Μέλι και κανέλα: Και τα δύο μαζί κάνουν θαύματα

Το μέλι και η κανέλα κάνουν θαύματα. Και τα δύο μαζί κατά προτίμηση, κανένα χώρια. Γιατί μαζί προωθούν ένα ισχυρότερο ανοσοποιητικό σύστημα, βελτιώνουν την υγεία της καρδιάς, των οστών, του δέρματος, των δοντιών και των μαλλιών, ενώ διεγείρουν την απώλεια βάρους. 



Επίσης, ανακουφίζουν από τον κνησμό και βελτιώνουν τα συμπτώματα της αρθρίτιδας. Ή κανένα ή και τα δυο μαζί να το θυμάσαι. Διατροφική αξία μελιού και κανέλας Το μέλι και η κανέλα είναι θρεπτικά τρόφιμα καθώς περιέχουν βιταμίνες και μέταλλα που βοηθούν στη διατήρηση της καλής υγείας. 


Περιέχουν θρεπτικά συστατικά τα οποία περιλαμβάνουν νερό, πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, σάκχαρα και διάφορες βιταμίνες και μέταλλα. Η κανέλα περιέχει επίσης ένα πολύ χαμηλό επίπεδο λίπους. 


Μέταλλα, όπως ασβέστιο, σίδηρο, νάτριο, κάλιο, μαγνήσιο, φώσφορο και ψευδάργυρο βρέθηκαν στο μέλι και την κανέλα. Βιταμίνες, που περιέχουν βιταμίνη C, Β-6, το φυλλικό οξύ, νιασίνη και ριβοφλαβίνη. 


Η κανέλα περιέχει επίσης βιταμίνη Α, Ε, D και βιταμίνη Κ. Οφέλη για την υγεία Ανοσοποιητικό σύστημα: Το μείγμα είναι καλό για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, την εξάλειψη της χρόνιας κόπωσης και την αύξηση της διάρκειας ζωής των ανθρώπων. 


Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία κρυολογημάτων και γρίπης. Αυτό οφείλεται εν μέρει στα αντιοξειδωτικά που βρίσκονται στο μέλι και την κανέλα που μπορούν να συνδυαστούν για την καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών στα συστήματα οργάνων του σώματος. 

Διαβήτης: Η κανέλα περιέχει φλαβονοειδή αντιοξειδωτικά των οποίων το αποτέλεσμα μοιάζει πολύ με αυτό της ινσουλίνης, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να ενθαρρύνει τη γλυκόζη στην κυκλοφορία του αίματος και στα κύτταρα όπου αυτό είναι αναγκαίο για τη λειτουργική πηγή ενέργειας. Καρκίνος: Τα φυτοχημικά που βρίσκονται σε εντυπωσιακές ποσότητες στο μέλι έχουν συνδεθεί με την πρόληψη του καρκίνου, ενώ η κανέλα έχει ορισμένες ιδιότητες κατά του όγκου που μπορεί επίσης να μειώσει τις πιθανότητες μετάστασης ή την εξάπλωση του καρκίνου. Φαγούρα: Ένα άλλο όφελος για την υγεία του συνδυασμού είναι η ανακούφιση από τα τσιμπήματα των εντόμων. 


Μια πάστα από μέλι και κανέλα χρησιμοποιείται συχνά για τη θεραπεία τσιμπημάτων από έντομα και την ανακούφιση της φλεγμονής. Πράγματι, η κανέλα είναι μία αντι-φλεγμονώδης ουσία, ενώ το μέλι είναι αντισηπτικό και θεραπευτικό συστατικό πολλών προϊόντων ομορφιάς. Αρθρίτιδα: Τα δύο συστατικά ανακουφίζουν την αρθρίτιδα. Η τακτική κατανάλωσή τους προστατεύουν την υγεία των οστών και ανακουφίζουν από τους πόνους στις αρθρώσεις. Προς την κατεύθυνση αυτή μπορείτε να αναμίξετε το μέλι και την κανέλα σε ζεστό νερό και να απολαύσετε τα οφέλη. 


Περιποίηση: Τα οφέλη του μελιού και της κανέλας επεκτείνονται στη φροντίδα του δέρματος, όπου ελάσσονες λοιμώξεις του δέρματος, όπως σπυράκια, μπορεί να αντιμετωπιστούν με την απλή εφαρμογή μιας πάστας των δύο πολύτιμων στοιχείων της φύσης. Μάλιστα, καταπολεμούν την εμφάνιση των κηλίδων και των ρυτίδων μειώνοντας τις επιπτώσεις των ελεύθερων ριζών στο δέρμα. Καρδιοπάθεια: Το μείγμα είναι ευεργετικό για τη μείωση των επιπέδων της χοληστερόλης παρέχοντας έτσι πρόσθετη προστασία για την υγεία στην καρδιά σας. 


Ένα υψηλό επίπεδο χοληστερόλης (LDL ή «κακή» χοληστερόλη) μπορεί να οδηγήσει σε αθηροσκλήρωση ή συσσώρευση πλάκας στα τοιχώματα των αρτηριών και αγγείων, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες ενός θρόμβου και οδηγώντας σε καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο. 


Απώλεια βάρους: Ένα μείγμα από μέλι και κανέλα σε ζεστό νερό θεωρείται ένα καλό εργαλείο για την απώλεια βάρους. Φυσικά, όπως και κάθε άλλο φάρμακο απώλειας βάρους, φέρει αποτελέσματα μόνο όταν συνδυαστεί με μια ελεγχόμενη δίαιτα και τακτική άσκηση. Περιποίηση μαλλιών: Μαζί τροφοδοτούν επίσης την τρίχα, μειώνουν την τριχόπτωση και στην πραγματικότητα διεγείρουν την ανάπτυξη των μαλλιών. Οδοντιατρική περίθαλψη: Το μείγμα τους είναι επίσης χρήσιμο στην οδοντιατρική φροντίδα, ιδιαίτερα στην εξάλειψη της κακής αναπνοής και του πονόδοντου. 


Πιστεύεται επίσης ότι το μέλι και η κανέλα είναι αποτελεσματικά για τη θεραπεία της υπογονιμότητας στους άνδρες. Βέβαια, περισσότερη έρευνα πρέπει να γίνει σχετικά με αυτούς τους ισχυρισμούς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *