To μπαχαρικό που «καίει» το λίπος. Ενάντια στην παχυσαρκία, μεταβολικό σύνδρομο, τον διαβήτη και άλλες χρόνιες παθήσεις!!!

To μπαχαρικό που «καίει» το λίπος

To μπαχαρικό που «καίει» το λίπος.

Ενάντια στην παχυσαρκία, μεταβολικό σύνδρομο, τον διαβήτη και άλλες χρόνιες παθήσεις.

Τζίντζερ – Πικάντικη πιπερόριζα: Μπορεί να «τρυπώσει» στο πρωινό, το μεσημεριανό και το βραδινό σας και να σας χαρίσει οφέλη και γεύση στο λεπτό.

Είτε χρησιμοποιείται ως συστατικό σε φαγητά και ποτά είτε ως συμπλήρωμα διατροφής, η επίδρασή αυτού του μπαχαρικού στην καύση του λίπους είναι σημαντικότατη.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Αποτελέσει φυσικό «όπλο» ενάντια στην παχυσαρκία, το μεταβολικό σύνδρομο, τον διαβήτη και άλλες χρόνιες παθήσεις που σχετίζονται με την υπερβολική συσσώρευση λίπους στο σώμα.

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα πρόκειται για την πικάντικη πιπερόριζα, ευρύτερα γνωστή ως τζίντζερ. Οι επιστήμονες δεν είναι ακόμη σε θέση να δώσουν επίσημες συστάσεις όσον αφορά την ακριβή ποσότητα που πρέπει να καταναλώνουμε σε καθημερινή βάση αλλά αναφέρουν ότι καλό είναι να το προσθέσουμε ή να το αυξήσουμε στη διατροφή μας.

Η έρευνα η οποία βασίστηκε επίσης σε 60 μελέτες που πραγματοποιήθηκαν παλαιότερα σε εργαστηριακό περιβάλλον, σε πειραματόζωα ή σε ανθρώπους, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «κατά γενικά παραδοχή, το τζίντζερ έχει ευεργετική επίδραση ενάντια στην παχυσαρκία, στον διαβήτη, στις καρδιαγγειακές παθήσεις και σε σχετικές διαταραχές» αναφέρουν οι επιστήμονες.

To μπαχαρικό που «καίει» το λίπος

Λίγο τζίντζερ την ημέρα, πραγματικά τον γιατρό τον κάνει πέρα

Πικάντικο και αρωματικό, το τζίντζερ ή αλλιώς πιπερόριζα, έχει αδιαμφισβήτητα μια γεύση που μπορείτε να απολαύσετε τόσο σε γλυκά, όσο και σε αλμυρά πιάτα. Φυτρώνει σε ζεστά κλίματα κι ενώ η «γενέτειρά» του είναι η Κίνα, μέσα στα χρόνια φύτρωσε σε όλη την Ασία, τη δυτική Αφρική και την Καραϊβική, ενώ σήμερα οι πιο μεγάλοι παραγωγοί της πολύτιμης αυτής ρίζας είναι η Ινδία, η Κίνα, το Νεπάλ, η Νιγηρία, η Ταϊλάνδη και η Ινδονησία.

  Ανδροκλή Χρόνια Πολλά!!........giortazo.gr


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Αν ακόμη δεν έχει κατορθώσει να μπει στη διατροφή σας, δείτε για ποιους λόγους πρέπει να το βάλετε και -το κυριότερο- πώς να την εμπλουτίσετε με αυτό.

Πώς μας ωφελεί η κατανάλωση τζίντζερ
Εκτός από το μήλο, φαίνεται ότι και λίγο τζίντζερ την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα. Δείτε γιατί:

Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος
Το μαγνήσιο, το χρώμιο και ο ψευδάργυρος μπορούν να βελτιώσουν τη ροή του αίματος και το τζίντζερ είναι πλούσιο και στα τρια αυτά πολύτιμα συστατικά. Ειδικά όταν είστε άρρωστοι, έχετε κρυάδες, πυρετό και σας λούζει…κρύος ιδρώτας, το τζίντζερ μπορεί να καταπραΰνει όλα τα παραπάνω συμπτώματα.

Ηρεμεί τις στομαχικές διαταραχές
Νιώθετε ότι κάτι δεν πάει καλά με το στομάχι σας και η ανακατωσούρα σάς χτυπά την πόρτα; Λίγο τζίντζερ θα σας κάνει καλό, όπως επίσης και σε περιπτώσεις που έχετε προσβληθεί από κάποιο μικρόβιο, αισθάνεστε δυσπεψία και ίλιγγο, γι’ αυτό φροντίστε να έχετε πάντα λίγο διαθέσιμο στην κουζίνα σας.

Έχει αντιφλεγμονώδη δράση
Ο πόνος και η φλεγμονή συχνά είναι αλληλένδετα και το τζίντζερ φημίζεται για τις φυσικές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του. Μπορείτε να το προσθέσετε στα πιάτα σας ή ακόμη και να φτιάξετε μια πάστα αυτού για να το εφαρμόσετε τοπικά. Μην τρομάξετε αν το δέρμα σας προσωρινά πάρει μια ελαφριά πορτοκαλί χροιά. Σύντομα θα φύγει.

Δρα κατά των καρκινικών κυττάρων
Σύμφωνα με παλιότερη μελέτη στον καρκίνο του μαστού, βρέθηκε ότι η πιπερόριζα σκότωσε πολλά από τα καρκινικά κύτταρα και επιβράδυνε την ανάπτυξη άλλων.

Σας χαρίζει λεπτότερη σιλουέτα
Αυτό δεν σημαίνει ότι σας αδυνατίζει από μόνο του, αλλά μπορεί να εμποδίσει τη συσσώρευση του λίπους στο σώμα σας και να σας προστατεύσει από έξτρα περιττά κιλά.

  Παχυσαρκία και Απώλεια Βάρους – Γιατί 98% των Διαιτών Αποτυγχάνουν


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Τα παραπάνω οφέλη είναι μόνο η αρχή, αφού θεωρείται ότι η πιπερόριζα έχει πλήθος άλλων θετικών επιδράσεων στον οργανισμό, με κάποιες μελέτες να δείχνουν ότι εμποδίζει τους πονοκεφάλους, τον πονόδοντο, την καούρα, ενώ ταυτόχρονα τονώνει το ανοσοποιητικό. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι οι Ιάπωνες που το χρησιμοποιούν πολύ, έχουν υψηλό προσδόκιμο ζωής, αποδεικνύοντας ότι παίζει κι αυτό το ρόλο του.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *