4 Φυτικά ελιξήρια

4 Φυτικά ελιξήρια

Από τους Αζτέκους στην Κλεοπάτρα και από τα ελληνικά βουνά σε αρχαίες μορφές ζωής -όπως λέμε φύκια. Φυτικά γιατρικά πρόληψης και

θεραπείας. Η φύση τα έχει προβλέψει όλα. Η ανθρωπότητα ανακαλύπτει τις ιδιότητές τους σιγά-σιγά.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

ΤΣΑΙ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ (ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ):

Ναι, υπάρχει και αλλού τσάι του βουνού. Όμως πρόσφατη έρευνα του Jens Pahnke, καθηγητή Νευρολογίας στο Πανεπιστήμιο του Magdeburg και διευθυντή του ομώνυμου Ερευνητικού Κέντρου για Νευρολογικές Ασθένειες, αποκάλυψε πως η καθημερινή του χρήση του ελληνικού τσαγιού του βουνού, σταματά και γιατρεύει τον εκφυλισμό από τη νόσο του Αλτσχάιμερ. Σύμφωνα με την έρευνα, πίνοντας καθημερινά τσάι για έξι μήνες, η ασθένεια υπαναχωρεί στο επίπεδο που ήταν εννέα μήνες νωρίτερα και μετά από αυτό σταθεροποιείται σημαντικά. Τα αποτελέσματά του ανακοινώθηκαν έπειτα από 7 χρόνια έρευνας και εξέταση 150 φυτών από όλον τον κόσμο. 
ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ: Έχει επίσης πεπτικές, θερμαντικές, τονωτικές και αποτοξινωτικές ιδιότητες, ενώ είναι τέλειο γιατρικό κατά των κρυολογημάτων, των ασθενειών του αναπνευστικού και του ουροποιητικού συστήματος. Ακόμη βοηθά στην καταπολέμηση των παθήσεων των τριχοειδών αγγείων και της καρδιάς, χάρη στις φλαβονοειδείς ουσίες που περιέχει.

ΣΤΕΒΙΑ: 

Ή μελόφυλλο. Η εναλλακτική της «κακιάς» ζάχαρης και των χημικών και (καρκινογόνων) υποκατάστατων με λιγότερες θερμίδες. Η γλυκιά γεύση των φύλλων της είναι γνωστή εδώ και αιώνες στους αυτόχθονες της Ν. Αμερικής που τη χρησιμοποιούν ως φυσικό γλυκαντικό πολύ πριν ο δυτικός πολιτισμός παχύνει και στη συνέχεια αναγκαστικά να αναζητήσει γλυκαντικά με λίγες θερμίδες. 
ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ: Τα γλυκαντικά από στέβια δεν περιέχουν υδατάνθρακες και δεν επηρεάζουν τη γλυκόζη στο αίμα, άρα μπορούν να καταναλωθούν και από ανθρώπους με διαβήτη. Δεν επηρεάζει την πίεση, την ινσουλίνη, τα λιπίδια αίματος και το πεπτίδιο C. Η Στέβια μπορεί να αναπτυχθεί ακόμα και στις γλάστρες του σπιτιού, αφού το κλίμα της Ελλάδας είναι κατάλληλο. Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί φρέσκια ή αποξηραμένη, σε κάθε είδους φαγητά και ποτά. Κυκλοφορεί στην αγορά σε διάφορες μορφές όπως κρυσταλλική, σκόνη και κάψουλες. Προσοχή στην ποσότητα: ανάλογα το προϊόν κάθε κουταλιά στέβια, ισοδυναμεί σε γλυκύτητα με μέχρι και 5 κουταλάκια ζάχαρης οπότε διαβάζετε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης για να μην σας βγουν οι συνταγές πετιμέζι.

  Είμαι 60 και έχω εξωσυζυγική σχέση με μια 25χρονη όμως παντρεύεται…

ΚΡΟΚΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ: 

Ή ζαφορά. Ή σαφράν. Ονομάζεται επίσης και ο Χρυσός της Ελληνικής Γης. Έχει πολλές ιδιότητες: είναι εξαίσιο μπαχαρικό, δίνει όμορφο χρώμα και άρωμα ενώ διαθέτει καλλυντικές και φαρμακευτικές ιδιότητες. Ως και η Κλεοπάτρα το χρησιμοποιούσε στα καλλυντικά της -και αν ήταν αρκετά καλό για την ωραιότερη γυναίκα που γεννήθηκε ποτέ, τότε σίγουρα είναι καλό και για εμάς. 
ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ: Ο κρόκος φέρεται ευγενικά στο ταλαιπωρημένο στομάχι ως αντισπασμωδικός. Πολλοί ειδικοί υποστηρίζουν ότι καταπραΰνει τους πόνους των νεφρών, ενώ διεγείρει την όρεξη και διευκολύνει την πέψη. Εσωτερικά επίσης περιορίζει τις γαστραλγίες, τους σπασμούς και τους νευρικούς κωλικούς. Εξωτερικά είναι πολύ αποτελεσματικός στη γιατρειά σπυριών και φλεγμονών. Κυκλοφορεί σε σκόνη και σε στίγματα.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

ΣΠΙΡΟΥΛΙΝΑ: 

Το Μαγικό Φύκι. Ή ακόμα πιο εύηχα και εύστοχα, το Ελιξήριο της Ζωής. Έχει γίνει «της μόδας» ως συμπλήρωμα διατροφής εδώ και μερικά χρόνια. Είναι μία από τις πλουσιότερες διατροφικές πηγές που υπάρχουν. Εκατό τα εκατό φυσική, με περισσότερες από 60 θρεπτικές ουσίες, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, φυτική πρωτεΐνη, μέταλλα, αντιοξειδωτικά και ένζυμα. Η NASA τη χαρακτήρισε ως «τροφή του μέλλοντος» ενώ ο ΟΗΕ ως «ιδανική τροφή για την ανθρωπότητα», αφού με τόσο πολλά θρεπτικά συστατικά σε τόσο μεγάλες ποσότητες, μπορεί να καταπολεμήσει τον υποσιτισμό. 
ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ: Περιέχει πολύ λίγες θερμίδες και καθόλου χοληστερίνη. Έχει 58 φορές περισσότερο σίδηρο από το ωμό σπανάκι και περιέχει όλα τα μέταλλα που χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός σε γενναίες ποσότητες: σίδηρο, μαγνήσιο, κάλιο, ψευδάργυρο, σελήνιο, Β-καροτίνη και βιταμίνες Β12 και Ε. Τα κύρια αντιοξειδωτικά της δρουν κατά του καρκίνου και της πρόωρης γήρανσης ενώ τα αμινοξέα της προστατεύουν τα εγκεφαλικά κύτταρα και βελτιώνουν τη λειτουργία του νευρικού συστήματος. 
Περιέχει χλωροφύλλη, η οποία βοηθά στο σχηματισμό των ερυθρών αιμοσφαιρίων του αίματος. Καθαρίζει το αίμα απομακρύνοντας τις τοξίνες. Η φυκοκυανίνη, προστατεύει τα κύτταρα από ελεύθερες ρίζες, διεγείρει την παραγωγή κυττάρων αίματος και δυναμώνει το ανοσοποιητικό. Επίσης εμποδίζει τη συγκέντρωση χοληστερόλης στα αιμοφόρα αγγεία. Η Σπιρουλίνα (υπάρχει και ελληνική) κυκλοφορεί σε φαρμακεία και καταστήματα βιολογικών προϊόντων σε μορφή σκόνης, νιφάδων, σε κάψουλες και ταμπλέτες ή σε υγρό σιρόπι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *