Η 32χρονη Αμερικανίδα που τα παράτησε όλα και μεγαλώνει 200 παιδιά σε χωριό των Ιμαλαΐων

μεγαλώνει 200 παιδιά σε χωριό των Ιμαλαΐων

«Από τα 80 εκατομμύρια παιδιά στον κόσμο που χρειάζονται βοήθεια, ξεκινήστε από ένα» προτρέπει η Maggie Doyne, βραβευμένη σήμερα για τη δράση της.

Πώς μια 32χρονη από το Νιου Τζέρσεϊ μπορεί να καταλήξει σε απομονωμένο χωριό των Ιμαλαΐων να φροντίζει πάνω από διακόσια παιδιά; Έτσι αρχίζει η Maggie Doyne να ξετυλίγει την ιστορία της ζωής της σε ένα συγκινητικό βίντεο.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Έπειτα από την αποφοίτησή της από το λύκειο, στα 19 της χρόνια, η Maggie ξεκίνησε για τον γύρο του πλανήτη, σε ένα ταξίδι εξερεύνησης του κόσμου και του εαυτού της.

Στη διάρκειά του βρέθηκε στο Νεπάλ, όπου γνώρισε τη Hema, ένα 6χρονο ορφανό κορίτσι το οποίο επιβίωνε σπάζοντας πέτρες από την κοίτη ενός ποταμού και πουλώντας τις.

Στο πρόσωπο της Hema η Maggie είδε τον προορισμό της. Αποφάσισε να στείλει η ίδια σχολείο το μικρό κορίτσι, καλύπτοντας όλα τα έξοδα. Άρχισε να τη φροντίζει.

Σταδιακά επέκτεινε τις προσπάθειές της και σε άλλα παιδιά. Μόλις στα είκοσι ένα χρόνια της, με τις προσωπικές οικονομίες των 5.000 δολαρίων, η Maggie δημιούργησε τη μη κερδοσκοπική οργάνωση BlinkNow Foundation, με βασικό σκοπό την προστασία των παιδιών αλλά και των γυναικών.

Σήμερα μεταξύ των υποδομών του ιδρύματός της στο Νεπάλ είναι ένα ορφανοτροφείο με πενήντα παιδιά, ένα σχολείο με περισσότερους από 200 μικρούς μαθητές, μια κλινική και ένα καταφύγιο γυναικών.

Το 2015 η Maggie τιμήθηκε από το CNN με τον τίτλο «Ήρωας της Χρονιάς». Εντούτοις, η μεγαλύτερη επιβράβευση για την ίδια, όπως έχει δηλώσει, είναι όταν ακούει τα παιδιά τα οποία μεγαλώνει να τη φωνάζουν «μαμά».

  Χρόνια πολλά για την γιορτή σου


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

«Από τα 80 εκατομμύρια παιδιά στον κόσμο που χρειάζονται βοήθεια, ξεκινήστε από ένα», παροτρύνει στην ομιλία της. «Και δεν χρειάζεται καν να ταξιδέψετε στην άλλη άκρη του κόσμου».

Δείτε ένα παλαιότερο βίντεο στο οποίο αφηγείται η ίδια την ιστορία της:

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση