Πώς να ξαναρυθμίσετε τον θυρεοειδή σας, Να κάψετε λίπος & να ενεργοποιήσετε τον μεταβολισμό σας!

Πώς να ξαναρυθμίσετε τον θυρεοειδή σας

Μια υπολειτουργία στη κατάσταση του θυρεοειδούς παρουσιάζεται όταν ο θυρεοειδής αδένας δεν παράγει επαρκείς ποσότητες θυρεοειδικών ορμονών, οι οποίες ρυθμίζουν τον μεταβολισμό του σώματος.

Τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν αύξηση βάρους, κόπωση, κατάθλιψη, κακή συγκέντρωση, ξηρό δέρμα και δυσκοιλιότητα. Ο υποθυρεοειδισμός, αν δεν αντιμετωπιστεί, θα προκαλέσει δυσκολία στην απώλεια βάρους, οπότε είναι σημαντικό να τον διορθώσετε.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Όταν ένα άτομο παίρνει φάρμακα για θυρεοειδή, εξακολουθεί να είναι σημαντικό να συμπεριληφθούν και διατροφικές κατευθυντήριες γραμμές για τη βελτίωση της επίδρασης του φαρμάκου και της βελτίωσης κάποιων συμπτωμάτων του υποθυρεοειδισμού.

Πολύ συχνά, τα άτομα που παίρνουν φάρμακα για τον υποθυρεοειδισμό, εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν πολλά από τα συμπτώματά του, παρόλο που οι εξετάσεις αίματός τους είναι φυσιολογικές. Μια συνδυασμένη θεραπεία, με διατροφή και αλλαγές στον τρόπο ζωής μπορεί να κάνει αυτά τα συμπτώματα να ανήκουν στο παρελθόν!

Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο υποθυρεοειδισμός προκαλείται από μια αυτοάνοση ασθένεια που ονομάζεται Hashimoto. Αυτή έχει μια ισχυρή γενετική συνιστώσα, όπου το ανοσοποιητικό σύστημα επιτίθεται στον θυρεοειδή αδένα, και εκεί είναι όπου τα λαχανικά και τα φρούτα μπορούν να δημιουργήσουν μια γροθιά για τη βελτίωση του ανοσοποιητικού σας συστήματος.

Συμβουλές για μια υγιή λειτουργία του θυρεοειδή :

Όλα τα φρούτα και τα λαχανικά περιέχουν ισχυρά φυτοθρεπτικά συστατικά που υποστηρίζουν ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα. Λόγω της φλεγμονής που παρατηρείται σε μια αυτοάνοση ασθένεια, είναι σημαντικό να μειώσετε τη φλεγμονή με αντι-οξειδωτικά τρόφιμα τα οποία παρέχουν πολύτιμα φυτοθρεπτικά συστατικά.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Η κατανάλωση τροφίμων πλούσιων σε σελήνιο όπως είναι τα καρύδια, τα οστρακοειδή, τα αυγά, οι ηλιόσποροι και το σκόρδο θα σας βοηθήσουν να έχετε έναν υγιή μεταβολισμό.

  Τα όνειρά σου ευχές μου!

Η περιεκτικότητα σε σελήνιο ποικίλλει στα τρόφιμα, ανάλογα με την περιεκτικότητα του εδάφους, όπου ορισμένες γεωγραφικές περιοχές είναι πολύ χαμηλές σε σελήνιο. Η ανεπάρκεια σε σελήνιο μπορεί να φανεί με μια εξέταση ερυθρών αιμοσφαιρίων του αίματος αλλά και σε μια ανάλυση των μαλλιών και των νυχιών.

Η υγιή λειτουργία του θυρεοειδούς απαιτεί επίσης επαρκή επίπεδα ιωδίου, ένα ιχνοστοιχείο, που απαιτείται από το σώμα για την σύνθεση των ορμονών του θυρεοειδούς. Τρόφιμα πλούσια σε ιώδιο είναι τα φύκια, τα ψάρια, ο ανανάς, το ιωδιούχο θαλασσινό αλάτι, το σπανάκι και το μαρούλι.

Το στρες είναι ένας σημαντικός παράγοντας που μπορεί να έχει μεγάλο αρνητικό αντίκτυπο στις ορμόνες του θυρεοειδούς σας και να αναζωπυρώσει την αυτοάνοση δραστηριότητα. Προσπαθήστε να χαλαρώσετε μέσα από τεχνικές διαχείρισης, όπως είναι ο διαλογισμός, η γιόγκα,τα θερμά λουτρά, η άσκηση, η ανάγνωση και άλλες δραστηριότητες χαλάρωσης.

Η πλεονάζουσα φθοριούχα και βρωμιούχα έκθεση μπορεί να επηρεάσει την υγεία του θυρεοειδούς σας. Το φθόριο και το βρωμίδιο μπορούν να ληφθούν στον θυρεοειδή αδένα στη θέση του ιωδίου.

Αποφύγετε τη γλουτένη αν έχετε δυσανεξία. Υπάρχουν μια σειρά από μελέτες που δείχνουν οτι τα αυτοάνοσα νοσήματα, ιδίως η νόσος του Hashimoto, μπορεί να σχετίζεται με τη δυσανεξία στη γλουτένη ή την κοιλιοκάκη .

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δυσανεξία στη γλουτένη και την κοιλιοκάκη:

Αποφύγετε τη ζάχαρη, την καφεΐνη, τα εξευγενισμένα επεξεργασμένα τρόφιμα, τα συντηρητικά, τα πρόσθετα και τα συνθετικά χρώματα, όσο το δυνατόν περισσότερο

Το λάδι καρύδας έχει δείξει σε ορισμένες μελέτες ότι μπορεί να βοηθήσει στην τόνωση ενός υποτονικού θυρεοειδή.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

  Πόνος στην κοιλιά όταν την πιέζετε με το χέρι – Αιτίες για κάθε σημείο που πονάτε

Προσπαθήστε λοιπόν να ξαναρυθμίσετε τον θυρεοειδή σας και έτσι να χάσετε βάρος αλλά και να ενεργοποιήσετε τον μεταβολισμό σας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *