Εσείς δεν βάλατε ακόμη το φινόκιο στη διατροφή σας;

φινόκιο
Το φινόκιο, ή αλλιώς μαραθόριζα χρησιμοποιείται όλο και συχνότερα στη μαγειρική τα τελευταία χρόνια και χαρίζει μοναδικό άρωμα και γεύση στο φαγητό. Διαθέτει υψηλή περιεκτικότητα σε πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, γεγονός που μπορεί να αναβαθμίσει και τη διατροφική αξία του γεύματος.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ειδικότερα, αποτελεί πλούσια πηγή βιταμίνης Κ, η οποία είναι απαραίτητη για τη φυσιολογική διαδικασία πήξης του αίματος και ταυτόχρονα συνδέεται με την υγεία των οστών. Επιπλέον, περιέχει ποσότητα φυτικών ινών, βιταμίνης C, φυλλικού οξέος, βιταμίνης Α, μαγγανίου, καλίου και ασβεστίου.
Φυσικά, από το φινόκιο δεν θα μπορούσαν να λείπουν και τα αντιοξειδωτικά συστατικά με κυριότερους εκπροσώπους το β-καροτένιο και το «δίδυμο» λουτεΐνη – ζεαξανθίνη, που φροντίζει την υγεία των ματιών, προστατεύοντας τον αμφιβληστροειδή από την επιβλαβή δράση της υπεριώδους ακτινοβολίας.
Επομένως, προσθέστε φινόκιο στις σαλάτες, τις σούπες και τα φαγητά σας ή δοκιμάστε να το ψήσετε στο γκριλ προκειμένου να συνοδεύσετε με αυτό το κρέας ή το ψάρι σας. Έτσι, θα συνδυάσετε άρωμα, γεύση και θρεπτική αξία, προσλαμβάνοντας συστατικά που προσφέρουν πολλαπλά οφέλη στον οργανισμό σας.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

  Τι θα συμβεί στο σώμα σας εάν σταματήσετε να τρώτε μετά τις 8 το βράδυ

Αφήστε μια απάντηση