Ποια είναι τα θετικά και τα αρνητικά του κάθε ζωδίου;

Ποια είναι τα θετικά και τα αρνητικά του κάθε ζωδίου;

Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου.

Ένα ολόκληρο σύμπαν στεγάζεται στην κάθε ύπαρξη και ο πιο δύσκολος δρόμος είναι αυτός που λέγεται αυτογνωσία, αφού όλα τελικά στο τέλος αποδεικνύουν πως τον εαυτό μας δεν θα τον μάθουμε ποτέ.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Κανείς δεν γεννήθηκε τέλειος, όπως επίσης και κανείς δεν είναι μόνο «καλός» ή «κακός». Είμαστε ένα νόμισμα με δύο όψεις, και ανάλογα τη στιγμή, την εποχή, ανάλογα με τα γεγονότα που συμβαίνουν στη ζωή μας εκφράζουμε είτε τη θετική μας πλευρά, είτε την αρνητική.

Όσο πιο μακριά βρισκόμαστε από το κέντρο του εαυτού μας, τόσο πιο εύκολα εκφράζουμε τα αρνητικά μας στοιχεία και τις περισσότερες φορές αυτό συμβαίνει μέσα από άμυνα, προκειμένου να μπορέσουμε να προφυλαχθούμε.

Όσο πιο συμφιλιωμένοι είμαστε με τον εαυτό μας, όσο περισσότερες επιθυμίες έχουμε λυτρώσει, όσο ο δείκτης της αυτοεκτίμησής μας κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα, τόσο πιο εύκολα εκφράζουμε τον καλό μας εαυτό, αφού, μέσα από την ανάγκη της χαράς και της καλοσύνης, θέλουμε να λειτουργούμε απέναντι στους ανθρώπους και στη ζωή γενικότερα.

Ο προσωπικός Αστρολογικός χάρτης είναι αυτός που μας αποκαλύπτει το προς τα που κλίνει η ζυγαριά. Στην «αρετή» ή στην «κακία»; Το βέβαιο είναι πως δεν υπάρχουν καλοί και κακοί χάρτες.

Στο κάθε ωροσκόπιο ανακαλύπτουμε θετικές και αρνητικές πλευρές του ατόμου. Το ζητούμενο όμως είναι να επιλέξουμε να μετουσιώσουμε τα αρνητικά σε θετικά και να ακολουθήσουμε το μονοπάτι εκείνο που θα μας βγάλει στην ανώτερη υπόστασή μας.

Το ζώδιο εύκολα μπορεί να μας δώσει αρκετές πληροφορίες, όσον αφορά αυτές τις δύο διαφορετικές πλευρές μας. Η θέση του Ήλιου μας δείχνει τον κύριο τρόπο έκφρασης του χαρακτήρα μας, και κατά συνέπεια τις επιλογές που θα κάνουμε στη ζωή μας:

ΚΡΙΟΣ

Το πρώτο που θα μπορούσαμε να αναφέρουμε ως θετικό χαρακτηριστικού του Κριού είναι η αφέλεια και η παιδικότητά του. Ο τρόπος που χαίρεται να ελίσσεται στη ζωή, αφού έχει μια μοναδική ικανότητα να ρουφάει την κάθε στιγμή, να δράττει την κάθε ευκαιρία που θα του παρουσιαστεί στο δρόμο του.

Να δίνει από τον εαυτό του, χωρίς να περιμένει αντάλλαγμα, αφού η χαρά λειτουργεί σαν αυτοσκοπός, όχι μόνο για τον ίδιο αλλά και για τους άλλους. Έλκεται από τη φωτεινή πλευρά της ζωής και αυτό αντανακλάται μέσα από το πρόσωπό του και τα χρώματα στα ρούχα του.

Ο εκρηκτικός του χαρακτήρας, η ευκολία να δημιουργεί ρήξεις στο περιβάλλον του, και βέβαια ο παρορμητισμός του είναι αυτά που θα του χρεώναμε ως μειονεκτήματα, μέσα από τα οποία δυσχεραίνει πολύ τις σχέσεις του με τους άλλους. Το ισχυρό του «εγώ» στο τέλος αποδεικνύεται να λειτουργεί πάνω απ’ όλα, ακόμα και από τα συναισθήματά του.

Χειριστικός, με ισχυρές τάσεις ελέγχου, και το πιο δύσκολο ακόμα, -για τους άλλους κυρίως- η δυσκολία να ακούει, αφού δεν έχει την καλύτερη σχέση με την αλήθεια. Ξεροκέφαλος και απόλυτος, μέσα από την πεποίθησή του ότι κανείς δεν γνωρίζει περισσότερα από εκείνον. Μόνο εάν τον αντιμετωπίσεις σαν ένα μικρό παιδί, μόνο σε αυτή την περίπτωση τα θετικά του χαρακτήρα του θα υπερισχύσουν έναντι των αρνητικών.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

ΤΑΥΡΟΣ

Το παιδί της Αφροδίτης, ο Ταύρος, έχει περισσότερα θετικά από ό, τι αρνητικά. Το δύσκολο όμως είναι πως αυτά τα λίγα αρνητικά έρχονται πολλές φορές να επισκιάσουν τις χάρες του. Πεισματάρης και αμετακίνητος, γι’ αυτό και κάθε ελπίδα για αλλαγή αποδεικνύεται μάταιη.

Κρατημένος περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο ζώδιο, σε ό, τι αφορά τη δοτικότητα σε υλικό και συναισθηματικό επίπεδο. Ρεαλιστής, σε βαθμό που στερείται της συναισθηματικής κατανόησης και αυτό είναι το στοιχείο το οποίο καλείται να υπερβεί, προκειμένου να βρει τις ισορροπίες στις σχέσεις του.

Αντιδρά στην κοινωνικότητα και στο διαφορετικό. Θέλει να ορίζει τη ζωή του, με τον τρόπο που έχει μάθει, χωρίς να είναι διατεθειμένος έστω κάτι μικρό από τις συνήθειές του να αλλάξει προς χάριν του/ης συντρόφου. Στις περισσότερες όμως των περιπτώσεων, τα θετικά του Ταύρου είναι αυτά που θα υπερισχύσουν, αφού διαθέτει μοναδικά χαρίσματα, όπως ο αισθησιασμός, η ικανότητα να χαίρεται και να απολαμβάνει την κάθε στιγμή, ακόμα και αν οι συνθήκες δεν είναι τόσο ιδανικές.

Σταθερός και νικητής αποδεικνύεται στο χρόνο, αφού μπορεί όσο κανένα άλλο ζώδιο να παραμείνει στην ίδια σχέση, χωρίς ο ίδιος να αποζητάει κάτι άλλο, αφού βρίσκει τον τρόπο να κρατάει άσβεστο το ενδιαφέρον του για τον/τη σύντροφο.

Ισχυρή σεξουαλική ιδιοσυγκρασία, διαθέτει χιούμορ, έλκει τους άλλους μέσα από τον τρόπο που σκέφτεται και εκφράζεται. Και πάνω απ’ όλα, έχει ιδιαίτερη εμφάνιση. Κυρίως σε ό, τι αφορά το πρόσωπο. Τα ωραιότερα πρόσωπα, τα συναντάμε στο ζώδιο του Ταύρου.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Η πιο αντιπροσωπευτική περίπτωση της δισυπόστατης φύσης του ανθρώπου είναι ο Δίδυμος. Ο καλός Δόκτωρ Τζέκιλ και ο κακός Μίστερ Χάιντ. Ο αιώνιος ξεροκέφαλος έφηβος, που θεωρεί πως όλος ο κόσμος περιστρέφεται γύρω από αυτόν. Ασυνεπής, ανεύθυνος, ματαιόδοξος, σπαταλάει άσκοπα την ενέργειά του, μέσα από μετακινήσεις και επαφές με άτομα που δεν λειτουργούν ως υγιή πρότυπα.

  Δείτε πώς θα βγείτε έξω, θα φάτε ό,τι θέλετε και δεν θα πάρετε γραμμάριο!

Η ποιότητα ζωής γι’ αυτόν είναι δευτερευούσης σημασίας, μέσα από την τάση να υποβαθμίζει τη ζωή, και πολλές φορές γίνεται ισοπεδωτικός, προκειμένου να ξεχωρίζει και να προκαλεί την προσοχή. Ανικανοποίητος και αγνώμων, ακόμα και απέναντι σε άτομα που έχουν λειτουργήσει γενναιόδωρα και στηρικτικά για εκείνον.

Ξέρει να παίρνει αυτό που θέλει και πολλές φορές με τρόπους επιζήμιους για τους άλλους. Έχει τον τρόπο του όμως, πολύ εύκολα τον συγχωρείς και σε τραβάει προς το μέρος του, με την αφέλεια που τον χαρακτηρίζει και με το ισχυρό χιούμορ του. Η ζωή μαζί του γίνεται περιπέτεια και το πιο σημαντικό εκπαίδευση, μαθαίνοντας πως τα πάντα είναι εφικτά.

Μέσα από το επικοινωνιακό του χάρισμα, και όταν βρίσκεται σε καλή φάση, μπορεί να γίνει η ψυχή της παρέας και αυτόματα να μεταδώσει τη χαρά και τη ζωντάνια. Αεικίνητος, πολυσχιδής, αυθόρμητος και πολυπράγμων. Αυτός είναι ο Δίδυμος. Η τύχη ή ο μεγάλος μπελάς της ζωής σου.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ό, τι πιο δύσκολο για έναν Καρκίνο, όχι να αναγνωρίσει τα αρνητικά του σημεία, αλλά να θελήσει να κάνει κάτι, προκειμένου να αλλάξει έστω και αυτά τα πολύ απλά που δυσκολεύουν τη δική του ζωή, αλλά και τη ζωή των γύρω του. Το αιώνιο θύμα του ζωδιακού βιώνει συνεχώς ψυχικές μεταπτώσεις, με αποτέλεσμα να γίνεται κυκλοθυμικός και να θέλει να απομονώνεται από τους γύρω του. Δύσκολα χαλαρώνει και σπάνια αισθάνεται ικανοποιημένος. Εκείνος δίνει τα πάντα στους άλλους, αλλά σε εκείνον κανείς τίποτα, και προπάντων η ίδια η ζωή, που καθόλου γενναιόδωρη δεν στάθηκε απέναντί του.

Η έλλειψη κοινωνικότητας τον χαρακτηρίζει και η τάση της προσκόλλησης με το οικείο και δη οικογενειακό περιβάλλον του, δημιουργεί προβλήματα στις φιλικές αλλά κυρίως στις προσωπικές του σχέσεις. Η τάση του να αναμασάει συνεχώς το παρελθόν, του κλείνει τις πόρτες προς το μέλλον, με αποτέλεσμα να μένει στα ίδια και να στερεί από τον εαυτό του το δικαίωμα της αλλαγής.

Το μικρό παιδί από τα ζώδια του νερού μπορεί να γίνει απίστευτα τρυφερό και προστατευτικό απέναντι σ’ αυτούς που αγαπάει. Μπορεί να θυσιάσει πολλά από τον εαυτό του, προκειμένου να σε περιθάλψει στη δύσκολη ώρα. Σε κάνει συνεχώς να νιώθεις ότι θα είναι πάντα παρών για σένα στην κάθε σου δυσκολία, και με κάθε τρόπο προσπαθεί να σε ευχαριστήσει, σε πρακτικό και συναισθηματικό επίπεδο.

Έχει έναν μοναδικό τρόπο να σε ταξιδεύει με τις ιστορίες του και πολλές φορές επινοεί μέσα από την αστείρευτη φαντασία του και δικά του σενάρια, μέσα από την ανάγκη του να δίνει διαφορετική και μεγαλύτερη διάσταση στη ζωή. Η πιο αντιπροσωπευτική περίπτωση της αγάπης θεωρείται ο Καρκίνος, μέσα από αυτόν το μοναδικό τρόπο που έχει να την εκφράζει.

ΛΕΩΝ

Ειδικά γι’ αυτό το ζώδιο, θα πρέπει να ξεκινήσουμε από τα θετικά του στοιχεία, τα οποία υπερισχύουν των αρνητικών. Γενναιόδωρος, μεγαλόψυχος, ξέρει να δίνει, και κυρίως ξέρει τον τρόπο να κάνει τους άλλους να νιώθουν ξεχωριστοί. Το ζώδιο με την υψηλότερη αυτοπεποίθηση επιλέγει στη ζωή του άτομα τα οποία να θαυμάζει, αλλά και να τον θαυμάζουν.

Επιζητά συνεχώς τη χαρά, ακόμα και κάτω από συνθήκες δύσκολες. Η ποιότητα ζωής είναι άρρηκτα συνυφασμένη με τον τρόπο που λειτουργεί μέσα στην καθημερινότητά του. Δεν διαπραγματεύεται την ελευθερία του και ο όρος «επιλογή» είναι κάτι συμβατό με την ίδια του την ύπαρξη.

Ο μαχητής του ζωδιακού δεν εγκαταλείπει ποτέ τη μάχη, ακόμα και σε συνθήκες πραγματικά εξουθενωτικές. Πολλές φορές όμως εκφράζει αλαζονική, και ενίοτε δικτατορική συμπεριφορά, προκειμένου να επιβάλλει τον έλεγχο. Ματαιόδοξος σε κάποιες περιπτώσεις, και υπερβολικός στις απαιτήσεις που εκφράζει απέναντι στους άλλους.

Έχει έναν μοναδικό τρόπο να προκαλεί και να ακυρώνει τους άλλους, σε περίπτωση που προσβληθεί το «εγώ» του. Η υπέρμετρη ανάγκη για επιβεβαίωση τον κάνει να γίνεται εγωπαθής και φιλάρεσκος. Ξέρει να δίνει όμως, και με τον τρόπο που έχουν οι άλλοι ανάγκη. Αυτό τον βάζει να κάθεται στον πιο ψηλό θρόνο του ζωδιακού.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Η ανιδιοτελής προσφορά ακούει στο όνομα Παρθένος. Δίνει από τον εαυτό του, θυσιάζοντας από τα «έχω» του και από το χρόνο του, αφού μέσα από αυτό τον τρόπο λειτουργίας κυρίως αναγνωρίζει τον εαυτό του. Απλός και λιτός, αντιδρά στην υπερβολή, στον καταναλωτισμό, στον ελιτίστικο τρόπο ζωής.

Γήινος και πρακτικός, με μεγάλη ευκολία θα βρει τις λύσεις που χρειάζεται, όχι μόνο ο ίδιος αλλά και όποιος χρειαστεί τη βοήθειά του. Μεθοδικός, υπεύθυνος, ως τον τέλειο υπάλληλο θα μπορούσαμε να τον χαρακτηρίσουμε, αφού η συνέπεια στα θέματα τα επαγγελματικά τον ξεχωρίζει στο χώρο στον οποίο κινείται και εργάζεται. Η ψυχή της παρέας ξέρει τον τρόπο να κρατά το ενδιαφέρον μέσα από το χιούμορ του και τη θετική του προδιάθεση απέναντι στους ανθρώπους.

  Πανσέληνος στην Παρθένο: Αυτά τα ζώδια θα χάσουν τον μπούσουλα

Η τελειομανία του όμως τον κάνει να γίνεται πολλές φορές ιδιόρρυθμος και να εκφράζει αψυχολόγητη συμπεριφορά. Ασταθής σε ό, τι αφορά την επικοινωνία, κάτι που δυσχεραίνει τις σχέσεις του, και δη τις διαπροσωπικές. Ανυποχώρητος και ψυχρός, όταν αισθανθεί ότι υποτιμάται το «εγώ» του, και όταν επίσης παραβιάζονται τα όριά του.

Ο εγωισμός του είναι αυτός που θα υπερισχύσει, στην περίπτωση που δημιουργηθεί ρήγμα στην ερwτική του σχέση. Αναποφάσιστος, με αποτέλεσμα εύκολα να μετακινείται από τη μία θέση στην άλλη. Περισσότερο όμως τη θετική του πλευρά έχει ανάγκη να εκφράζει προς τα έξω, φτάνει μόνο να αποδεχθείς και τα πλην του χαρακτήρα του.

ΖΥΓΟΣ

Συγκαταβατικός, υπομονετικός, κανένα άλλο ζώδιο δεν μπορεί να περιμένει τόσο πολύ όσο ο Ζυγός. Δίνει περιθώρια άπειρα στους άλλους, περιμένοντας μήπως και κάτι αλλάξει στη σχέση. Περιποιητικός και δοτικός, ειδικά στο δικό του προσωπικό χώρο, θα κάνει τα πάντα, προκειμένου να ευχαριστηθείς, σ’ ένα περιβάλλον που το έχει δημιουργήσει με σκοπό να το μοιράζεται. Ακόμα και αν το βιοτικό του επίπεδο δεν είναι τόσο υψηλό, διαθέτει κοινωνική συμπεριφορά και μπορεί να σταθεί ακόμα και στους πιο απαιτητικούς χώρους.

Γλυκομίλητος και ευγενικός, και πάντα υποχωρητικός προκειμένου να μπορεί να κρατά τις ισορροπίες. Το ζώδιο με την πιο υψηλή αισθητική, θα ξεχωρίσει από μακριά, με την ποιότητα και το γούστο στην εμφάνισή του.

Η ανάγκη του όμως να ανέβει κοινωνικά τον κάνει να γίνεται άκρως ωφελιμιστής, να κρίνει από τη φαινομενική εικόνα των ανθρώπων, και με ευκολία να αφήνει πίσω του ανθρώπους με τους οποίους έχει ακόμα και σχέση ζωής. Στερείται συναισθήματος και ουσιαστικής κατανόησης, και η έλλειψη ενσυναίσθησης τον κάνει να λειτουργεί ενίοτε πολύ σκληρά, ακόμα και στα παιδιά του.

Δεν θα διστάσει να εγκαταλείψει ακόμα και την οικογένειά του, στην περίπτωση που ο έρωτας του χτύπησε την πόρτα. Επικριτικός και ψυχρός στις αποφάσεις του. Το προσωπικό όφελος επισκιάζει το συναίσθημα, με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις να αφήσει πίσω του συναισθηματικά συντρίμμια. Πίσω απ’ όλα αυτά, κρύβεται η συναισθηματική ανασφάλεια και η υπέρμετρη ανάγκη της αποδοχής.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Το πάθος τον συνοδεύει σε όλη σχεδόν την πορεία της ζωής του. Τα θέλει όλα και μέσα από αυτήν την ανάγκη τα δίνει όλα, χωρίς στο τέλος να έχει πάρει τίποτα. Τίποτα από τους άλλους, τα πάντα όμως από τον εαυτό του. Απίστευτα ερωτικός και σεξουαλικός, πάντα όμως το συναίσθημα είναι αυτό που κυριαρχεί. Σταθερός και αμετακίνητος στις επιλογές του, γι’ αυτό και σου επιτρέπει από την πρώτη στιγμή να επενδύσεις επάνω του, σε καμία όμως περίπτωση δεν θα σου επιτρέψει να τον θεωρήσεις ως δεδομένο.

Διαισθητικός και αινιγματικός, αφήνει μυστήριο στο πέρασμά του και μέσα από την έντονη γοητεία στον τρόπο που εκφράζεται μέσα από την ομιλία και την εμφάνισή του, ασκεί έντονη έλξη στους γύρω του.

Ο πιο κακός όμως του ζωδιακού μπορεί και να γίνει, στην περίπτωση που αισθανθεί την προδοσία να πλησιάζει. Συνήθως, όμως, όλη αυτή τη δύναμη την στρέφει κατά του εαυτού του, λειτουργώντας αυτοκαταστροφικά και επικίνδυνα για τον εαυτό του. Κτητικός και ζηλιάρης, καχύποπτος και μυστικοπαθής, είναι μερικά από τα αρνητικά του ζωδίου του.

Τα συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα έχουν σαν αποτέλεσμα να εκδηλώνει ψυχοσωματικά προβλήματα και να μην μπορεί εύκολα να απολαμβάνει τις απλές χαρές της ζωής. Πάντα όμως ένας Σκορπιός κρατά σημαντική θέση στο περιβάλλον του, και πολλές φορές κρίνεται άκρως απαραίτητος, αφού έχει έναν μοναδικό τρόπο να δημιουργεί εξάρτηση στους άλλους.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Η χαρά της ζωής ακούει στο ζώδιο Τοξότης. Τίποτα δεν αφήνει να στέκεται εμπόδιο στο δρόμο της ελευθερίας του. Γι’ αυτό και δεν επιλέγει ανθρώπους και καταστάσεις που θα τον κάνουν να εγκλωβιστεί σε συνθήκες απαγορευτικές γι’ αυτόν. Φύση, ταξίδια, επικοινωνία, γνώση και φιλοσοφία, είναι τα σημεία αναφοράς, γι’ αυτήν όμως την περίπτωση του Τοξότη που λειτουργεί μέσα από τις θετικές όψεις του ζωδίου του. Διαθέτει παιδική αφέλεια και αυτό τον κάνει να κερδίζει τους ανθρώπους γύρω του.

Δεν καταπιέζει, όπως και δεν θέλει και ο ίδιος άλλωστε να του στερούν το δικαίωμα να εκφράζεται και να κινείται με τον τρόπο που έχει ανάγκη. Τυχερός, στους περισσότερους τομείς της ζωής του, καθόλου τυχαίο όμως αυτό δεν είναι, αφού μέσα από το θετικό τρόπο σκέψης του, μπορεί να έλκει και τα θετικά που φυλάει γι’ αυτόν ο κυβερνήτης του ο Δίας.

Πάντα ανοιχτός και πρόθυμος στην παρέα, στη διασκέδαση και σε οτιδήποτε θα τον κάνει να αισθάνεται καλά και συμφιλιωμένος με τη θέση που έχει πάρει απέναντι στη ζωή. Αυτήν του «όλα είναι καλά, ακόμα και αν δεν είναι τόσο όσο θα ήθελα».

Επιπόλαιος, ασυνεπής, και ανεύθυνος είναι μερικά από τα αρνητικά χαρακτηριστικά του. Η δυσκολία του να δεσμεύεται δημιουργεί θέματα στις διαπροσωπικές του σχέσεις, όπως, επίσης, και η τάση του να δημιουργεί παράλληλες σχέσεις. Κουτσομπόλης, επιφανειακός, συμφεροντολόγος, είναι στοιχεία του χαρακτήρα του, στην περίπτωση που έχουμε να κάνουμε με έναν Τοξότη που δεν επέλεξε να εκφράσει τα υψηλότερα αιτήματα του ζωδίου του.

  Ευχές για γυναίκα σε εικόνες..giortazo.gr

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Κύρος, σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Κάποια, ίσως και τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά του Αιγόκερω, που καθορίζουν σ’ ένα μεγάλο βαθμό την έκφραση της προσωπικότητάς του. Αποπνέει με μοναδικό τρόπο ασφάλεια και εμπιστοσύνη. Ο δρόμος που ακολουθεί, προκειμένου να εκφράσει το μεγαλύτερο αίτημα του ζωδίου του, αυτό της επαγγελματικής και κοινωνικής κατάκτησης, είναι σπαρμένος από σκληρή δουλειά, υπομονή, και εμπειρίες.

Ο εκπρόσωπος του Κρόνου γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει βήμα-βήμα, (ανηφορικό συνήθως), να κερδίζεις κάτι, που μετά βεβαίως θα είναι κεκτημένο. Προστατευτικός με τα άτομα του περιβάλλοντός του, γενναιόδωρος, διακατέχεται από κοινωνική ευαισθησία, και στις περισσότερες των περιπτώσεων, συμμετέχει μέσα από όποιον τρόπο μπορεί.

Υπεύθυνος και συνειδητός οικογενειάρχης, θα κάνει τα πάντα, προκειμένου να εξασφαλίσει το καλύτερο για τα αγαπημένα του πρόσωπα. Κοινωνικός, χωρίς όμως αυτό να γίνεται άσκοπα, αλλά πάντα προς χάριν κάποιου σημαντικού σκοπού. Σκληρός και απόλυτος όμως μπορεί να γίνει, στην περίπτωση που η Κρόνια φύση του κρίνει πως με αυτόν τον τρόπο οι περιστάσεις τον καλούν να λειτουργήσει.

Αδιάλλακτος στις απόψεις του, αμετακίνητος από τις συνήθειές του, ακόμα και αν αυτές δεν λειτουργούν προς όφελος της συναισθηματικής ή σωματικής του υγείας. Ψυχρός, σνομπ και απαξιωτικός, στην περίπτωση που θεωρήσει πως δεν αξίζει ο κόπος να ασχοληθεί μαζί σου. Επικριτικός, αρέσκεται στο να ασκεί συνεχώς προσωπική αλλά και κοινωνική κριτική. Τα κριτήρια αξιολόγησής του συνήθως στηρίζονται πάνω στην κοινωνική και οικονομική εικόνα του ατόμου με το οποίο έρχεται σε επαφή.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ο οραματιστής και αντικομφορμιστής, ο ανθρωπιστής και ιδεολόγος Υδροχόος, πάντα διαλέγει σε λάθος τόπο και εποχή να γεννηθεί, αφού όλα γι’ αυτόν μοιάζουν ξένα και ασύμβατα με τα δικά του θέλω, τις δικές του ανάγκες και ιδέες. Είναι αυτός ο τύπος του ανθρώπου που θα ξεχωρίσει στην παρέα, μέσα από τα πιστεύω του και τον ιδιόρρυθμο τρόπο συμπεριφοράς του.

Ψάχνει για την αδερφή ψυχή και μόλις την βρει αμφισβητεί την επιλογή του, αφού, για μια ακόμα φορά, πέφτει σε κατάσταση ματαιότητας, ότι αυτό που ψάχνει δεν θα το βρει ποτέ. Είναι το άτομο που θα ξεχωρίσει μέσα στην ομάδα, που θα οδηγήσει την ομάδα και θα φέρει το καινούργιο ρεύμα της αλλαγής μέσα στο περιβάλλον του. Μοναχικός και εκκεντρικός, και αυτό το εκφράζει και μέσα από τον τρόπο που ντύνεται. Άλλοτε τόσο απλά, ώστε να περνάει απαρατήρητος, και άλλοτε τόσο εκκεντρικά, ώστε όλα τα βλέμματα στρέφονται προς το μέρος του. Ο

ιδανικός φίλος, αφού θα είναι πάντα εκεί παρών, να ακούσει και να σου υποδείξει τον δρόμο που καλείσαι να πάρεις, προκειμένου να βρεις την ελευθερία σου. Εξάλλου γι’ αυτήν την ελευθερία θα παλεύει με τα εσωτερικά αλλά και εξωτερικά θεριά.

Ο καινοτόμος, ο άνθρωπος που βλέπει πέρα από την εποχή του, από την άλλη όμως ο δογματικός, ο εξτρεμιστής, ο ουτοπιστής, και σε κάποιες περιπτώσεις ο μηδενιστής. Αυτός είναι ο Υδροχόος. Σπάνια όμως τα αρνητικά επισκιάζουν τα θετικά στοιχεία του, αφού το καλό για τον άνθρωπο είναι γι’ αυτόν πάνω απ’ όλα.

ΙΧΘΥΣ

Δύσκολα θα μπορούσε κανείς να ξεχωρίσει τα αρνητικά και τα θετικά στοιχεία του Ιχθύ, αφού ο ίδιος έχει έναν μοναδικό τρόπο, ακόμα και τα αρνητικά, να τα προβάλλει ως προτερήματα ή στη χειρότερη περίπτωση να μην υπάρχουν. Βλέπει ό, τι θέλει να βλέπει και ακούει μόνο ό, τι θα τον κάνει να αισθάνεται ως κάτι διαφορετικό τον εαυτό του. Ευαίσθητος, ονειροπόλος, εύκολα μπορεί να γίνει θυσία για τον άλλον, μόνο που γι’ αυτήν τη θυσία θα πρέπει να θυσιάσεις πολλά από τον εαυτό σου αργότερα, όταν με τρόπο άδηλο θα σου ζητηθεί.

Πλούσια φαντασία, ισχυρή ερwτική ιδιοσυγκρασία, και μέσα από την ανάγκη για το τέλειο και το ιδανικό, συνήθως πέφτει σε καταστάσεις απογοήτευσης, και διάψευσης των προσδοκιών. Διαθέτει εκλεπτυσμένο γούστο, καλλιτεχνική φλέβα, και μπορεί εύκολα μέσα από την λεπτεπίλεπτη φύση του, να διαβάζει τις σκέψεις και τα συναισθήματα των γύρω του.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Όσο κανένα άλλο ζώδιο, έχει ανάγκη από ιδανικά στη ζωή του. Αλλιώς, μοιάζει σαν βάρκα χωρίς κουπιά και παιδεύεται πολύ, μέχρι να βρει τον προσανατολισμό του. Ο εμπνευσμένος καλλιτέχνης, ο άνθρωπος που μπορεί να ζει σε δύο επίπεδα.

Ένα στο φυσικό, και ένα στο φανταστικό. Αυτό ίσως να λειτουργεί ως άμυνα, μέσα από την ανάγκη της φυγής από την πραγματικότητα. Η προδοσία και η μοναξιά λειτουργούν ως ο πιο μεγάλος του φόβος. Πάντα όμως θα υπάρχουν άνθρωποι γύρω του, αφού έχει έναν μοναδικό τρόπο με την ήπια και γλυκιά συμπεριφορά του, να τραβά τους άλλους προς το μέρος του.

e-zwdia

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *