: Ένα φυσικό προϊόν γεμάτο θεραπευτικά και ευεργετικά συστατικά για ευεξία

Λάδι καρύδας

Το λάδι καρύδας είναι γεμάτο βιταμίνες, μέταλλα, αντιμυκητιακά, αντιοξειδωτικά και αντιβακτηριδιακά στοιχεία, ότι καλύτερο δηλαδή για την περιποίηση του δέρματος και των μαλλιών σου. Δεν είναι τυχαίο που το ινδικό όνομα του κοκκοφοίνικα σημαίνει «το Δέντρο της Ζωής».

Πάρτε χρονόμετρο και... Αυτός είναι ο πιο γρήγορος τρόπος να καθαρίσετε ένα πορτοκάλι (video)

Παίρνει ένα ποτήρι με αλάτι και το αδειάζει στο νεροχύτη – Μόλις δείτε το γιατί θα μείνετε εντυπωσιασμένοι… [Βίντεο]

ένα ποτήρι με αλάτι και το αδειάζει στο νεροχύτη

Στο βίντεο θα μάθετε 7 διαφορετικούς τρόπους για να εκμεταλευτείτε τις χρήσεις του αλατιού, που ποτέ δεν είχατε φανταστεί!