Τα ζώδια στον ύπνο

Τα ζώδια στον ύπνο

Τα ζώδια στον ύπνο

Ο ύπνος αποτελεί είτε το απόλυτο καταφύγιο για κάποιους ανθρώπους, είτε απλά μία επιτακτική ανάγκη. Κάποιοι το βλέπουν εντελώς διαδικαστικά και κοιμούνται μόνο για να αντέξουν τους δύσκολους ρυθμούς της ζωής και άλλοι το περιμένουν πώς και πώς μέσα στη μέρα!

Ποιό ζώδιο, όμως, κοιμάται με μεγάλη ευχαρίστηση και ποιό αναγκαστικά, για να μπορέσει να λειτουργήσει;

Ποιό ζει μία δεύτερη ζωή μέσω του ύπνου και ποιό λαγοκοιμάται ίσα ίσα για να έχει αντοχές για την επόμενη μέρα;

 

Κριός…Ο υπναράς!

Ο Κριός βλέπει το κρεβάτι και η πρώτη του σκέψη είναι ο ύπνος. Μόλις ανέβει σε αυτό, δε θα διαπραγματευτεί κουβεντούλες και συζητήσεις, αλλά θα γυρίσει πλευρό και θα βυθιστεί στην αγκαλιά του Μορφέα. Επιπλέον, αν αποφασίσει πως νυστάζει, δεν θα δώσει και πολύ σημασία στο μέρος (ας είναι και καναπές και καρέκλα, βρε αδελφέ) και θα αφεθεί ολοκληρωτικά στο αγαπημένο του χόμπι!

Α! Και μην προσπαθήσετε να τον εμποδίσετε, γιατί πολύ απλά δεν θα καταφέρετε τίποτα. Θα πατήσει το «mute» και θα σταματήσει να σας ακούει. Χμ..και μόλις τον πάρει ο ύπνος, τότε θα αισθανθεί τόσο άνετα που θα απλωθεί φαρδύς πλατύς σε όλο το κρεβάτι και εσάς θα σας εκτοπίσει σε μία γωνίτσα. Αυτό δε σημαίνει τίποτα. Μην το πάρετε προσωπικά! Απλώς, ο Κριός αγαπάει τόσο πολύ τον ύπνο που εκείνη την ώρα δεν μπορεί να αφεθεί σε κανέναν άλλον παρά μόνο στο ζεστό μαξιλάρι του!

Ταύρος…Ο αρχοντικός!

Γνωρίζουμε όλοι πως το ζώδιο του Ταύρου είναι πολύ προσεκτικό, τυπικό και λατρεύει την πολυτέλεια. Του αρέσουν τα όμορφα πράγματα και ό,τι κάνει το κάνει στην εντέλεια. Πώς θα μπορούσε, λοιπόν, να είναι άτσαλος στον ύπνο του; Ακόμα και εκεί, επιλέγει να φτιάχνει ατμόσφαιρα και να έχει στο κρεβάτι του τα κατάλληλα σεντόνια, μαξιλάρια και απαλά παπλώματα που να χαϊδεύουν γλυκά το προσωπάκι του.

Θέλει να νιώθει πως το κρεβάτι του είναι το καταφύγιό του και ο ύπνος το δώρο που του αξίζει μετά από μία ημέρα έντονης πίεσης και άγχους. Μόλις το κεφάλι του πέσει απαλά πάνω στο μαξιλάρι, τότε δεν τον σηκώνει τίποτα και ο ύπνος θα ΄ναι βαθύς και ξεκούραστος. Εκτιμά, βέβαια, την καλή παρέα και συντροφιά δίπλα του, αφού τότε είναι που αφήνεται ολοκληρωτικά και απολαμβάνει την ηρεμία και τη γαλήνη του κρεβατιού του!

 

Τα ζώδια στον ύπνο  Δίδυμος…Ο πολυτάραχος!

Ο Δίδυμος δε σας αφήσει σε ησυχία, γιατί πολύ απλά δεν μπορεί να βρει την ησυχία από μόνος του! Είναι συνέχεια σε εγρήγορση ακόμη κι όταν κοιμάται! Γι’ αυτόν, ο ύπνος είναι χάσιμο χρόνου και μία απλή διαδικασία ώστε να «ξαναγεμίσει τις μπαταρίες» του. Δε θα αφεθεί ποτέ ήρεμα και απαλά στο κρεβατάκι του «κλειδώνοντας» τις σκέψεις του έξω από την κρεβατοκάμαρα.

Συνήθως πριν κοιμηθεί, αναλογίζεται τις δουλειές που έχει να κάνει το πρωί, τις υποχρεώσεις του για την επόμενη ημέρα και προγραμματίζει το καθετί. (Πού να τον πιάσει ο ύπνος μετά;) Και μόλις πέσει ξερός από τις πολλές σκέψεις, τότε είναι που αρχίζουν τα αγχωτικά όνειρα, τα τινάγματα και οι κινήσεις τύπου Kung Fu κατά τη διάρκεια του ύπνου. Συνιστούμε να είστε πολύ προσεκτικοί και ετοιμοπόλεμοι όσοι κοιμάστε μαζί με έναν Δίδυμο. Κάθε βράδυ θα ‘ ναι και μία άλλη περιπέτεια!

Καρκίνος…Ο αγκαλίτσας!

Ο ύπνος χαλαρώνει τον Καρκίνο. Του αρέσει να χουχουλιάζει στα παπλώματα και να κοιμάται σε εμβρυακή στάση. Θέλει να αφήνει όλες τις σκοτούρες του έξω από την κρεβατοκάμαρα και να μη σκέφτεται τίποτα. Το καλύτερο του, βέβαια, είναι να ΄χει παρέα στο κρεβάτι! Εκεί είναι που θα πάρει το ταίρι του αγκαλιά και θα το γεμίζει από χάδια και φιλιά μέχρι να κοιμηθούν. Εν τω μεταξύ είναι το μοναδικό ζώδιο που αρέσκεται τόσο πολύ στο να κοιμάται αγκαλιασμένο με το σύντροφο του.

Τόσο που θα είστε σίγουρα πιασμένοι το πρωί! Το μόνο κακό που έχει ένας Καρκίνος με τον ύπνο είναι πως, όσο και να θέλει να είναι ήρεμος, μερικές φορές τα όνειρά του δεν τον αφήνουν σε ησυχία. Έχει συχνούς εφιάλτες που καθιστούν τον ύπνο του ανήσυχο και προβληματικό και όσο κι αν προσπαθεί να μένει μακριά από τα καθημερινά του προβλήματα, αυτά τον βρίσκουν εκεί που δεν το περιμένει. (Κουράγιο, Καρκίνε!)

Λέων…Ο άνετος!

Ένας Λέων αρέσκεται στο να ξαπλώνει στο κρεβάτι του όσο πιο άνετα γίνεται. (Και συνήθως ανάσκελα!) Είναι ο κυρίαρχος του κρεβατιού και δεν το διαπραγματεύεται. Μπορεί, δηλαδή, να σας στριμώξει εύκολα στον τοίχο, καθώς και να σας πάρει τα παπλώματα αφήνοντάς σας εκτεθειμένο/η! Ακόμη, βυθίζεται τόσο πολύ στον ύπνο που δεν καταλαβαίνει, ούτε θυμάται πως έχει άλλον δίπλα του.

Πριν κοιμηθεί, βέβαια, μπορεί να θυμηθεί να σας αναλύσει κάποιες από τις εκατομμύρια σκέψεις του και ν’ αρχίσει την κρεβατομουρμούρα δίχως σταματημό. (Εκεί μπορείτε να αρχίσετε τα χαϊδέματα και τα νάζια ώστε να κάνετε τον Λέοντα να σταματήσει και να πέσει για ύπνο επιτέλους!) Παρόλα αυτά, του αρέσουν οι αγκαλίτσες και τα χαδάκια, αν και θα τα διακόψει εύκολα αν εμποδίζουν το άπλωμα της κουρασμένης κορμοστασιάς του!

Τα ζώδια στον ύπνο  Παρθένος…Ο τακτικός!

Το συγκεκριμένο ζώδιο δε θα κοιμηθεί ποτέ εάν τα σεντόνια του κρεβατιού δεν είναι καθαρά, αν το δωμάτιο δεν είναι τακτοποιημένο ή αν το ταίρι του δεν είναι απόλυτα καθαρό ώστε να ξαπλώσει μαζί του. (Οπωσδήποτε ντους πριν κοιμηθείτε με έναν Παρθένο, γιατί θα έχετε πρόβλημα!) Ο Παρθένος επιθυμεί να είναι όλα στην εντέλεια, γιατί θέλει να «κλείσει» την ημέρα του νιώθοντας όμορφα και χαλαρά σε ένα περιβάλλον που θα τον ηρεμεί και δε θα τον αγχώνει.

(Ναι, ακόμα και εκεί χρειάζεται προγραμματισμό για να μπορέσει να λειτουργήσει!) Αυτό το ζώδιο, όμως, κατά τη διάρκεια του ύπνου θα σας αφήσει εντελώς ελεύθερο/η και άνετο/η, καθώς δεν θα καταλάβετε καν πως έχετε άλλον άνθρωπο δίπλα σας. Θέλει τη γαλήνη του και το ίδιο θα επιδιώξει να κάνει και για σας! (Ούτε χεράκια, ούτε αγγιγματάκια, ούτε τίποτε…)

Ζυγός…Ο ισορροπιστής!

Ο Ζυγός, αν και μερικές φορές, μπορεί να μην κοιμάται όσο θέλει, διατηρεί την ισορροπία και τους καλούς του τρόπους ακόμη και στον ύπνο του! Δε θα δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα στο σύντροφό του, θα κουλουριαστεί πάνω του (χωρίς να τον πνίξει!) και θα τον κάνει να αισθανθεί άνετα και όμορφα όσο εκείνος. Η γαλήνη είναι ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του ακόμα και τις πιο αγχωτικές μέρες και βλέπει το κρεβάτι του σαν ένα ευχάριστο διάλειμμα μέσα σε μία αγωνιώδη και πολυτάραχη ζωή.

Το μόνο που μπορεί να ταράξει το γαλήνιο ύπνο του είναι το μουρμουρητό, που ακόμα και αυτό θα γίνει σε αρμονικό ύφος. Α! Και το πρωί…συνήθως θα τον βρείτε στην ίδια στάση που τον αφήσατε! Τέλος, όταν χάνει τον ύπνο του, φροντίζει να τον αναπληρώνει σύντομα, ώστε τίποτα να μην μπορεί να χαλάσει την εσωτερική του ισορροπία και ηρεμία.

Σκορπιός…Ο ερωτικός!

Αχ…που να σου κολλήσει ύπνος όταν έχεις δίπλα σου ένα Σκορπιό;! (Είναι το μοναδικό ζώδιο στο οποίο εστιάζουμε ιδιαίτερα και στο ταίρι, καθώς δίπλα του χρειάζεται έναν άνθρωπο με αντοχές και ισχυρή ερωτική διάθεση!) Ο Σκορπιός θα κοιμηθεί μόνο όταν τελειώσει τις ερωτικές του δραστηριότητες, οι οποίες είναι πολλές και μεγάλης διάρκειας.

(Δε σας βλέπω να κλείνετε μάτι!)

Μόλις ηρεμήσει, τότε θα κουρνιάσει στη γωνίτσα του, ήρεμος και σιωπηλός.

Βέβαια, υπάρχει πάντα η πιθανότητα να δει «άτακτα» όνειρα και να ξυπνήσει να τα υλοποιήσει…μία ή δυο ή και τρεις φορές! Ανάλογα με τη ψυχολογία του, αυτό το ζώδιο είτε θα επιλέξει το δρόμο του έρωτα, είτε το δρόμο της μοναξιάς. Στην περίπτωση που ο Σκορπιός δεν είναι ερωτευμένος ή δεν είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση κάποια περίοδο της ζωής του, τότε  επιθυμεί να κοιμάται περισσότερες ώρες, καθώς νιώθει συχνά κουρασμένος και βαρύς.

Τα ζώδια στον ύπνο  Τοξότης…Ο δραστήριος!

Ο Τοξότης είναι από τα ζώδια που θα εξαντλήσει τον εαυτό του όλη μέρα και ό,τι χρόνος του απομείνει, θα επιλέξει να πάει στο κρεβάτι του και να κοιμηθεί. Ο ύπνος για το συγκεκριμένο ζώδιο είναι μία ουσιαστική ανάγκη για να μένει περισσότερη ώρα ξύπνιος και να είναι μονίμως ενεργός και δραστήριος.

Στην περίπτωση που δεν είναι κουρασμένος, τότε προτιμά να γεμίσει το χρόνο του κάνοντας άλλα πράγματα, παρά ξεκουράζοντας το ταλαίπωρο κορμί του.

Δεν τον απασχολεί να γεμίσει τις μπαταρίες του για την επόμενη μέρα, καθώς είναι πάντα ετοιμοπόλεμος και σε εγρήγορση για οποιαδήποτε άλλη ασχολία, πέραν του ύπνου. Όταν, όμως, είναι σοβαρά εξαντλημένος, τότε πέφτει στο κρεβάτι σα «τούβλο» και συνήθως κάνει ανήσυχο και ταραχώδη ύπνο, γεμάτο όνειρα. Τέλος, έχει το συνήθειο να αυτό-νανουρίζεται πριν κοιμηθεί. (Ναι, να κάνει πέρα-δώθε μέχρι να τον πιάσει ο ύπνος!) Οπότε μην τρομάξετε αν τον δείτε δίπλα σας να κάνει σα μωρό και απολαύστε τη «βόλτα» μαζί του!

 

Αιγόκερως…Ο αγχώδης!

Δεν μπορεί να βρει ηρεμία ένας Αιγόκερως! Είτε θα ξεκινήσει την κρεβατομουρμούρα πριν κοιμηθεί, είτε θα τον ακούσετε να μονολογεί κατά τη διάρκεια του ύπνου του, προσπαθώντας να εκτονώσει λίγο από το άγχος για την επόμενη ημέρα. Ο Αιγόκερως σκέφτεται τόσο πολύ που τον ύπνο τον βλέπει… λειτουργικά!

Δηλαδή,  γνωρίζει τα οφέλη του ύπνου και αναγκάζει τον εαυτό του να κοιμηθεί είτε νυστάζει είτε όχι, ώστε να «γεμίσει μπαταρίες» του και να κάνει μία ήρεμη παύση μέσα από την καθημερινότητά του. Στην περίπτωση, βέβαια, που το ξανασκεφτεί, τότε μπορεί να αγχωθεί που δεν τον πιάνει ο ύπνος και να μην κοιμηθεί καθόλου! (Δύσκολα τα πράγματα για τον Αιγόκερω!) Αν, όμως, καταφέρει να διατηρήσει την ψυχραιμία του, τότε μπορεί να ελπίζει σε ένα γαλήνιο και εύκολο ύπνο.

Υδροχόος…Ο νευρικός!

Το ζώδιο του Υδροχόου είναι αυτό που χρειάζεται τον περισσότερο ύπνο! Αστρολόγοι και επιστήμονες έχουν καταλήξει πως το συγκεκριμένο ζώδιο κουράζεται πιο εύκολα και γι’ αυτό ο πολύς ύπνος είναι κάτι πολύ πιο αναγκαίο γι’ αυτόν. Παρόλα αυτά, ο Υδροχόος δυσκολεύεται να κοιμηθεί. Μόλις ξαπλώσει, του έρχονται όλες οι αγχωτικές σκέψεις στο μυαλό και του δημιουργείται μία ανησυχία, η οποία τον τυραννάει και δεν τον αφήνει να χαλαρώσει.

Αν έχει κάποιον δίπλα του στο κρεβάτι, δεν θα τον αφήσει σε χλωρό κλαρί μέχρι να του αναπτύξει όλες τις θεωρίες του επί παντός επιστητού. (Όχι! Δε θα βάλει γλώσσα μέσα του μέχρι να τον πάρει ο ύπνος!) Ακόμη, είναι τόσο νευρικός που μόλις ακούσει τον παραμικρό θόρυβο, πετάγεται σαν ελατήριο. (Χαλάρωσε βρε Υδροχόε επιτέλους! Πώς να μη χρειάζεσαι ύπνο, αφού δεν κοιμάσαι ποτέ;!)

Τα ζώδια στον ύπνο  Ιχθύς…Ο ευαίσθητος!

Με το συγκεκριμένο ζώδιο είναι σίγουρο πως θα κάνετε έναν όμορφο και χαλαρό ύπνο. Ο Ιχθύς βλέπει τον ύπνο σαν βάλσαμο για την ψυχή του. Είναι κάτι το ιερό για αυτόν και επιθυμεί να πέφτει στο κρεβάτι χωρίς προβλήματα και άγχη και να βυθίζεται σε αυτόν το φανταστικό κόσμο των ονείρων. Τα όνειρά του, δε, είναι έντονα και ζωηρά. (Είναι λες και ζει άλλη ζωή μέσα από αυτά!)

Επιπλέον, αν πάτε να ξαπλώσετε με έναν Ιχθύ και είστε μαλωμένοι…

δε θα μείνετε για πολύ! Δεν υπάρχει περίπτωση να σας αφήσει σε ησυχία εάν δεν τα βρείτε. Μόνο όταν ξαπλώσετε αγκαλιασμένοι και μονιασμένοι, θα είναι σίγουρος πως μπορεί να κοιμηθεί, αλλιώς όλο το βράδυ σας βλέπω να παλεύετε να λύσετε το μεσανατολικό και να μην κλείσετε μάτι! (Πείτε και σεις «ναι, αγάπη μου, έλα να τα βρούμε» και θα κάνετε τον πιο ξεκούραστο και γλυκό ύπνο που ονειρευτήκατε ποτέ!»).

Πηγή

  Η Λίστα Της Ντροπής: Τα Τop 5 Τεμπέλικα Ζώδια!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *