5 νόστιμα σνακ έως και 150 θερμίδες που θα σου κόψουν την πείνα

5 νόστιμα σνακ έως και 150 θερμίδες που θα σου κόψουν την πείνα

 

5 νόστιμα σνακ έως και 150 θερμίδες που θα σου κόψουν την πείνα

Τα μικρά γεύματα που θα σε αποτρέψουν από τις ατασθαλίες που σου προκαλεί η λιγούρα.

Μία από τις παγίδες της προσεκτικής διατροφής- εκείνης δηλαδή, στην οποία πασχίζεις να τρως όσο και όπως πρέπει αντί να ρίχνεις στο στομάχι σου ό,τι σου ‘ρθει (που είναι ένας δρόμος χωρίς ιδιαίτερο προβληματισμό, αλλά πολλά παραπάνω κιλά με ό, τι αυτό συνεπάγεται) είναι η διαχείριση της πείνας.

Γιατί καλό το πρωινό με την πρωτεΐνη και τα κουάκερ, καλό και το μεσημεριανό με το ψητό, τη σαλάτα και τον υδατάνθρακα με μέτρο, αλλά τι γίνεται στο ενδιάμεσο, όταν η πείνα σ’τα σκάει επιτακτικά και τα σοκολατάκια πάνε κι έρχονται στο γραφείο;

Αμ τ’ απόγευμα, που γυρνάς σπίτι και κανείς δεν σε εμποδίζει από το να πέσεις στο βάζο με τα κουλούρια που τρατάρεις τους επισκέπτες; πρέπει να ξεγελάς την πείνα σου, ανά δίωρο με τρίωρο.

Είναι μονόδρομος. Αλλά τι να σου κάνει κι ένα φρούτο; η μπάρα δεν είναι πάντα λύση, πολλές είναι γεμάτες ζάχαρη. Γι’ αυτό βάλε στην τσαντούλα 2-3 από τις παρακάτω επιλογές για σνακ υγιεινά και χορταστικά, των 150 μάξιμουμ.

 

5 νόστιμα σνακ έως και 150 θερμίδες που θα σου κόψουν την πείνα

 

2 στρογγυλά τυράκια light & ένα μήλο

Πλούσιο σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνη. Τρως το μήλο, χορταίνεις εύκολα λόγω της πηκτίνης που προκαλεί κορεσμό και συνοδεύεις με τυράκια, για νοστιμιά. Όλες κι όλες 140 θερμίδες.

200 ml άπαχο γάλα & 2 μπισκότα digestive light

Ένα μεγάλο ποτήρι γάλα χαμηλό σε λιπαρά, αγελαδινό, αμυγδάλου, σόγιας, ό,τι θες και μπισκότα. Χορταίνεις με 150 θερμίδες και παίρνεις και το απαραίτητο ασβέστιο.

  Δέκα τροφές με λίγες θερμίδες που σας χορταίνουν

 

25 γραμ. μαύρη σοκολάτα με αποξηραμένα φρούτα & ξηρούς καρπούς

Με 123 θερμίδες έχεις φάει σοκολάτα, για γλύκα και ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Συνοδεύεις εξίσου νόστιμα με μια χούφτα αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς. Αντίο υπογλυκαμία.

1 βραστό αβγό με 2 ρυζογκοφρέτες

Το βραστό αβγό είναι μια σωτήρια λύση, ειδικά μετά την προπόνηση. Συμπληρώνεις με δύο γκοφρέτες ρυζιού. Συνολικά μετράς 150 θερμίδες.

3 κρακεράκια με 60 γραμ. & cottage cheese

Το cottage είναι ένα από τα τυριά με τις λιγότερες θερμίδες. Δύο κουταλιές της σούπας, συνδυασμένα με 3 κράκερς ολικής άλεσης θα σε χορτάσουν. Ο λόγος; φυτικές ίνες και πρωτεΐνες γάλακτος, χορταστικά και τα δύο, μόλις με 140 θερμίδες.

 

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *