Ρίξτε στο Λεμόνι Αλάτι & Πιπέρι και Λύστε 9 Προβλήματα Υγείας Καλύτερα από τα Φάρμακα!

Ρίξτε στο Λεμόνι Αλάτι & Πιπέρι

Έχουμε συνηθίσει να προσθέτουμε αλάτι, λεμόνι και πιπέρι σε σαλάτες και σε σούπες και όχι άδικα. 

Τα τρία αυτά συστατικά όταν συνδυάζονται λειτουργούν σαν γιατρικό.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Στην πραγματικότητα, πολλές κουλτούρες σε όλο τον κόσμο εξακολουθούν να βασίζονται σε αυτά τα βασικά συστατικά για να θεραπεύσουν τις καθημερινές τους ασθένειες.

Με το κόστος της ιατρικής περίθαλψης συνεχώς να αυξάνεται, πολλοί από μας ανατρέχουν σε αυτές τις παραδοσιακές και δοκιμασμένες μεθόδους για να σταθούν ξανά στα πόδια τους.

Εδώ παραθέτουμε 9 καθημερινά θέματα υγείας που μπορούμε να θεραπεύσουμε με το μαύρο πιπέρι, το λεμόνι και το θαλασσινό αλάτι.

1. Πονόλαιμος

Ανακουφίστε τον πονόλαιμο αναμειγνύοντας 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού, μισό κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι και ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε ένα ποτήρι ζεστό νερό. Κάντε γαργάρες πολλές φορές την ημέρα για να ανακουφίσετε τον πονόλαιμο και την αντιμετωπίσετε το βήχα.

2. Βουλωμένη μύτη

Αν η μύτη σας είναι φραγμένη, μπορείτε να ανακουφιστείτε κάνοντας τον εαυτό σας να φταρνιστεί. Απλά αναμίξετε ίσες ποσότητες σπόρων μαύρου πιπεριού, κανέλα, κύμινο και κάρδαμο σε ένα γουδί και με το γουδοχέρι συνθλίψτε τα μέχρι να γίνουν σκόνη. Σιγά-σιγά φέρτε στη μύτη σας το μείγμα και προκαλέστε φτάρνισμα.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

3. Απαλλαγείτε από τους χολόλιθους

Οι χολόλιθοι είναι σκληροποιημένα καθιζήματα των πεπτικών υγρών που σχηματίζονται στη χοληδόχο κύστη. Μπορεί να είναι επώδυνα και να φράξουν το πεπτικό σας σύστημα. Τυπικά, τέτοιες πέτρες αφαιρούνται χειρουργικά.

Ωστόσο, μερικοί βρίσκουν ανακούφιση λαμβάνοντας ελαιόλαδο με λεμόνι σε αναλογία 3:1 μαζί με μαύρο πιπέρι για να απαλλαγούν από τις πέτρες.

  ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΝΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ GIF

4. Έλκη στο στόμα

Για να επουλώσετε τη βλεννογόνο μεμβράνη στο στόμα σας, διαλύστε σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό μια κουταλιά της σούπας αλάτι Ιμαλαΐων και αλλοίψτε το εσωτερικά στο στόμα σας μετά από κάθε γεύμα. Αυτό θα βοηθήσει στην απομάκρυνση των βλαβερών βακτηριδίων και στην επιτάχυνση  της επούλωσης. Αν αντέχετε, προσθέστε μικρή ποσότητα λεμονιού: θα τσούξει λίγο, αλλά τα παθογόνα που προκαλούν το έλκος στο στόμα θα καταστραφούν.

5. Απώλεια βάρους

Ενισχύστε το μεταβολισμό σας και χἀστε αρκετά κιλά πίνοντας ένα ρόφημα με 1/4 του κουταλιού του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι, 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού και μία κουταλιά της σούπας μέλι σε ένα ποτήρι ζεστό νερό. Οι πολυφαινόλες στο λεμόνι θα αποτρέψουν την αύξηση του σωματικού βάρους και θα βελτιώσουν την ευαισθησία στην ινσουλίνη βοηθώντας σας να κάψετε λίπος .

 Επιπλέον, η πιπερίνη στο μαύρο πιπέρι θα αποτρέψει το σχηματισμό νέων λιποκυττάρων .

6. Ναυτία

Το μαύρο πιπέρι καταπραΰνει τον πόνο στο στομάχι, ενώ το άρωμα του λεμονιού μπορεί να σταματήσει την αναγούλα. Εάν αισθάνεστε ζαλισμένοι, συνδυάστε μια κουταλιά της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού με ένα κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι σε ένα ψηλό ποτήρι με ζεστό νερό. Πιείτε αργά για διαρκή ανακούφιση.

7. Κρίση άσθματος

Αν κάποιο μέλος της οικογένειας παθαίνει κρίσεις άσθματος, προετοιμάστε αυτό το ρόφημα και προτρέψτε τους να το κρατούν πάντα στο χέρι. Προσθέσετε 10 κόκκους πιπέρι, 2 μπουμπούκια γαρυφάλλου και 15 φύλλα βασιλικού σε ένα φλιτζάνι βραστό νερό. Αφήστε το να σιγοβράσει για 15 λεπτά και ρίξτε το σε ένα γυάλινο βάζο με καπάκι. Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας ακατέργαστο μέλι και αφήστε το να κρυώσει.

  24 Ιουλίου 2018 🌹🌹🌹Σήμερα γιορτάζουν οι: Χριστίνα, Χριστιάνα, Κριστιάνα, Χρίστα, Κρίστα, Χρίστη, Κρίστη, Χριστινάκι, Αθηναγόρας

Μπορεί να μείνει στο ψυγείο μέχρι και δύο εβδομάδες και να λαμβάνεται με γάλα για να βελτιωθεί η γεύση του.

8. Πονόδοντος

Θεραπεύστε τον πόνο στα δόντια σας αναμιγνύοντας μισό κουταλάκι του γλυκού τριμμένο πιπέρι με έλαιο γαρίφαλου και εφαρμόζοντας το μείγμα στο χαλασμένο δόντι σας. Για να αποφύγετε τον πονόδοντο, καθαρίστε με νήμα τα δόντια σας και να τα βουρτσίζετε δύο φορές την ημέρα, επίσης αποφύγετε τα ζαχαρούχα ή όξινα τρόφιμα.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

9. Θεραπεύστε το κρυολόγημα και τη γρίπη

Για να θεραπεύσετε το κοινό κρυολόγημα, στύψτε μισό λεμόνι σε ένα μεγάλο φλιτζάνι βραστό νερό. Ρίξτε τον πολτό που έμεινε μαζί με την φλούδα στο νερό για 10 λεπτά. Αφαιρέστε το λεμόνι και σουρώστε το νερό. Προσθέστε μια κουταλιά βιολογικό μέλι. Πιείτε όσο χρειάζεται μέχρι να υποχωρήσουν τα συμπτώματα.

share24

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *