Έπινα Νερό Με Κουρκουμά Για Έναν Μήνα Και Δείτε Τι Μου Συνέβη

Νερό Με Κουρκουμά


Έπινα Νερό Με Κουρκουμά Για Έναν Μήνα Και Δείτε Τι Μου Συνέβη

Τον τελευταίο καιρό σκεφτόμουνα να εντάξω ένα ρόφημα στην καθημερινότητά μου ώστε να ενυδατώνω ακόμα περισσότερο τον οργανισμό μου.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Και έτσι ψάχνοντας ανακάλυψα τον κουρκουμά, που τον γνώριζα ήδη, αλλά δεν είχα ποτέ σκεφτεί να τον πίνω με ένα ποτήρι χλιαρό νερό. Γι αυτό και αποφάσισα για ένα μήνα να πίνω το συγκεκριμένο ρόφημα. Θέλετε να δείτε τι μου συνέβη;

Για όσους δεν γνωρίζετε ο κουρκουμάς είναι ένα σημαντικό μπαχαρικό στην Ινδία, η οποία παράγει σχεδόν ολόκληρη την παγκόσμια σοδειά του και καταναλώνει το 80% του.

Με τα χρόνια όμως ο κουρκουμάς άρχισε να γίνεται δημοφιλής και στο δυτικό κόσμο, χάρη στην πληθώρα των θρεπτικών ουσιών και τα πολλαπλά του οφέλη για την υγεία.

Έτσι λοιπόν συνήθως κάθε πρωί έβαζα μια κουταλιά της σούπας κουρκουμά σε χλιαρό νερό μαζί με λίγο μέλι. Το πρώτο πράγμα που παρατήρησα ήταν ότι κατανάλωνα περισσότερα υγρά μέσα στην ημέρα και έτσι κρατούσα τον οργανισμό μου ενυδατωμένο.

Και επειδή πολλές φορές μπερδεύουμε την πείνα με τη δίψα, όπως καταλαβαίνετε μείωσα και την ποσότητα του φαγητού.

Με απλά λόγια το νερό με κουρκουμά κατάφερε να αυξήσει το αίσθημα του κορεσμού. Ένα ακόμη όφελος που διαπίστωσα καθώς περνούσαν οι μέρες ήταν η βελτίωση της λειτουργίας του πεπτικού συστήματος.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Οι στομαχικές διαταραχές που με ταλαιπωρούσαν κατά καιρούς μειώθηκαν αρκετά και η επισκέψεις μου στην τουαλέτα έγιναν και πάλι φυσιολογικές.

Εκτός όμως από τα οφέλη στην υγεία, παρατήρησα ότι το συγκεκριμένο ρόφημα με βοήθησε να κοιμάμαι καλύτερα.

  Χρόνια Πολλά ..giortazo.gr

Όπως ήδη γνωρίζετε ο ανθρώπινος οργανισμός χρειάζεται περίπου 6 με 8 ώρες ύπνου ημερησίως προκειμένου να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της καθημερινότητας. Ο ύπνος επίσης είναι απαραίτητος για τη διατήρηση της καλής σωματικής και ψυχικής υγείας.

Και επειδή τους τελευταίους μήνες δυσκολευόμουν να κοιμηθώ, κυρίως λόγω του άγχους, αποφάσισα να δοκιμάσω να πίνω τον κουρκουμά λίγο πριν πέσω στο κρεβάτι.

Παρατήρησα λοιπόν ότι μαζί και με κάποιες άλλες αλλαγές που έκανα, κατάφερα να παραδοθώ στην αγκαλιά του Μορφέα και να απαλλαγώ από τις αϋπνίες που είχαν μετατρέψεις τις νύχτες μου σε εφιάλτες.

Συμπερασματικά θα ήθελα να επισημάνω ότι το συγκεκριμένο πείραμα με ωφέλησε αρκετά και μόνο καλά πράγματα μπορώ να θυμάμαι.

Εξάλλου με δεδομένο το μεγάλο αριθμό ερευνών που έχουν πραγματοποιηθεί για το ιερό αυτό φυτό, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι πολλές μελέτες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι μπορεί να συγκριθεί με διάφορα συμβατικά φάρμακα.

Όσοι από εσάς δεν θέλετε να πίνετε τον κουρκουμά μπορείτε να τον τον προσθέσετε στις σάλτσες, στο γιαούρτι αλλά και σε πολλά μαγειρεμένα φαγητά, όπως όταν βράζετε ρύζι ή μακαρόνια.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *