20 Φεβρουαρίου Παγκόσμια Ημέρα Κοινωνικής Δικαιοσύνης

Το Γραφείο του Επιτρόπου Εθελοντισμού σε ανακοίνωση που εξέδωσε για την την 20η Φεβρουαρίου, που καθιερώθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ως η Παγκόσμια Ημέρα Κοινωνικής Δικαιοσύνης, αναφέρει ότι σκοπός της καθιέρωσης της Ημέρας, είναι η προσπάθεια αντιμετώπισης, μέσω διεθνών δράσεων, διαχρονικά επίκαιρων προβλημάτων όπως η ανεργία, η φτώχεια, και ο κοινωνικός αποκλεισμός.

Στην ανακοίνωση το Γραφείο του Επιτρόπου προσθέτει ότι η κοινωνική δικαιοσύνη είναι προαπαιτούμενη για την επίτευξη κοινωνικής αρμονίας και ισότητας σε ένα κράτος και επομένως ως έννοια έχει μεγάλη βαρύτητα για την εύρυθμη λειτουργία μιας χώρας. Επίσης είναι μια βασική αρχή για την ειρηνική και ευημερούσα συνύπαρξη εντός και μεταξύ των εθνών.

Επισημαίνει ακόμα ότι οι αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης υποστηρίζονται όταν υπάρχει προώθηση της ισότητας των φύλων ή των δικαιωμάτων των αυτοχθόνων λαών και των μεταναστών.

Τονίζει δε πως είναι ένα επιτακτικό και καθολικό αίτημα των ανθρώπων ενάντια στην κοινωνική αδικία ώστε όλοι οι πολίτες μιας κοινωνίας να απολαμβάνουν κοινωνική ισότητα, ελευθερία, ισονομία, αξιοκρατία, ισοπολιτεία και αδελφοσύνη.

Το Γραφείο Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων συμπορεύεται με τις εθελοντικές και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και υποστηρίζει τις δράσεις τους που στοχεύουν στην καταπολέμηση της φτώχειας ,την αξιοπρεπή εργασία ,την ισότητα των φύλων και την απρόσκοπτη πρόσβαση όλων στο αγαθό της κοινωνικής ασφάλειας και δικαιοσύνης, καταλήγει η ανακοίνωση.

  Το αντιοξειδωτικό μπαχαρικό που νικάει τον πόνο και δυναμώνει τα οστά

Αφήστε μια απάντηση