ΓΙΑΟΥΡΤΙ: 10 Φυσικές Θεραπείες Για Το Δέρμα Και Τα Μαλλιά!

ΓΙΑΟΥΡΤΙ: 10 Φυσικές Θεραπείες Για Το Δέρμα Και Τα Μαλλιά!

ΓΙΑΟΥΡΤΙ: 10 Φυσικές Θεραπείες Για Το Δέρμα Και Τα Μαλλιά!

 

Σας αρέσει το γιαούρτι; Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε 10 εκπληκτικά οφέλη του γιαουρτιού για το δέρμα και τα μαλλιά.

Το γιαούρτι είναι ζωή. Και όπως κάθε άλλη γυναίκα στον πλανήτη, νοιαζόμαστε πολύ για το δέρμα και τα μαλλιά μας – γι ‘αυτό είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι το γιαούρτι είναι τόσο εξαιρετικό ως προϊόν ομορφιάς.

Είναι εξαιρετικά υγιεινό – το γιαούρτι είναι πλούσιο σε προβιοτικά, βιταμίνες Β2 και D, ασβέστιο και πολλή πρωτεΐνη – περιέχει επίσης θρεπτικά συστατικά που κάνουν θαύματα στο δέρμα και τα μαλλιά σας.

Αυτές οι θρεπτικές ουσίες περιλαμβάνουν βιταμίνες Β, ψευδάργυρο και γαλακτικό οξύ.

Ωστόσο, η ποιότητα του γιαουρτιού έχει σημασία εδώ.

Πάντα να επιλέγετε τον οργανικό τύπο, αλλιώς διατρέχετε τον κίνδυνο βλαβερών προσθέτων που θα καταργήσουν οποιαδήποτε καλή δουλειά θα μπορούσε να κάνει το γιαούρτι.

 

ΓΙΑΟΥΡΤΙ: 10 Φυσικές Θεραπείες Για Το Δέρμα Και Τα Μαλλιά!

 

#1 Μπορεί να θεραπεύσει την ξηροδερμία

Το ξηρό δέρμα είναι ενοχλητικό: προκαλεί φαγούρα, κοκκινίζει, μπορεί ακόμη και να πρηστεί συνοδευόμενο από πόνο. Δεν είναι μόνο αυτό, αλλά η ξηροδερμία μπορεί επίσης να φαίνεται αρκετά απωθητική και με αυτόν τον τρόπο να επηρεάσει την αυτοεκτίμησή μας.

Τα καλά νέα είναι ότι το γιαούρτι μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία της ξηροδερμίας και να αποτρέψει την επανεμφάνισή της. Αυτό οφείλεται στην περιεκτικότητά του σε γαλακτικό οξύ, το οποίο εξαλείφει τα βακτήρια και τα μικρόβια που προκαλούν αυτή τη δυσάρεστη φαγούρα. Το γιαούρτι περιέχει επίσης αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και αντιοξειδωτικά που καταπραΰνουν το ξηρό δέρμα.

 

#2 Προσφέρει ανακούφιση από τα ηλιακά εγκαύματα

Αυτό είναι ένα άλλο από τα εκπληκτικά οφέλη του γιαουρτιού για το δέρμα. Την επόμενη φορά που θα καθίσετε πολλή ώρα κάτω από τον ήλιο και καείτε ελαφρώς, αντί να αφήσετε να χαλάσουν οι διακοπές σας, στραφείτε στον νέο σας φίλο, το γιαούρτι.

  Γνωρίζεις γιατί οι γιαγιάδες μας έλεγαν... «φάε να καρδαμώσεις;»

Γιατί; Επειδή η περιεκτικότητά του σε ψευδάργυρο μπορεί να μετριάσει τα ηλιακά εγκαύματα. Φοβερό, σωστά;! Απλά συνδυάστε το με αιθέριο έλαιο χαμομηλιού και εφαρμόστε το στις πληγείσες περιοχές.

 

#3 Αντιμετωπίζει την πιτυρίδα

Η πιτυρίδα συνήθως προκαλείται από έναν μύκητα, ο οποίος προκαλεί το τριχωτό της κεφαλής να αναπτύξει εκείνο το γνωστό ξεφλούδισμα του δέρματος. Και μόλις εμφανιστεί, είναι εύκολο να απογοητευτείτε, καθώς δεν είναι εύκολο να αποκρύψετε το γεγονός ότι έχετε πιτυρίδα – όχι όταν καλύπτει τους ώμους σας! Ευτυχώς, το γιαούρτι είναι εδώ για να σας σώσει.

Ένα από τα μεγάλα οφέλη του γιαουρτιού για το δέρμα είναι ότι μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της πιτυρίδας. Είναι ένας φυσικός αντιμυκητιασικός παράγοντας και η πιτυρίδα είναι ο εχθρός του.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι απαλό μασάζ με γιαούρτι, για περίπου 10 λεπτά. Για καλύτερο αποτέλεσμα, προσθέστε λίγο λεμόνι. Στη συνέχεια, αφήστε το να δράσει για μία ώρα πριν ξεπλύνετε με ζεστό νερό.

 

#4 Καταπολεμά την ακμή

Μία από τις πιο ενοχλητικές και παρόλα αυτά συνηθισμένες δερματικές παθήσεις, η ακμή, μπορεί να γίνει ο εφιάλτης μας. Ωστόσο, λόγω των αντιβακτηριακών του παραγόντων, το γιαούρτι είναι σε θέση να καταπολεμήσει την ακμή και να καθαρίσει αποτελεσματικά την επιδερμίδα.

Αυτό είναι ένα άλλο από τα μεγάλα οφέλη του γιαουρτιού για το δέρμα. Απλά το εφαρμόζετε στις πληγείσες περιοχές και αφήνετε να δράσει για 30 λεπτά.

 

ΓΙΑΟΥΡΤΙ: 10 Φυσικές Θεραπείες Για Το Δέρμα Και Τα Μαλλιά!

 

#5 Ως μαλακτική κρέμα μαλλιών

Ένα από τα υπέροχα οφέλη του γιαουρτιού για τα μαλλιά είναι ότι μπορεί να τα θρέψει με φυσικό τρόπο. Στοιχηματίζετε ότι ποτέ δεν σκεφτήκατε πως το γιαούρτι θα λειτουργούσε ως μαλακτικό;! Μπορεί να κάνει τα μαλλιά σας πιο απαλά, πιο λεία και πιο λαμπερά από την κοινή μαλακτική κρέμα που χρησιμοποιείτε όλο αυτό το διάστημα!

  Ποτέ δεν θα ξανακοιμηθείτε χωρίς να βάλετε φλούδα λεμονιού στην φτέρνα σας αφού διαβάσετε αυτό!

Και επειδή το γιαούρτι έχει αντιμυκητιασικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες, πρόκειται επίσης να διατηρήσει το τριχωτό της κεφαλής σας καθαρό και προστατευμένο από μολύνσεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να το απλώσετε στα μαλλιά σας για περίπου 20 λεπτά πριν ξεπλύνετε με ζεστό νερό.

 

#6 Ενισχύει την ανάπτυξη των μαλλιών

Θέλετε τα μαλλιά σας να μεγαλώσουν γρηγορότερα; Ο συνδυασμός από 1 μόνο αυγό με 2 κ.σ. γιαούρτι μπορεί να σας βοηθήσει. Χτυπήστε το αυγό σε ένα μπολ πριν προσθέσετε το γιαούρτι.

Δημιουργήστε μια πάστα και στη συνέχεια εφαρμόστε το μείγμα στις ρίζες. Καλύψτε όλα τα μαλλιά και αφήστε το για 30 λεπτά πριν ξεπλύνετε με ζεστό νερό.

 

#7 Βοηθά στη μείωση των κηλίδων

Κηλίδες. Πολλές από εμάς τις έχουμε και όλες τις μισούμε. Αν υπήρχε μόνο ένας τρόπος να απαλλαγούμε από τις ατέλειες για πάντα! Λοιπόν, στην πραγματικότητα υπάρχει λύση – και έρχεται με τη μορφή του γιαουρτιού.

Σωστά, επειδή το γιαούρτι περιέχει γαλακτικό οξύ, λειτουργεί τόσο ως παράγοντας απολέπισης, όσο και ως φυσικό καθαριστικό που μπορεί να αποκαταστήσει τη νεανική ακτινοβολία και τη λάμψη του δέρματος. Καταπληκτικό.

Επίσης, επειδή έχει λευκαντικό αποτέλεσμα (ήπιας μορφής, φυσικά), το γιαούρτι είναι σε θέση να εξισορροπήσει καλύτερα τον αποχρωματισμό του δέρματος.

Για να μειώσετε τις ατέλειες χρησιμοποιώντας γιαούρτι, απλά απλώστε το σε οποιαδήποτε περιοχή υπάρχει ανάγκη, κάνοντας απαλό μασάζ για μερικά λεπτά. Στη συνέχεια, αφήστε να σταθεί για 15 λεπτά και ξεπλύνετε με ζεστό νερό.

 

#8 Προσφέρει εξαιρετική ενυδάτωση

Το δέρμα σας χρειάζεται περισσότερη υγρασία; Το μόνο που χρειάζεστε είναι 4 κ.σ. γιαούρτι, 1 κ.σ. κακάο και 1 κ.γλ. μέλι.

  Τι θα γίνει αν αντικαταστήσετε όλα τα ροφήματα σας με νερό

Ρίξτε τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και ομοιογενές. Στη συνέχεια, εφαρμόστε αυτή τη φυσική μάσκα στον λαιμό και το πρόσωπό σας και αφήστε τη να δράσει για 20 περίπου λεπτά. Τέλος, ξεπλύνετε με ζεστό νερό.

Η μέθοδος αυτή είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική, επειδή το γιαούρτι είναι καλό στην ενυδάτωση του δέρματός σας – επιπλέον το φωτίζει και ενισχύει την ελαστικότητά του.

 

#9 Μειώνει τους μαύρους κύκλους

Αυτό είναι ίσως ένα από τα πιο εκπληκτικά οφέλη του γιαουρτιού για το δέρμα. Έχετε μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια σας; Δεν είναι ό,τι καλύτερο και το ξέρετε.

Ωστόσο, εφαρμόζοντας μια μάσκα από γιαούρτι στο πρόσωπό σας, μπορείτε να εξαλείψετε τους μαύρους κύκλους. Αυτό οφείλεται στην περιεκτικότητα του γιαουρτιού σε ψευδάργυρο, ο οποίος μπορεί επίσης να μειώσει τα σημάδια, ενώ φωτίζει τον τόνο του δέρματός σας.

 

#10 Μειώνει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες

Το γιαούρτι μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά στη μείωση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων. Δυστυχώς, όλοι πρέπει να μεγαλώσουμε. Ωστόσο, είναι πλέον εφικτό να καθυστερήσουμε τη διαδικασία γήρανσης και να την επιβραδύνουμε για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Για να καταπολεμήσετε τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες, φτιάξτε ένα scrub με γιαούρτι. Απλά ανακατέψτε 2 κ.σ. γιαούρτι με 1 κ.σ. βρώμη. Αυτό που θέλετε είναι μια ομοιόμορφη πάστα. Στη συνέχεια, εφαρμόστε το μείγμα στο πρόσωπό σας και κάνετε απαλό μασάζ.

Αφήστε το να δράσει για περίπου 15 λεπτά πριν ξεπλύνετε με ζεστό νερό. Λειτουργεί αποτελεσματικά λόγω της περιεκτικότητας του γιαουρτιού σε γαλακτικό οξύ που βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων από το δέρμα.

 

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *