Τρόποι για να γίνουν τα παλιά σας ρούχα σαν καινούρια!

Τρόποι για να γίνουν τα παλιά σας ρούχα σαν καινούρια

Τρόποι για να γίνουν τα παλιά σας ρούχα σαν καινούρια
Μην κρατάτε ρούχα με πλαστικές θήκες από το καθαριστήριο και αφήστε χώρο να «αναπνέουν»

Φέτος προσπαθήστε να προσέξετε τα αγαπημένα σας ρούχα, αφιερώνοντας λίγο χρόνο στο σωστό πλύσιμο αλλά και στη σωστή συντήρησή τους.

Διαβάστε τα καλύτερα μυστικά που συγκεντρώσαμε και ετοιμαστείτε να αγαπήσετε ξανά τα παλιά σας ρούχα!

 

Από τη Σοφία Κροκίδα

Πόσες φορές έχετε αγοράσει καινούρια ρούχα, ενώ αυτά που έχετε ήδη μένουν κρυμμένα και ξεχασμένα στην ντουλάπα σας, επειδή τα έχετε παραμελήσει;

Τα παπούτσια στραπατσάρονται, τα πουλόβερ γεμίζουν κομπάκια και το αγαπημένο σας μαύρο τζιν έχει γίνει πια γκρι…

Τρόποι για να γίνουν τα παλιά σας ρούχα σαν καινούρια!
Μην κρεμάτε ποτέ τα πλεχτά ρούχα και τα πουλόβερ σας! // Πλένετε το πλυντήριο για να πλένει κι εκείνο με τη σειρά του καλύτερα!

Τρόποι για να γίνουν τα παλιά σας ρούχα σαν καινούρια

Διπλώνετε τα πουλόβερ

Τα πουλόβερ και τα υπόλοιπα πλεκτά δεν πρέπει να τα κρεμάτε, γιατί ξεχειλώνουν. Διπλώστε τα και βάλτε τα σε συρτάρι ή σε ράφι, ώστε να διατηρήσουν το σχήμα τους.

 

Μάθετε πώς να φροντίζετε τα δερμάτινα

Αποθηκεύεστε τα δερμάτινα είδη σας σε δροσερό και ξηρό μέρος. Θα πρέπει να τα καθαρίζετε μόνο με προϊόντα που δεν θα αφαιρέσουν από το δέρμα τα φυσικά του έλαια κι έτσι θα «ξεραθεί».

Μάθετε πώς να φροντίζετε τα δερμάτινα
Παρατείνετε τον χρόνο ζωής τής τσάντας σας προστατεύοντάς την σε μια ειδική βαμβακερή θήκη ή ακόμα και μέσα σε μία μαξιλαροθήκη // Τα δαντελένια εσώρουχά σας πλένονται στο χέρι ή έστω σε μια ειδική θήκη πλυσίματος πριν τα βάλετε στο πλυντήριο
  Τips για την κουζίνα που θα σας λύσουν τα χέρια!

 

Φροντίστε τις τσάντες σας

Παρατείνετε τον χρόνο ζωής τής αγαπημένης σας τσάντας προστατεύοντάς την με ειδικό σπρέι για δέρματα. Αφαιρέστε μικρούς λεκέδες με μαντηλάκια και φυλάξτε την σε μια ειδική βαμβακερή θήκη ή ακόμα και μέσα σε μία μαξιλαροθήκη.

10 υπέροχες ιδέες για να ανανεώσετε τα ντουλάπια της κουζίνας σας χωρίς να ξοδέψετε ένα σωρό λεφτά

Πώς δεν θα σκουριάσουν τα φο μπιζού

Τα φθηνά κοσμήματα μπορεί να είναι μια καλή ιδέα για να ανανεώνετε την εμφάνισή σας, αλλά δυστυχώς σκουριάζουν γρήγορα. Για να το αποφύγετε, περάστε τα με διάφανο βερνίκι νυχιών ή σπρέι μπογιάς.

 

Διατηρήστε τη λευκότητα των ρούχων σας

Έχετε πάντα μαζί σας ένα μικρό καθαριστικό για να βάζετε πάνω στους λεκέδες. Πλένετε τα λευκά πάντα μόνο με λευκά, χρησιμοποιήστε όσο πιο ζεστό νερό επιτρέπει το κάθε ρούχο, και πλένετε τα μετά από κάθε φορά που τα φοράτε.

Διατηρήστε τη λευκότητα των ρούχων σας
Διατηρήστε τη λευκότητα των λευκών σας ρούχων, πλένοντάς τα πάντοτε χωριστά

 

Αφαιρέστε τους λεκέδες λαδιού

Ο εφιάλτης των ρούχων, το λάδι, ευτυχώς δεν είναι αδύνατον να βγει γι’ αυτό μην απελπίζεστε.

Απλώστε πάνω στον λεκέ αλεύρι, το αφήνετε για 30 περίπου λεπτά και στη συνέχεια, περνάτε τον λεκέ με ένα καθαριστικό λεκέδων. Προσθέστε λίγο υγρό πιάτων και πλύνετε  με όσο πιο ζεστό νερό γίνεται.

 

Τα τζιν θέλουν… δίπλωμα

Με το να κρεμάτε τα τζιν, τα κάνετε να χάσουν την ελαστικότητά τους και να «κρεμάσουν». Καλύτερα να τα διπλώνετε και να τα τοποθετείτε σε ράφι.

 

Προστατεύστε τα εσώρουχά σας

Εάν βαριέστε να πλένετε στο χέρι τα εσώρουχα και τα δαντελένια κορμάκια (που αυτό είναι το καλύτερο), υπάρχει λύση. Απλά βάζετέ τα σε μια ειδική θήκη πλυσίματος πριν τα βάλετε στο πλυντήριο και θα μείνουν σαν καινούρια.

  Το λεμόνι… το θαυματουργό! – Τι μπορείτε να καθαρίσετε…

 

Στεγνώστε με φυσικό τρόπο τα αθλητικά ρούχα

Για να σιγουρευτείτε ότι τα ρούχα που φοράτε στο γυμναστήριο θα διατηρήσουν την ελαστικότητά τους, μην τα στεγνώνετε ποτέ στο στεγνωτήριο. Απλά αφήστε τα να στεγνώσουν στην απλώστρα, κατά προτίμηση σε εξωτερικό χώρο, με τον ήλιο και τον αέρα.

Τρόποι για να γίνουν τα παλιά σας ρούχα σαν καινούρια!
Τα παπούτσια στραπατσάρονται, γι’ αυτό φροντίστε να τα «γεμίζετε» για να διατηρούν το σχήμα τους // Το ξέρετε ότι είναι καλύτερα να φυλάτε τα τζιν σας διπλωμένα;

 

Γεμίστε τα δερμάτινα και σουέντ παπούτσια

Τα αγαπημένα σας παπούτσια θα κρατήσουν το σχήμα τους για πολύ καιρό εάν τα γεμίζετε με τα καλαπόδια τους, με χαρτόνι ή με χαρτί κουζίνας.

 

Πλένετε τα σκούρα σωστά

Για να διατηρήσετε τα αγαπημένα σας σκούρα ρούχα, όπως τον πρώτο καιρό, πλένετέ τα, τα μέσα-έξω.

 

Μην το παρακάνετε με το πλύσιμο

Όσο πιο συχνά πλένετε τα ρούχα, τόσο χάνουν το σχήμα τους και ατονούν τα χρώματά τους. Τα περισσότερα ρούχα μπορούν να φορεθούν αρκετές φορές πριν τα βάλετε στο πλυντήριο.

Aν σου έχει τελειώσει το απορρυπαντικό, πλύνε τα ρούχα σου με αυτό το προϊόν -Υπάρχει ήδη στο μπάνιο σου

Πλύνετε το πλυντήριό σας

Άλατα και υπολείμματα σαπουνιού από προηγούμενα πλυσίματα μένουν μέσα στο πλυντήριο και μπορούν να κάνουν τα ρούχα σας να φαίνονται παλιά. Πλένετε τακτικά το πλυντήριό σας και αμέσως τα παλιά σας ρούχα θα αλλάξουν όψη.

 

Επενδύστε σε καλές κρεμάστρες

Χρησιμοποιήστε ξύλινες κρεμάστρες για τα βαριά ρούχα, όπως τα παλτά,  για να σιγουρευτείτε ότι δεν θα χάσουν το σχήμα τους. Οι λεπτές κρεμάστρες που δεν γλιστράνε βοηθάνε τα υπόλοιπα ρούχα σας να μείνουν κρεμασμένα και χωρίς ζάρες.

  Το κόλπο μιας γιαγιάς για να στεγνώνουν τα πάντα στο πλυντήριο πιάτων [βίντεο]

 

Μην κρατάτε τα ρούχα σε σακούλες

Αφήνοντας τα ρούχα μέσα στις σακούλες του καθαριστήριου δεν τα βοηθάτε. Οι σακούλες κρατάνε υγρασία που μπορεί να γίνει μούχλα, και τα ρούχα κιτρινίζουν. Βάλτε τα στην ντουλάπα τους και μάλιστα αφήνετε χώρο μεταξύ τους για να «αναπνέουν».

 

womanidol.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *