Παγκόσμια Ημέρα Χωρίς Σουτιέν για την ευαισθητοποίηση κατά του καρκίνου του μαστού

Από το 2011 καρκινοπαθείς γυναίκες, επιζήσαντες της ασθένειας, αλλά και απλές υποστηρίκτριες του σκοπού ανακήρυξαν την 13η Οκτωβρίου ως την Παγκόσμια Ημέρα Χωρίς Σουτιέν

Παγκόσμια Ημέρα Χωρίς Σουτιέν σήμερα και οι απανταχού γυναίκες μπορούν σήμερα να ξεφορτωθούν τα σουτιέν τους, προκειμένου να γιορτάσουν την ημέρα, η οποία είναι αφιερωμένη στην ευαισθητοποίηση κατά του καρκίνου του μαστού.


Από το 2011 καρκινοπαθείς γυναίκες, επιζήσαντες της ασθένειας, αλλά και απλές υποστηρίκτριες του σκοπού ανακήρυξαν την 13η Οκτωβρίου ως την Παγκόσμια Ημέρα Χωρίς Σουτιέν. Η ημέρα αυτή λειτουργεί ως υπενθύμιση προς όλες τις γυναίκες, ώστε να υποβληθούν στον απαραίτητο ετήσιο έλεγχο για καρκίνο του μαστού, ώστε να γίνονται πιο έγκαιρες διαγνώσεις.


Ο Οκτώβριος παραδοσιακά αποτελεί σε πολλές χώρες τον μήνα της αφύπνισης σχετικά με τη νόσο του καρκίνου του μαστού, καθώς διοργανώνονται διεθνείς καμπάνιες και εκστρατείες με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού σχετικά με τη νόσο, τη διάγνωση και τη θεραπεία της. Η Παγκόσμια Ημέρα χωρίς σουτιέν γιορτάζεται εναλλακτικά και τον Ιούλιο.


Η #nobraday, όπως είναι γνωστή στα social media, εκτός από την απελευθέρωση από τα σουτιέν, γιορτάζεται φορώντας το κλασικό σύμβολο κατά του καρκίνου του μαστού, την ροζ κορδέλα. Οι δράσεις της σημερινής ημέρας διενεργούνται συνήθως μέσω διαδικτύου, μέσω δημοσιεύσεων με το #nobraday στο Instagram και στο Facebook, αλλά σε πολλά μέρη του κόσμου, διοργανώνονται και ζωντανές δράσεις με γυναίκες που «ξεφορτώνονται» τα σουτιέν τους.







  Κρατήστε τα μάτια σας σε αυτό το μπλε αυτοκίνητο. Στο το τέλος, δε θα πιστεύετε αυτό που βλέπετε…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *