11 εντελώς καινούριοι τρόποι για να χρησιμοποιήσετε το αβοκάντο!!

11 εντελώς καινούριοι τρόποι για να χρησιμοποιήσετε το αβοκάντο!!

 

11 εντελώς καινούριοι τρόποι για να χρησιμοποιήσετε το αβοκάντο.

 

Αν βαρεθήκατε να τρώτε το αβοκάντο με τους συνηθισμένους τρόπους, εδώ θα βρείτε κάποιες πρωτότυπες ιδέες για να χρησιμοποιήσετε αυτό το φρούτο-θαύμα.

Πριν συνεχίσουμε, πρέπει να υπενθυμίσουμε τον ευεργετικό χαρακτήρα του αβοκάντο.

Συγκαταλέγεται ανάμεσα στις υπερτροφές με 18 βασικά αμινοξέα, πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, τα οποία μειώνουν την κακή χοληστερίνη και βελτιώνουν την καλή.

Επιπλέον διαθέτει πρωτεΐνη, η οποία διασπάται πιο γρήγορα και εύκολα από τον οργανισμό μας σε σχέση με την πρωτεΐνη του κρέατος.

Πώς μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε λοιπόν εναλλακτικά;

 

11 εντελώς καινούριοι τρόποι για να χρησιμοποιήσετε το αβοκάντο.

1. Προσθέστε το σε ένα smoothie

Το αβοκάντο προσφέρει μια υπέροχη κρεμώδη υφή στα smoothies. Αν δεν σας αρέσει η μπανάνα, λίγο αβοκάντο συνδυασμένο με μούρα και τροπικά φρούτα θα δώσει την ίδια γλυκύτητα και υφή, επιτρέποντας σας να προσθέσετε και τα λαχανικά που θέλετε.

Αποτελεί έναν ενδιαφέροντα τρόπο να κάνετε το smoothie σας να έχει περισσότερο γεύση επιδόρπιου και το καλά λιπαρά που περιέχει θα σας βοηθήσουν να απορροφήσετε τη βιταμίνη Κ από τα λαχανικά.

 

2. Χρησιμοποιήστε το αντί για ψωμί

Όχι σε ψωμί-αλλά αντί για αυτό. Απλά κόψτε ένα (αξεφλούδιστο) αβοκάντο στη μέση, αφαιρέστε το κουκούτσι, λίγο από το εσωτερικό της σάρκας του, ώστε να έχετε χώρο και σπάστε ένα αυγό μέσα.

Βάλτε το στο φούρνο αρκετά για να ψηθούν τα αυγά, αφήνοντας τον κρόκο χαλαρό. Βάλτε λίγο πιπέρι από πάνω ή/και αλάτι και έχετε ένα νόστιμο, γεμάτο πρωτεΐνη πρωινό.

Απλά χτυπήστε στο μπλέντερ αβοκάντο με ελαιόλαδο, ξύδι της επιλογής σας, μουστάρδα και λίγα αρωματικά ή πιπέρι και θα έχετε ετοιμάσει ένα κρεμώδες dressing χωρίς κανένα ανθυγιεινό υλικό. Για πιο εξεζητημένη σος προσθέστε λίγο ταχίνι και λεμόνι.

  ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΝΕΟΤΗΤΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΦΥΤΟ! Τρίψτε το πρόσωπό σας με αυτό! Το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει

 

4. Φτιάξτε brownies με αβοκάντο

Γνωρίζατε ότι μπορείτε να αντικαταστήσετε το λάδι με αβοκάντο στην αγαπημένη σας συνταγή για brownie; Απλά ετοιμάστε κανονικά το μείγμα και αλλάξτε το βούτυρο ή το λάδι με αβοκάντο (αν η συνταγή λέει 1 φλιτζάνι λάδι, εσείς προσθέστε ένα φλιτζάνι λιωμένο αβοκάντο). Βεβαιωθείτε ότι ανακατέψατε καλά και ψήστε όπως ακριβώς συνηθίζετε.

 

5. Μετατρέψτε το σε μια μους σοκολάτας

Χτυπήστε στο μίξερ λίγο αβοκάντο με κακάο, γλυκαντικό της επιλογής σας (όπως σιρόπι), εκχύλισμα βανίλιας, αλάτι και ετοιμάστε ένα υπέροχο επιδόρπιο.

Αυτή είναι η βασική συνταγή, αλλά όπως με όλη τη μαγειρική, μπορείτε να βρείτε πολλές δημιουργικές εναλλακτικές, όπως για παράδειγμα διαφορετικές γεύσεις. Όπως γεύση πορτοκαλιού; Προσθέστε λίγο χυμό πορτοκάλι. Ή μπορείτε να δώσετε μια έντονη γεύση κανέλας. Ανάλογα με το γούστο σας!

 

11 εντελώς καινούριοι τρόποι για να χρησιμοποιήσετε το αβοκάντο.

6. Φτιάξτε τηγανητό αβοκάντο!

Ναι, καλά διαβάσατε. Τηγανητό. Για να το φτιάξετε, απλά κόψτε το αβοκάντο σε λωρίδες και κυλήστε τα σε ψίχουλα ψωμιού, κουρκούτι ή βρώμη.

Απλώστε τα σε μια στρώση, χωρίς να ακουμπούν το ένα το άλλο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίστε τα για λίγο σε ελαιόλαδο πριν τα ψήσετε στους 180 βαθμούς για 25 με 30 λεπτά. Πασπαλίστε με λίγο αλάτι και πιπέρι πριν τα σερβίρετε.

 

7. Μετατρέψτε τα σε πέστο

Θέλετε μια σούπερ κρεμώδη σάλτσα πέστο, χωρίς απαραίτητα τυρί;

Σε ένα μίξερ, ανακατέψτε λίγα λαχανικά της επιλογής σας, λίγες σκελίδες ωμού σκόρδου, μια χούφτα ψημένων ξηρών καρπών (όπως αμύγδαλα, καρύδια και φιστίκια Αιγίνης) και μισό αβοκάντο. Βάλτε τη σάλτσα σε μακαρόνια ή αλείψτε σε ψωμί για ένα νόστιμο, αποτοξινωτικό σνακ.

  Ρόφημα κουρκουμά με λεμόνι για απώλεια βάρους, αποτοξίνωση και με πράσινο τσάι για αντιγήρανση και λάμψη!

 

8. Φτιάξτε πρωινό από το προηγούμενο βράδυ

Το «overnight oats» αρκετά κοινό πρωινό στο εξωτερικό, είναι στην ουσία μούσλι ή βρώμη σε ένα μπολ γάλα ή γιαούρτι, φτιαγμένο από το προηγούμενο βράδυ, ώστε το επόμενο πρωί να έχει βγάλει όλη τη του γεύση και τα αρώματα.

Εδώ προτείνεται μια εναλλακτική αυτής της συνταγής.

Χτυπήστε στο μπλέντερ μισό αβοκάντο με λίγα λαχανικά, μισή μπανάνα, μια μικρή χούφτα από μούρα και λίγο νερό ή γάλα για καλύτερη ανάμιξη.

Προσθέστε ζάχαρη ή μέλι. Προσθέστε ύστερα μισό φλιτζάνι βρώμης και όσο γάλα ή γιαούρτι θέλετε εσείς. Αφήστε το όλο το βράδυ και το πρωινό σας θα είναι πολύ ξεχωριστό και νόστιμο.

 

9. Χρησιμοποιήστε το ως σάλτσα ή dip

Αν θέλετε να αποφύγετε τη μουστάρδα ή το γιαούρτι ως συνοδευτικές σάλτσες στο φαγητό σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αβοκάντο. Απλά χτυπήστε το σε ένα μπλέντερ με λίγο αλάτι και/ή λάδι και θα έχετε έτοιμη μια συνοδευτική σάλτσα.

 

10. Χρησιμοποιήστε το για να πήζετε τις σούπες

Παραδοσιακά, πήζουμε τις σούπες μας προσθέτοντας όσο αλεύρι χρειάζεται και λίγο βούτυρο. Αλλά το αβοκάντο επίσης μπορεί να χρησιμεύσει σε αυτό!

Φτιάξτε τη σούπα σας ως συνήθως και μπορείτε είτε να το γυρίσετε όλο σε ένα μπλέντερ ή τη μισή σούπα, με μισό ή ένα ολόκληρο αβοκάντο (ανάλογα με την ποσότητα της σούπας). Ανακατέψτε μέχρι να γίνει κρεμώδης και μετά ανακατέψτε με την υπόλοιπη σούπα.

 

11. Φτιάξτε μια προβιοτική μάσκα

Αν επιθυμείτε να πάτε την περιποίηση σας στο επόμενο επίπεδο και να χρησιμοποιήσετε τη σύγχρονη τάση χρήσης των προβιοτικών στη φροντίδα του δέρματος, απλά ανακατέψτε λίγο αβοκάντο με γιαούρτι της επιλογής σας και αλείψτε το πρόσωπο σας, αφήνοντας το για 20 περίπου λεπτά, πριν ξεπλύνετε.

  Δέκα τροφές που κόβουν την όρεξη

Τα προβιοτικά έχουν αντιφλεγμονώδη δράση και θα ηρεμήσουν το δέρμα σας, δρώντας ενάντια στις επιδράσεις των ρύπων και το αβοκάντο θα το ενυδατώσει βαθιά. Αποτελεί την απόλυτη περιποίηση προσώπου.

 

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *