Σάββατο, 23 Ιουνίου 2018

Το ρόφημα που θα σε βοηθήσει να χάσεις βάρος και να έχεις καλύτερη υγεία του εντέρου

Το ρόφημα που θα σε βοηθήσει να χάσεις βάρος

Πάντα ψάχνουμε τροφές και ροφήματα που μας αδυνατίζουν αλλά την ίδια στιγμή θωρακίζουν και την υγεία μας.

Καληνύχτα ..giortazo.gr

Καληνύχτα  ..giortazo.gr

Το «θαυματουργό» μπαχαρικό που βοηθάει στην απώλεια τρεις φορές περισσότερου λίπους και μειώνει τη χοληστερίνη

«θαυματουργό» μπαχαρικό

Στον αρχαίο Αιγυπτιακό πολιτισμό, το κύμινο χρησιμοποιήθηκε ως καρύκευμα και ως συντηρητικό στην ταρίχευση.

Φτιάξτε μόνοι σας αυτό το εύκολο αντικουνουπικό και διώξτε τα κουνούπια μακρυά!

εύκολο αντικουνουπικό

Φτιάξτε μόνοι σας αυτό το εύκολο αντικουνουπικό και διώξτε τα κουνούπια μακρυά!

Δεν Πετάει Ποτέ τα Τσόφλια των Αυγών. Αντίθετα τα Μετατρέπει σε Αυτό…Πανέξυπνο!

Τσόφλια των Αυγών

Αν δεν πετάτε τα απομεινάρια των λαχανικών σας και τα τσόφλια των αυγών σε κομποστοποίηση, τότε μάλλον τα πετάτε στα σκουπίδια.

Δεν της άρεσε το Δάπεδό της και έτσι έκανε ΑΥΤΟ. Το αποτέλεσμα θα σας Εντυπωσιάσει!

Δεν της άρεσε το Δάπεδό της

Η Tasha, ιδιοκτήτρια ενός σπιτιού, ήθελε να κάνει κάτι για το αηδιαστικό πάτωμα του σπιτιού της, αλλά δεν ήθελε να ξοδέψει πολλά χρήματα. Τότε άρχισε να σκέφτεται εναλλακτικές για να μην χρειαστεί να ξηλώσει το πάτωμα ή να βάλει από πάνω κάτι ακριβό.

Χρόνια Πολλά ...giortazo.gr

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΥΧΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Δίαιτα express: Χάστε 5 κιλά σε 3 ημέρες!

Δίαιτα express

Αυτή είναι η φυλή των Χούνζα, όπου οι άνθρωποι της δεν αρρωσταίνουν ποτέ,δεν παθαίνουν καρκίνο,ζουν γύρω στα 120 χρόνια, και οι γυναίκες στα 40 μοιάζουν με κορίτσια

 φυλή των Χούνζα

Ζουν 110-120 χρόνια, αρρωσταίνουν σπάνια και φαίνονται νεότατοι!

Δεν είναι η Νορβηγία. Αυτό το υπέροχο φιορδ βρίσκεται στην Ελλάδα


Σε μία ήσυχη γωνιά στις ανατολικές ακτές της Πελοποννήσου η φύση έδειξε το μεγαλείο της δημιουργώντας ένα φιόρδ μοναδικό στο είδος του στην Ελλάδα.

Πως να κάνετε την μπανιέρα σας αστραφτερά λευκή

Πως να κάνετε την μπανιέρα σας αστραφτερά λευκή

Αυτή η Πανέξυπνη Τεχνική για να κλείνετε Συσκευασίες θα σας Λύσει τα Χέρια!

Πανέξυπνη Τεχνική

Ο πιο εύκολος τρόπος για να υπολογίσεις τις θερμίδες που χρειάζεσαι

θερμίδες που χρειάζεσαι

Σε γενικές γραμμές, μια γυναίκα χρειάζεται περίπου 2.000 θερμίδες την ημέρα και ένας άνδρας 2.5000. Όμως πόσες θερμίδες χρειάζεσαι εσύ ακριβώς ανάλογα με την ηλικία σου;

Εορτάζοντες την 23ην του μηνός Ιουνίου

Εορτάζοντες την 23ην του μηνός Ιουνίου

Η ΑΓΙΑ ΑΓΡΙΠΠΙΝΑ
ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΡΙΣΤΟΚΛΗΣ ο Πρεσβύτερος, ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ή ΔΗΜΗΤΡΙΑΝΟΣ ο Διάκονος και ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ο Αναγνώστης
ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΕΥΣΤΟΧΙΟΣ ο Πρεσβύτερος, ΓΑΪΟΣ (ή Γαϊανός) ο ανεψιός του και τα παιδιά αυτού ΛΟΛΛΙΑ (ή Λουλώ), ΠΡΟΒΗ και ΟΥΡΒΑΝΟΣ (ή Ούρβάσιος)
Ο ΟΣΙΟΣ ΒΑΡΒΑΡΟΣ ο Πενταπολίτης (+ 1562)
Η ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ ΕΥΓΕΝΙΚΟΥ (+ 1445)
Η ΑΓΙΑ ETHELDREDA (Βρεττανίδα)
ΜΝΗΜΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΝ ΚΡΗΤΗ ΜΑΡΤΥΡΗΣΑΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821


Αναλυτικά
Η ΑΓΙΑ ΑΓΡΙΠΠΙΝΑ
«Μακάριοι οι ελεήμονες, ότι αυτοί έλεηθήσονται»1. Είναι φράση του Κυρίου που σημαίνει ότι είναι μακάριοι οι ευσπλαχνικοί και επιεικείς, που συμπονούν στη δυστυχία του πλησίον, διότι αυτοί θα ελεηθούν από το Θεό την ήμερα της Κρίσεως. Μια τέτοια ευσπλαχνική ύπαρξη ήταν και η Ρωμαία χριστιανή Αγριππίνη. Απέφυγε το γάμο με τη θέλησή της και προτίμησε να κάνει δικούς της τους δυστυχισμένους της Εκκλησίας. Την περιουσία της διέθετε για να τρέφει τους πεινασμένους και να περιποιείται τους ασθενείς. Μάλιστα, όσες φορές είχε ανάγκη η Εκκλησία της Ρώμης, η Αγριππίνη έτρεχε πρώτη να προσφέρει τα απαραίτητα. Αλλά η αγία αυτή ψυχή δεν πρόσφερε μόνο υλικά αγαθά, πρόσφερε και πνευματικά. Έφερε στη χριστιανική πίστη πολλές νέες γυναίκες από την πλάνη της ειδωλολατρίας. Αυτό, βέβαια, δε μπορούσε να περάσει απαρατήρητο από τους ειδωλολάτρες. Την κατήγγειλαν, λοιπόν, στις αρχές, και η Αγριππίνη συνελήφθη. Τότε ομολόγησε ότι αυτό που κάνει, το κάνει με τη θέλησή της, για να οδηγούνται όσο το δυνατόν περισσότερες ψυχές στο δρόμο της σωτηρίας. Ο ανακριτής, χωρίς να καθυστερήσει, διέταξε και τη μαστίγωσαν. Έπειτα, αφού έσχισαν τις σάρκες της και έσπασαν τα κόκαλά της, η Αγριππίνη παρέδωσε στο Θεό τη ψυχή της. 1. Ευαγγέλιο Ματθαίου ε’ 7.
Απολυτίκιο. Ήχος γ’. Θείας πίστεως.
Θείν Πνεύματι, κραταιωθείσα, ηνδραγάθησας, γενναιοφρόνως, Αγριππίνα παρθενίας οσφράδιον όθεν Χριστού δοξασθείσα τη χάριτι, πηγάς θαυμάτων βλυστάνεις τοις πέρασι. Μάρτυς ένδοξε, Χριστόν τον Θεόν ικέτευε, δωρήσασθαι ημίν το μέγα έλεος.
ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΡΙΣΤΟΚΛΗΣ ο Πρεσβύτερος, ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ή ΔΗΜΗΤΡΙΑΝΟΣ ο Διάκονος και ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ο Αναγνώστης
Ήταν και οι τρεις Κύπριοι και έζησαν κατά το διωγμό της Εκκλησίας επί Διοκλητιανού. Ο Αριστοκλής στην αρχή δεν θέλησε να βάλει σε κίνδυνο τη ζωή του, διότι ήθελε να συνεχίσει την πνευματική οικοδομή των εν Χριστώ αδελφών του. Ανέβηκε λοιπόν σ’ ένα βουνό και κρύφτηκε μέσα σε μια σπηλιά. Αλλά από ‘κει μάθαινε ότι στις πόλεις πολλοί πιστοί έχυναν θαρραλέα το αίμα τους για την αγία πίστη του Χρίστου. Ο Αριστοκλής έκρινε ότι δεν του επιτρεπόταν, σαν ιερέας που ήταν, να βρίσκεται σε ασφάλεια, ενώ λαϊκοί, γυναίκες και παιδιά αψηφούσαν τα ξίφη και τη φωτιά και πότιζαν με το αίμα τους το δένδρο του Ευαγγελίου. Έκανε λοιπόν το σταυρό και κατέβηκε στη Σαλαμίνα της Κύπρου. Πήγε στο ναό της πόλης όπου βρήκε προσευχομένους τον διάκονο Δημήτριο και τον αναγνώστη Αθανάσιο. Συμπροσευχήθηκαν και μετά από συνεννόηση βγήκαν και οι τρεις και στήριζαν τους διωκόμενους αδελφούς τους. Μόλις πληροφορήθηκε αυτό ο ειδωλολάτρης ηγεμόνας, τους συνέλαβε. Και αφού απέτυχε να τους νικήσει με υποσχέσεις και απειλές, μετά από πολλά βασανιστήρια τους αποκεφάλισε.

ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΕΥΣΤΟΧΙΟΣ ο Πρεσβύτερος, ΓΑΪΟΣ (ή Γαϊανός) ο ανεψιός του, και τα παιδιά αυτού ΛΟΛΛΙΑ (ή Λουλώ), ΠΡΟΒΗ και ΟΥΡΒΑΝΟΣ (ή Ούρβάσιος)
Κατάγονταν από την πόλη των Οϋσάδων και υπήρξαν στα χρόνια των βασιλέων Μαξιμιανού και Αγρίππα κατά το έτος 300 μ. Χ. O Ευστόχιος στην αρχή ήταν ιερέας ειδώλων, αλλά όταν είδε το ανδρείο φρόνημα των χριστιανών μπροστά στα μαρτύρια, προσήλθε στον επίσκοπο Αντιοχείας Ευδόξιο, βαπτίστηκε χριστιανός και χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος. Κατόπιν πήγε στα Λύστρα της Λυκαονίας, όπου βρήκε τους συγγενείς του Γάϊο με τα τρία του παιδιά Λολλία, Πρόβη και Ουρβανό, και τους βάπτισε χριστιανούς. Όταν συνελήφθη από τους ειδωλολάτρες, ομολόγησε ότι είναι χριστιανός μπροστά στον ηγεμόνα και αφού τον κρέμασαν επάνω σ’ ένα ξύλο, ξέσχισαν τις σάρκες του. Κατόπιν οδηγήθηκε μαζί με τον Γάϊο και τα παιδιά του, στον ηγεμόνα Άγκυρας, Αγριππίνο, (κ. ά. Αγρίππα), όπου όλοι αρνήθηκαν ν’ αρνηθούν τον Χριστό. Τότε όλους τους βασάνισαν με φρικτά και βάρβαρα βασανιστήρια και επειδή έμεναν σταθεροί στην πίστη τους, τελικά τους αποκεφάλισαν και έτσι ανέβηκαν στεφανηφόροι στα ουράνια.
Ο ΟΣΙΟΣ ΒΑΡΒΑΡΟΣΣ ο Πενταπολίτης (+ 1562)
Η ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ ΕΥΓΕΝΙΚΟΥ (+ 1445)
Η ΑΓΙΑ ETHELDREDA (Βρεττανίδα)
Λεπτομέρειες για τη ζωή αυτού του αγίου της ορθοδοξίας μπορεί να βρει ο αναγνώστης στο βιβλίο «Οι Άγιοι των Βρεττανικών Νήσων», του Χριστόφορου Κων. Κομμοδάτου, επισκόπου Τελμησσού, Αθήναι 1985.
ΜΝΗΜΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΝ ΚΡΗΤΗ ΜΑΡΤΥΡΗΣΑΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821
Η πρώτη επίσημη της γιορτής έγινε στις 11 Νοεμβρίου 2000 στον καθεδρικό ναό του Αγίου Μηνά στο Ηράκλειο.