Ρέθυμνο

 Όσες φορές κι αν βρεθείς στο Ρέθυμνο, πάντα θα θες να επιστρέφεις! Κι αυτό γιατί αυτή η τόσο γραφική πόλη σε προκαλεί να της παραδοθείς άνευ όρων και να την ανακαλύπτεις κάθε φορά από την αρχή!

Ταξίδι-Ρεπορτάζ: Θοδωρής Ρούσσης (throussis@dousiscom.gr)
Φωτογραφίες: Μαρία Χατζηιωαννίδου
«Αγκριστρωμένο» στην παράδοση, το Ρέθυμνο καταφέρνει μέχρι και σήμερα να διατηρεί την ποικιλομορφία του πολυτάραχου παρελθόντος του, διατηρώντας πάντα τη γνήσια κρητική ψυχή του! Και παρόλο που από πολλούς θεωρείται το «αντίπαλο δέος» των Χανίων, μια τέτοια σύγκριση μόνο ουτοπική θα μπορούσε να είναι, αφού έχει μια ιδιότητα μαγική και συνάμα μοναδική! Σε κάνει να αφήσεις πίσω σου ό,τι κι αν είχες ακούσει μέχρι πρότινος και σε ωθεί να πλάσεις εκ νέου την εικόνα του! Αυτή που σε εντυπωσιάζει και σε σαγηνεύει σε έναν τόπο γραφικό, αυθεντικό και άκρως ερωτεύσιμο! Η Παλιά Πόλη, το Ενετικό Λιμάνι και το Φρούριο της Φορτέτζας «ποτίζουν» με την αύρα τους ολόκληρη την περιοχή, τα παραδοσιακά μαγαζάκια συναντούν τα μοντέρνα στέκια, ενώ οι μυρωδιές από τα κλασικά ταβερνάκια έρχονται να δέσουν με τους ήχους των ποτηριών με τη ρακή όταν τσουγκρίζουν! Και αν μπήκατε ήδη στο κλίμα, οι λόγοι που ακολουθούν σίγουρα θα σας πείσουν να το εντάξετε στην ταξιδιωτική σας ατζέντα και μάλιστα κάθε εποχή του χρόνου!
http://www.travelstyle.gr
  8 Ιανουαρίου 2017.Οσίου Αγάθωνος, Αγίου Ιουλιανού και μαρτύρων Βασίλισσας Κελσίου Αναστασίου και Αντωνίου, Οσίας Δομνίκης, Αγίας Παρθένας.giortazo.gr

Αφήστε μια απάντηση