Γιορτή της Μητέρας. Χρόνια Πολλά Μαμά!!!(εικόνες)….giortazo.gr

Γιορτή της Μητέρας.Χρόνια Πολλά Μαμά!!!(εικόνες)....giortazo.gr

Γιορτή της Μητέρας.Χρόνια Πολλά Μαμά!!!(εικόνες)….giortazo.gr

H Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας είναι μέρα εορτασμού της μητρότητας και των ευχαριστιών προς τη μητέρα, μια γιορτή με αρχαιοελληνικές αναφορές στην λατρεία της θεάς Κυβέλης, της μητέρας των θεών, όπως την προσφωνεί ο Πίνδαρος («Κυβέλα, Μάτερ θεών»).

Στη σύγχρονη εποχή, η αμερικανίδα κοινωνική ακτιβίστρια Άννα Μαρία Τζάρβις (1864-1948) ήταν αυτή που είχε πρώτη την ιδέα να καθιερωθεί μια ιδιαίτερη ημέρα προς τιμή της μητέρας.

Οι προσπάθειές της ευοδώθηκαν τελικά στις 9 Μαΐου του 1914, όταν ο τότε αμερικανός πρόεδρος Γούντροου Γουίλσον υπέγραψε προκήρυξη, σύμφωνα με την οποία η Ημέρα της Μητέρας καθιερωνόταν ως εθνική εορτή τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου.

Έκτοτε, πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου (10 Μαΐου το 2020).

H Τζάρβις επέλεξε το λευκό γαρύφαλο ως το λουλούδι-σύμβολο της Ημέρας της Μητέρας, επειδή «το λευκό του χρώμα συμβολίζει την αλήθεια, την αγνότητα και τη φιλευσπλαχνία της μητρικής αγάπης· το άρωμά του, τη μνήμη και τις προσευχές της».

Παρά τις αντιδράσεις της εμπνεύστριάς της, η Ημέρα της Μητέρας γρήγορα εμπορικοποιήθηκε από τη βιομηχανία των λουλουδιών, που βρήκε μία «θεόσταλτη» ευκαιρία να αυξήσει τους τζίρους της…

Χρόνια Πολλά σε όλες τις Μανούλες του κόσμου!!!

 

 

 

Γιορτή της Μητέρας. Χρόνια Πολλά Μαμά!!!(εικόνες)....giortazo.gr

 

 

 

Γιορτή της Μητέρας. Χρόνια Πολλά Μαμά!!!(εικόνες)....giortazo.gr

 

 

 

Γιορτή της Μητέρας. Χρόνια Πολλά Μαμά!!!(εικόνες)....giortazo.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

\

 

  Γιορτή της μητέρας:.Eντυπωσιακές κινούμενες εικόνες.(gif).....giortazo.gr

Αφήστε μια απάντηση