Οι καλύτερες 6 αλκαλικές τροφές στον πλανήτη

Οι καλύτερες 6 αλκαλικές τροφές στον πλανήτη

Οι καλύτερες 6 αλκαλικές τροφές στον πλανήτη

 

1. ΣΠΑΝΑΚΙ

Μια από τις πιο ολοκληρωμένες τροφές από διατροφικής άποψης είναι το σπανάκι.Περιέχει βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία, πρωτεΐνες και φυτικές ίνες που βοηθούν πολύ στις βασικές λειτουργίες του σώματος.

Το σπανάκι, όπως και οι υπόλοιπες πράσινες τροφές, είναι πλούσιο σε χλωροφύλλη, μια αλκαλοποιητική ουσία που ωφελεί το αίμα.

Με την κατανάλωση του σπανακιού, λαμβάνετε: Βιταμίνες (Α, C, B2, B9, E και Κ) Μεταλλικά στοιχεία (μαγγάνιο, μαγνήσιο, κάλιο, ασβέστιο και σίδηρο) Φυτικές ίνες

 

2. ΚΕΙΛ

Το κέιλ ανήκει στα σταυρανθή λαχανικά και διακρίνεται στην εναλλακτική ιατρική για την ικανότητά του να αποτοξινώνει το σώμα και να μειώνει τη χοληστερόλη.

Περιλαμβάνει πολλά αντιοξειδωτικά που προλαμβάνουν την οξειδωτική δράση και την εξέλιξη διαφόρων καρκινικών κυττάρων.

Αν και δεν είναι τόσο δημοφιλές όσο άλλα λαχανικά, είναι μια από τις καλύτερες αλκαλικές τροφές. Γενικά, το κέιλ είναι καλή πηγή: Βιταμινών (Α, C και Κ) Γλυκοζινολικών αλάτων Χλωροφύλλης Μεταλλικών στοιχείων (κάλιο, ψευδάργυρο και σίδηρο)

 

3. ΑΓΓΟΥΡΙΑ

Τα κύρια οφέλη του αγγουριού οφείλονται στο γεγονός ότι το 95% της περιεκτικότητάς του είναι νερό.

Αυτό όχι μόνο το καθιστά ως ένα από τα λαχανικά με τις λιγότερες θερμίδες αλλά επιπλέον είναι μια από τις πιο αλκαλικές τροφές στη φύση. Τα αγγούρια περιέχουν σημαντικές ποσότητες αντιοξειδωτικών όπως λιγνάνες που συσχετίζονται με την πρόληψη χρόνιων ασθενειών.

Το καλύτερο από όλα είναι ότι είναι τόσο πολύ ευέλικτα που μπορείτε να τα συμπεριλάβετε στη διατροφή σας με διάφορους τρόπους. Αυτό τα καθιστά εξαιρετική βάση για μια αλκαλική διατροφή. Μερικά από τα θρεπτικά συστατικά περιλαμβάνουν: Βιταμίνες (Α, C, Κ και σύμπλεγμα βιταμινών Β) Μεταλλικά στοιχεία (μαγνήσιο, σελήνιο, χαλκό, κάλιο, σίδηρο και ψευδάργυρο)

  Πολύ καλήμερα σας! 5 έξυπνοι τρόποι να ξυπνήσεις με ενέργεια τα πρωί !!!

 

Οι καλύτερες 6 αλκαλικές τροφές στον πλανήτη

 

4. ΜΠΡΟΚΟΛΟ

Για τη διατροφή και την υγεία τους, όλοι θα πρέπει να συμπεριλαμβάνουν τουλάχιστον 4 μερίδες μπρόκολο στην εβδομαδιαία διατροφή τους.

Αυτό το λαχανικό αποτελεί πηγή χλωροφύλλης, αντιοξειδωτικών και φυτικών ινών που μειώνουν την οξύτητα του αίματος και τις περιττές τοξίνες.

Συνιστάται για τη βελτίωση της υγείας του καρδιαγγειακού συστήματος, υποστηρίζοντας τη διαδικασία του μεταβολισμού και την ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος. Αποτελεί εξαιρετική πηγή θρεπτικών συστατικών όπως: Βιταμίνες (Α, Β2, Β6, Β9 και Κ) Μεταλλικά στοιχεία (μαγγάνιο, κάλιο, μαγνήσιο και ασβέστιο) Πρωτεΐνες

 

5. ΑΒΟΚΑΝΤΟ

Πολλοί άνθρωποι έχουν εξαιρέσει τα αβοκάντο από τη διατροφή τους επειδή πάνω από το 85% των θερμίδων τους προέρχεται από λιπαρά.

Ωστόσο, αυτό είναι λάθος, επειδή υπάρχει μια σειρά υγιεινών λιπαρών που δεν συνεισφέρουν στην απόκτηση βάρους.

Ακριβώς το αντίθετο, βοηθούν στη μείωση των επιπέδων της χοληστερόλης και αυξάνουν τις λιποπρωτεΐνες υψηλής πυκνότητας. Οι ιδιότητές τους μειώνουν την οξύτητα του σώματος και το προστατεύουν ενάντια στις ανισορροπίες που προκαλούν οι φλεγμονές. Τα αβοκάντο περιέχουν: Φυτικές ίνες Βιταμίνες (Β5, Β6, Β9, C και Κ) Κάλιο

 

6. ΛΕΜΟΝΙΑ

Λόγω της ξινής τους γεύσης, πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι τα λεμόνια αποτελούν μέρος της ομάδας όξινων τροφίμων.

Αλλά στην πραγματικότητα αυτό είναι λάθος. Στην πραγματικότητα είναι μια από τις πιο αλκαλικές τροφές.

Κάθε λεμόνι έχει pH 9,0 το οποίο κατά τη διάρκεια της πέψης βοηθά στην αλκαλοποίηση του αίματος. Αποτελούν επίσης εξαιρετική πηγή: Βιταμινών (A, C και Ε) Μεταλλικών στοιχείων (κάλιο, σίδηρο, ψευδάργυρο και μαγνήσιο) Φυτικών ινών Αντιοξειδωτικών

Οι τροφές που αναφέρονται εδώ είναι μόνο μερικές από εκείνες που μπορείτε να συμπεριλάβετε στη διατροφή σας για την αλκαλοποίηση του σώματός σας. Προσπαθήστε να τις συμπεριλαμβάνετε αρκετές φορές στην εβδομαδιαία σας διατροφή. Χρησιμοποιήστε τες για να αντικαταστήσετε άλλες όξινες τροφές.

  Happy Birthday Animated Images

 

ΠΗΓΗ: MEYGEIA.GR

Αφήστε μια απάντηση