Πρόβλημα ύπνου; 7 τροφές για να το λύσετε

Πρόβλημα ύπνου; 7 τροφές για να το λύσετε

Ο ποιοτικός και επαρκής ύπνος (περισσότερο από επτά ώρες την ημέρα) μας βοηθά να νιώθουμε ενεργητικοί και προσφέρει σημαντικά οφέλη για την υγεία.

Παρόλα αυτά, το άγχος, η έκθεση σε μπλε φως από τις ηλεκτρονικές συσκευές και η καφεΐνη δεν καθιστούν πάντα εύκολη την επίτευξη αυτού του στόχου.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Τα καλά νέα είναι ότι η διατροφή είναι το «κλειδί» για την επίλυση την αντιμετώπιση του προβλήματος, καθώς ορισμένες τροφές μπορούν να ωφελήσουν το σώμα και να βελτιώσουν την ποιότητα του ύπνου.

Κάποιες από αυτές είναι φυσικές πηγές μελατονίνης, ενώ άλλες παρέχουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται για να βοηθήσουν το σώμα να χαλαρώσει.

Ακολουθούν τα τρόφιμα που μπορείτε να εντάξετε στη διατροφή σας.

Γκρέιπφρουτ – 

Το γκρέιπφρουτ περιέχει περίπου 88% νερό, συμβάλλοντας σημαντικά στις καθημερινές σας ανάγκες ενυδάτωσης, ενώ η επαρκής ενυδάτωση κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα του ύπνου σας.

Αμύγδαλα – 

Τα αμύγδαλα περιέχουν μελατονίνη, η οποία ρυθμίζει τον ύπνο. Παρέχουν επίσης μαγνήσιο, το οποίο μπορεί να συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Κουνουπίδι – 

Το κουνουπίδι αποτελείται από 92% νερό, προσφέρει πολλά θρεπτικά οφέλη και συμβάλλει στην ενυδάτωση του οργανισμού. Περιέχει επίσης κάλιο, το οποίο είναι σημαντικό για τη ροή του αίματος, τη συστολή των μυών και την μείωση των μυϊκών κραμπών.

Χουρμάδες – 

Οι χουρμάδες επίσης παρέχουν στο σώμα βιταμίνη Β6, τη θρεπτική ουσία που είναι σημαντική για τον μεταβολισμό των πρωτεϊνών και βοηθάει τη μετατροπή της τρυπτοφάνης σε σεροτονίνη.

Βύσσινο – 

Αυτό το καλοκαιρινό φρούτο περιέχει μελατονίνη, την ορμόνη που ρυθμίζει το εσωτερικό ρολόι του σώματος. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι ο συνδυασμός μελατονίνης και προκυανιδινών και ανθοκυανινών, δύο τύπων πολυφαινολών, στο βύσσινο βοηθούν στη βελτίωση του ύπνου.

  Ποιες σημαντικές βιταμίνες θα σας σώσουν καθώς μεγαλώνετε

Ρεβίθια – 

Τα ρεβίθια είναι πλούσια σε τρυπτοφάνη και περιέχουν μαγνήσιο και βιταμίνη Β6, η οποία είναι απαραίτητη για την παραγωγή σεροτονίνης, μιας ισχυρής χημικής ουσίας του εγκεφάλου, που επηρεάζει βαθύτατα τη διάθεσή. Όταν υπάρχει ανεπάρκεια βιταμίνης Β6, μπορεί να εμφανιστούν συναισθήματα κατάθλιψης, άγχους και αυξημένων συναισθημάτων πόνου, τα οποία μπορούν να διαταράξουν τον ύπνο σας.

Αβοκάντο – 

Είναι πλούσιο σε λιπαρά οξέα και μαγνήσιο, το οποίο συνδέεται με μειωμένα επίπεδα στρες και λιγότερα φλεγμονώδη προβλήματα, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση του ύπνου. Τα επαρκή επίπεδα μαγνησίου μπορούν επίσης να μειώσουν την εμφάνιση ημικρανιών και των κραμπών κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

ΠΗΓΗ: www.onmed.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *