4+1 λόγοι που δεν μπορείτε να κάνετε δίαιτα πάνω από 7 ημέρες!

4+1 λόγοι που δεν μπορείτε να κάνετε δίαιτα πάνω από 7 ημέρες

Μπορεί να θέλετε αλλά συμβαίνει κάτι περίεργο!

Ξεκινάτε ορεξάτοι να κάνετε δίαιτα αλλά στο τέλος της εβδομάδας καταλήγετε να τρώτε όλα τα ανθυγεινά φαγητά; Ποιοι είναι οι 4+1 λόγοι που σας κάνουν να μην μπορείτε να κρατήσετε πάνω από 7 μέρες;


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Τι αποκάλυψε πρόσφατη έρευνα;

Σε μία πρόσφατη βρετανική έρευνα, δύο στους πέντε συμμετέχοντες εγκατέλειψαν τη δίαιτα που έκαναν μέσα σε 7 μέρες, ένας στους πέντε τον πρώτο μήνα και μόλις το 20% κατάφερε να μείνει πιστό για διάστημα 3 μηνών.

Η δύναμη της πείνας

Αν νιώθετε ότι πεινάτε μία μόλις ώρα αφού καταναλώσατε ένα γεύμα, αυτό σημαίνει, ότι μάλλον η δίαιτα που ακολουθείτε δε σας ταιριάζει.

Στην πραγματικότητα, η χρόνια πείνα δείχνει ότι η διατροφή σας δεν είναι ισορροπημένη ή επαρκής. Αυτό ενδεχομένως να διαταράσσει το μεταβολισμό σας, με αποτέλεσμα το σώμα σας να αντιστέκεται στην απώλεια βάρους.

Η δύναμη της πείνας

Η λύση: Για να χάσετε κιλά και πόντους χωρίς να αισθάνεστε μόνιμα πεινασμένοι, συμπεριλάβετε στη δίαιτά σας υγιεινές τροφές που ενισχύουν το αίσθημα κορεσμού και σας κρατούν χορτάτους περισσότερη ώρα.

Με απλά λόγια, επιλέξτε άπαχες πρωτεΐνες (βιολογικά αυγά, πουλερικά, ψάρια, φασόλια και φακές), φυτικές ίνες (φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως) και καλά λιπαρά (αβοκάντο, ξηροί καρποί, σπόροι και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο).


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Μια άλλη έξυπνη στρατηγική είναι να επιλέξετε τα τρόφιμα που σας επιτρέπουν να τρώτε περισσότερο όγκο χωρίς επιπλέον θερμίδες, δηλαδή φρέσκα φρούτα και λαχανικά που έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό, δημητριακά ολικής αλέσεως, μαύρο ρύζι, καλαμπόκι κ.λπ.

Το πρόβλημα της λιγούρας

Η λιγούρα συμβαίνει σε όλους, ανεξάρτητα αν κάποιος χρειάζεται να χάσει βάρος ή όχι. Μία δίαιτα που στερεί όλα, όσα αγαπάτε, είναι σχεδόν “καταδικασμένη” να αποτύχει.

  Δεν τρώει ποτέ γλυκά και κάνει 4 πράγματα κάθε μέρα: Aυτά κάνει η Κάτια Δανδουλάκη & έχει σώμα 30άρας στα 73 της

Τροφές χωρίς υδατάνθρακες: Ποιες είναι οι κορυφαίες για δίαιτα

Τις περισσότερες φόρες μάλιστα αυτό που συμβαίνει είναι να ακολουθεί κάποιος μία απόλυτα στερητική δίαιτα, να χάνει κιλά και μόλις φτάσει στο επιθυμητό σημείο να “αφήνεται” και να καταλήγει πολύ σύντομα στο αρχικό ή και σε ακόμα χειρότερο σημείο.

Η λύση: Απαλλαγείτε από τη νοοτροπία “όλα ή τίποτα”, γιατί έστω και μία μικρή απόκλιση είναι ικανή να σας απομακρύνει ολοκληρωτικά από τον στόχο σας. Επιτρέψτε στον εαυτό σας μικρές “ατασθαλίες” με τρόπους που μειώνουν την πιθανότητα της υπερφαγίας.

Για παράδειγμα, μία φορά την εβδομάδα, χωρέστε ένα επιδόρπιο σε κάποιο γεύμα σας ή εναλλακτικά φροντίστε η δίαιτά σας να περιλαμβάνει τρόφιμα με πλούσια θρεπτικά συστατικά και γεύση. Η μαύρη σοκολάτα είναι ένα από αυτά.

Κοινωνική πίεση στο maximum

Πολλοί άνθρωποι στην προσπάθειά τους να ακολουθήσουν μία δίαιτα, απομακρύνονται από τον κοινωνικό τους περίγυρο, για να μην παρασυρθούν. Και η αλήθεια είναι, ότι συχνά φίλοι και συγγενείς, επιμένουν “Δεν χρειάζεται να χάσεις βάρος, μια χαρά είσαι”.

Αυτό και μόνο αρκεί για να παρασυρθείτε και σύμφωνα μάλιστα με πρόσφατη μελέτη, οι φίλοι συνήθως “δίνουν” ο ένας στον άλλον άδεια να τρώνε περισσότερο.

Η λύση: Σπάστε το μοτίβο “το φαγητό ως διασκέδαση”. Αντί να βρίσκεστε με φίλους για φαγητό και ποτά, επιλέξτε να κάνετε άλλα διασκεδαστικά πράγματα μαζί, όπως για παράδειγμα να πηγαίνετε για χορό, για αναρρίχηση ή άλλες ευχάριστες δραστηριότητες.

Το ότι ακολουθείτε μία δίαιτα σίγουρα δε σημαίνει ότι πρέπει να «ξεκόψετε» από την μέχρι τώρα κοινωνική σας ζωή, απλά ίσως θα πρέπει να σκεφτείτε να αλλάξετε τρόπο διασκέδασης.

  ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!!! Κάρτες Πάσχα...giortazo.gr

Τα συναισθήματα που δεν ελέγχονται!

Ο άνθρωπος είναι σχεδόν προγραμματισμένος από τη γέννησή του να χρησιμοποιεί το φαγητό συναισθηματικά. Οι περισσότεροι χρησιμοποιούν το φαγητό για επιβράβευση, για να εκφράσουν την αγάπη τους, για να νιώσουν πιο οικεία.

Ποια βιταμίνη μας λείπει και μπορεί να μας αδυνατίσει;

Ωστόσο, οι ειδικοί επιμένουν ότι η συναισθηματική εξάλειψη της ιδέας του φαγητού είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο για την απώλεια βάρους.

Η λύση: Τα ισχυρά συναισθήματα τείνουν να “πνίγουν” τις λογικές σκέψεις.

Με άλλα λόγια, όταν είστε πραγματικά λυπημένοι, θυμωμένοι ή ακόμα και όταν βαριέστε και ξέρετε ότι ένα παγωτό θα σας κάνει να νιώσετε καλύτερα, είναι πολύ εύκολο να ξεχάσετε τις τύψεις που θα αισθανθείτε την επόμενη μέρα και να υποκύψετε στον πειρασμό.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Φυσικά, αυτό το μοτίβο δεν είναι εύκολο να “σπάσει” αλλά σιγά σιγά με υπομονή και επιμονή, μπορείτε να διώξετε τις δελεαστικές σκέψεις, απασχολώντας τον μυαλό σας με κάτι άλλο, λιγότερο παχυντικό.

Η γιόγκα, είναι μία πολύ καλή τακτική που ενδεχομένως να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τα αρνητικά συναισθήματα και να μείνετε πιστοί στο στόχο σας.

athensmagazine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *