«Κακά τα ψέματα, τη ‘μαγεία’ στα Χριστούγεννα τη φέρνει η οικογένεια»

τη ‘μαγεία’ στα Χριστουγέννα τη φέρνει η οικογένεια

«Κακά τα ψέματα, τη ‘μαγεία’ στα Χριστούγεννα τη φέρνει η οικογένεια»

 

Τα δώρα για τα βαφτιστήρια και τα παιδιά των πολύ στενών μας φίλων τα αγόρασα ήδη.

Αγόρασα και από το Χαμόγελο τις χριστουγεννιάτικες κάρτες που θα στείλουμε σε κάτι συγγενείς στο εξωτερικό.

 

Την Παρασκευή έχω σκοπό να πάω σε αυτό το μαγαζί με τα στολίδια, δύο δρόμους κάτω από σπίτι μου, μήπως έχει βάλει τίποτα προσφορές, ώστε να πάρω κανένα καινούργιο διακοσμητικό.

Για τα παιδιά δεν έχουμε καταλήξει τι θα πάρουμε. Και πώς θα το «στήσουμε» γενικώς φέτος με τον Αϊ-Βασίλη, γιατί η μεγάλη μου κόρη έχει αρχίσει να αμφισβητεί την ύπαρξή του –θα δημοσιεύσουμε σύντομα το άρθρο μιας ψυχολόγου που λέει πώς να απαντάμε σε αυτές τις περιπτώσεις.

Ήδη πάντως συζητάω με τον άνδρα μου τι θα μαγειρέψω για το εορταστικό τραπέζι, ποιους θα καλέσουμε, τι δωράκια θα πάρουμε για τον καθένα κ.ο.κ.

Αν στόλισα; Όχι δεν στόλισα ακόμα –σκοπεύω να το κάνω αρχές Δεκεμβρίου, κάποιο Σαββατοκύριακο που δεν θα έχω απολύτως καμία άλλη υποχρέωση, γιατί χρειάζομαι σχεδόν δύο μέρες μέχρι να γίνουν όλα όπως πρέπει.

Να θυμηθώ να πάρω, όμως, καινούργια λαμπάκια φέτος -πρέπει εγώ να τα διαλέξω για να είμαι σίγουρη ότι θα ταιριάζουν με τα υπόλοιπα στολίδια. Τις τελευταίες μέρες πριν τις γιορτές πρέπει να θυμηθώ να πάρω και κανένα κεράκι ή κανένα ωραίο αρωματικό χώρου.

Γιατί όλα πρέπει να είναι υπέροχα και ευχάριστα για όλους και λαμπερά! Γιατί οι γιορτές για τα παιδιά είναι ημέρα χαράς!

 

Γιατί αυτά θα θυμούνται όταν μεγαλώσουν και –δεν λέω- βοηθάει και ο άντρας μου, αλλά -κακά τα ψέματα- η μαμά είναι αυτή που βάζει «τη μαγεία» στις γιορτές.

Ξέρετε ποιο είναι το θέμα, όμως; Παρόλο που νιώθω αφάνταστα ευλογημένη που έχω οικογένεια και φίλους και ένα σπίτι για να στολίσω… νιώθω ταυτόχρονα να έχω ήδη κουραστεί! Και απ΄όσο διαβάζω δεν είμαι μόνη.

  MERRY CHRISTMAS ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ GIF

Γιατί εμάς τις μαμάδες, σα να μην μας έφταναν όλες αυτές οι ευθύνες που έχουμε έτσι κι αλλιώς κατά την διάρκεια του έτους, τα Χριστούγεννα μας περιμένει ένα επιπλέον «πακέτο» υποχρεώσεων, το οποίο βαραίνει πραγματικά υπό την πίεση της επιθυμίας για… μαγεία!

Η κοινωνική λειτουργός και coach, Melody Wilding, μιλώντας στη HuffPost είπε, ότι «τις ημέρες των γιορτών έχουμε την τάση να πιέζουμε υπερβολικά τον εαυτό μας.

 

Η επιθυμία μας, όμως, να ετοιμάσουμε ‘τις τέλειες γιορτές’ για όλους μπορεί να μας στρεσάρει και να μας οδηγήσει στην εξάντληση πριν ακόμα αυτές ξεκινήσουν.

Αυτό συνήθως συμβαίνει στους ανθρώπους που χαρακτηρίζονται από τελειομανία, η οποία όμως συχνά οδηγεί σε προβλήματα ψυχικής υγείας, όπως άγχος και θλίψη.»

Και παρόλο που προσωπικά δεν θεωρώ τον εαυτό μου τελειομανή, κατά την διάρκεια των γιορτών, για κάποιον λόγο, έχω την τάση να κριτικάρω τον εαυτό μου για το πόσα έκανε και πόσα θα μπορούσε να κάνει ως μαμά, ώστε να μείνουν αυτές αξέχαστες στα παιδιά μου.

Μπισκοτόσπιτο, ας πούμε, δεν θα κάνω φέτος;

Ξέρετε τι προτείνει η Wilding για την αντιμετώπιση αυτού του εντελώς άχρηστου στρες; Να απομακρυνθούμε λίγο αυτές τις μέρες από το Instagram.

Δεν έχει άδικο… Δεν είναι λίγες οι έρευνες που δείχνουν, ότι η υπερβολική χρήση των social media, ειδικά κατά την περίοδο των γιορτών, προκαλεί αυξημένο αίσθημα μοναξιάς, άγχους και θλίψης.

Και ο λόγος είναι απλός: Τα social media σε κάνουν να νιώθεις, ότι όλων οι ζωές (τα σπίτια, τα ρούχα, η διακόσμηση) είναι τέλειες, εκτός από την δική σου.

Τον χρόνο, λοιπόν, που θα αφιερώσουμε φέτος στις γιορτές στα social media, ίσως είναι προτιμότερο να τον αφιερώσουμε σε μία πιο ουσιαστική ασχολία που θα μας δημιουργήσει τα ακριβώς αντίθετα συναισθήματα, προτείνει η ειδικός.

  Πού δεν γιορτάζονται τα Χριστούγεννα στις 25 Δεκεμβρίου

Ας μαζέψουμε μια τσάντα με παιχνίδια, για παράδειγμα, και ας τα πάμε σε ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα. Ξέρετε πόσοι άνθρωποι έχουν ανάγκη από ένα χαμόγελο αυτές τις μέρες; Δεν φαντάζεστε πόσο καλύτερα θα νιώσετε τότε.

 

Και κάτι ακόμα: «Αμφισβητήστε αυτή τη φωνή μέσα σας που σας λέει ότι δεν είστε αρκετά καλή. Γιατί συνήθως κάνει λάθος.

Και μην φοβάστε να αφήσετε και κάτι που δεν θα γίνει –ίσως έτσι ενθαρρύνετε τους γύρω σας, να το κάνουν εκείνοι για εσάς, αναλαμβάνοντας κι αυτοί μέρος της ευθύνης.»

Γιατί -μεταξύ μας- τη μαγεία στις γιορτές τη φέρνει η μαμά, αλλά μόνο όταν λάμπει και εκείνη, όσο το υπέροχα στολισμένο δέντρο της.

 

«Κακά τα ψέματα, τη ‘μαγεία’ στα Χριστούγεννα τη φέρνει η οικογένεια»

newsone.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *