Βότανα και μπαχαρικά που συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των ιώσεων

Βότανα και μπαχαρικά που συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των ιώσεων

Μια ίωση όπως η γρίπη και το κρυολόγημα συνοδεύεται από… ευρύ φάσμα ενοχλήσεων 

πως η έλλειψη ενέργειας, ο βήχας, η ρινική καταρροή, ο πυρετός και οι μυϊκοί πόνοι σε όλο το σώμα, ενοχλήσεις από τις οποίες θέλουμε φυσικά να απαλλαγούμε όσο το δυνατόν πιο σύντομα.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Τα πρώτα βήματα για να αντιμετωπίσουμε γρήγορα μια ίωση περιλαμβάνουν την επαρκή ξεκούραση, την ενυδάτωση, καθώς και τη λήψη μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων όπως τα παυσίπονα.

Το γνωρίζατε όμως ότι πολλά από τα βότανα και τα μπαχαρικά που έχετε στην κουζίνα σας μπορούν να επιταχύνουν την ανάρρωσή σας;

Δείτε ποια είναι αυτά!

έλλειψη ενέργειας, ο βήχας, η ρινική καταρροή, ο πυρετός

1. Ρίγανη

Έχει αντιοξειδωτική και αποχρεμπτική δράση κι έτσι μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη για την αντιμετώπιση διαφόρων αναπνευστικών λοιμώξεων. Μπορείτε να τη λάβετε σε μορφή κάψουλας ή να φτιάξετε ένα αφέψημα ρίχνοντας ένα κουταλάκι του γλυκού ρίγανη σε μια κούπα νερό (250 ml).


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

2. Κανέλα

Χάρη στην αναλγητική της δράση, η κανέλα χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση της βρογχίτιδας, η οποία συχνά είναι αποτέλεσμα μιας ιογενούς λοίμωξης όπως η γρίπη. Μπορείτε να την προσθέσετε στα ροφήματα ή στις σούπες σας.


3. Τζίντζερ

Το τζίντζερ (πιπερόριζα) έχει μυοχαλαρωτική δράση κι έτσι μπορεί να ανακουφίσει από τους ακούσιους σπασμούς που προκαλούν τον βήχα. Ταυτόχρονα, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα ώστε να εξουδετερώσει ταχύτερα τον ιό που έχει εισβάλει στο σώμα.

Για να επωφεληθείτε από τις ιδιότητες του τζίντζερ, φτιάξτε ένα τσάι τρίβοντας τη φρέσκια ρίζα του ή προσθέστε το στη σούπα σας.

4. Μοσχοκάρυδο

Τα συμπτώματα που προκαλούν οι ιώσεις συνήθως δυσκολεύουν τον ύπνο και εδώ είναι που αποδεικνύεται χρήσιμο το μοσχοκάρυδο. Χάρη στο αμινοξύ τρυπτοφάνη που περιέχει, το μοσχοκάρυδο προωθεί τη χαλάρωση και διευκολύνει τον ύπνο.

  05 Ιουλίου 2018 🌹🌹🌹Σήμερα γιορτάζουν οι: Λαμπαδός, Λαμπαδία, Λαμπαδίνα, Λαμπαδή

5. Δεντρολίβανο

Το δεντρολίβανο έχει ισχυρή αντι-ιική δράση. Απολαύστε το ως αφέψημα σιγοβράζοντας λίγο φρέσκο δεντρολίβανο για 10 λεπτά και πίνοντάς το αφού κρυώσει λίγο. Αν έχετε στο σπίτι αποξηραμένο δεντρολίβανο, ρίξτε μία κουταλιά του γλυκού σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό.

6. Θυμάρι

Τα έλαιά του θυμόλη και ταννίνες δρουν ενάντια στον επίμονο βήχα και βοηθούν τον οργανισμό να εξουδετερώσει τους ιούς. Υποστηρίζει επίσης τη διαδικασία της πέψης ώστε να αποφύγετε τη ναυτία ή άλλες γαστρεντερικές ενοχλήσεις που μπορεί να συνοδεύουν την ίωση.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

onmed.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *