Βασιλόπιτα κέικ

Βασιλόπιτα κέικ

Βασιλόπιτα κέικ

 

YΛΙΚΑ

Για τη βασιλόπιτα 

 

 

300 γρ. βούτυρο φρέσκο
400 γρ. ζάχαρη
3 αβγά
150 γρ. πορτοκάλι χυμό
150 γρ. γάλα
350 γρ. αλεύρι γενικής χρήσης
100 γρ. αμύγδαλο, τριμμένο
50 γρ. καρύδι, τριμμένο
20 γρ. ξύσμα λεμόνι

 

20 γρ. ξύσμα πορτοκάλι
20 γρ. μπέικιν πάουντερ
2 γρ. αλάτι
25 γρ. λικέρ αμαρέτο
Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

 

Βασιλόπιτα κέικ

EΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη βασιλόπιτα

 

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αναμειγνύουμε με τους τριμμένους ξηρούς καρπούς, τα ξύσματα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.

Στο μίξερ με το σύρμα χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, αυξάνοντας σταδιακά την ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν, περίπου 5 λεπτά.

Προσθέτουμε τα αυγά, ένα-ένα διαδοχικά, περιμένοντας να ομογενοποιηθεί το καθένα προτού προσθέσουμε το επόμενο. Προσθέτουμε τον χυμό και το γάλα και στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά το κοσκινισμένο μείγμα του αλευριού.

 

Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα ρίχνουμε το λικέρ αμαρέτο και αναμειγνύουμε μέχρι να ενσωματωθεί.Τοποθετούμε το μείγμα σε προετοιμασμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 ⁰C μέχρι να ψηθεί εσωτερικά το κέικ, περίπου 1 ώρα.

 

Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει ελαφρώς και έπειτα το βγάζουμε από τη φόρμα, τοποθετώντας το κατά προτίμηση πάνω σε σχάρα, μέχρι να κρυώσει εντελώς.

 

Πηγή

 

Δείτε κι άλλα θέματα ΕΔΩ

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter και στο Instagram

Ευχαριστούμε για την επίσκεψη. Με αγάπη

  Μαντινάδες Για Τον Νέο Χρόνο !!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *